De Berg is van ons!

Discussie in 'De Non-Modelbouwkroeg' gestart door Roel van Essen, 8 jan 2011.

 1. hobbyist

  hobbyist Vriend van modelbouwforum.nl

  Lid geworden:
  10 mrt 2009
  Berichten:
  4.070
  Locatie:
  Noord Brabant
  Zo'n toetsenbordje is techniek uit de jaren 70, valt me van je tegen dat je dat niet even zelf repareert. Of het lonend is qua materiaal laat ik ff in het midden.
   
 2. Corrien

  Corrien Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators Forum veteraan

  Lid geworden:
  28 okt 2003
  Berichten:
  12.503
  Locatie:
  Maasland
  Cees, waar het in dit draadje om gaat heb je nog steeds niet begrepen. Je hebt alleen de mazzel, dat je hier niet offtopic kunt gaan.

  In het buitenBergse is jouw score in het leuteren over niet-modelbouwgerelateerde-zaken daarentegen wél uiterst hoog. Mijn complimenten. Alleen is het jammer, dat het dan steeds alleen een solo-leuteriade is over het onderwerp 'Cees Wester', waarvoor de belangstelling duidelijk tanende is. Volgens mij ben ik nog de enige, die aan je lippen hangt.  Bij ons ligt er net zo veel sneeuw als bij hobbyist, maar daar maken we ons nog niet druk om. Als morgen het restaurant van hotel Engel maar open is. We hebben namelijk nog wat te vieren. Anders moeten we naar 'die Taube'. Daar is het ook goed bikken, maar daar hebben ze geen Engelplatte.

  Een half uurtje verder zijn er wel een aantal liften open, maar daar zijn volgens zeggen al enkele duidenden bezig met glibberen-op-lange latten.
  Nu kunnen Oostenrijkers goed "übertreiben", maar we weten uit ervaring, dat als het er ook maar enkele honderden zijn, die op hetzelfde stukkie piste aanwezig zijn, het erg gezellig is, maar dat er van gezellig skiën weinig terecht komt.

  En voor Cees: in de laatste zin gebruikte ik één keer een umlaut en één keer een trema en allebei helemaal correct! Jij beweerde een umlaut te gebruiken in een Nederlandse zin, da's vaut!
   
  Laatst bewerkt: 21 dec 2014
 3. Taurus Flyer

  Taurus Flyer

  Lid geworden:
  4 nov 2014
  Berichten:
  79
  Ja, techniek van de jaren 70 maar als ie geïntegreerd is in mijn ASUS laptop dan wordt het een ander verhaal. Oók de ruimte tussen de toetsen is afgeschermd. Tot voor kort had ook de 'c' kuren maar die doet het weer, ik wacht in spanning af of de ? ook weer terugkomt, of......... weten jullie dat misschien? Kunnen de kuu's van een laptop ook óp raken misschien?

  Taurus Flyer
   
 4. brutus

  brutus Forum veteraan

  Lid geworden:
  18 nov 2008
  Berichten:
  23.489
  Locatie:
  Oldeberkoop
  Ik heb vroeger van mijn ouwe heer, die ooit een tijdje bij de verbindingstroepen in uniform rondgelopen heeft, geleerd dat je met een kiesschijftelefoon ook kunt bellen door de pulsen met de haak te genereren (wat me veel geld bespaard heeft op het internaat destijds, door te bellen met de voor ons leerlingen verboden telefoons waarvan de kiesschijf op slot zat, maar dat terzijde).

  Het valt mij vies tegen, dat TF niet een of andere digitale code heeft geleerd bij zijn zo geliefde Nederlandse Krijgsmacht, die je op de spatiebalk o.i.d. kunt rammelen zodat er toch een "kuu" (welke letter is dat in godsnaam???) op het scherm verschijnt....

  Dat had een NOG groter poch gehalte gehad...

  De sukkel....

  Groet, Bert
   
 5. Roel van Essen

  Roel van Essen Forum veteraan

  Lid geworden:
  13 jul 2002
  Berichten:
  13.426
  Locatie:
  Betuwe
  Sjongejonge...
  Vergelijking? Tussen welke grootheden?
  Voltooid verleden tijd en tegenwoordige tijd in één post?
  En een "Umlaut" in een Nederlandse zin?
  En het woord "Umlaut" (wat toch echt een Duits zelfstandig naamwoord is)zonder hoofdletter?

  Ken jij die uitdrukking met een splinter, balk en oog?
  Moet je eens opzoeken... Da's pas educatief!
   
 6. Taurus Flyer

  Taurus Flyer

  Lid geworden:
  4 nov 2014
  Berichten:
  79
  Even nagetrokken Roel, [​IMG]
  Taurus Flyer
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 17 nov 2015
 7. Corrien

  Corrien Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators Forum veteraan

  Lid geworden:
  28 okt 2003
  Berichten:
  12.503
  Locatie:
  Maasland
  Wat gaan we nou weer krijgen? Gaat Cees proberen grappig te doen met de humor van Roel? Zoiets heet PLAGIAAT. Roel heeft mij namelijk al vaker verweten leestekens of letters helemaal op te maken hier op de Berg, vaak in een toepasselijke situatie, niet om z'n eigen fouten te verdoezelen. Nu weet ik wel, dat boze tongen beweren, dat Cees niet vies is van plagiaat, maar ik zou toch wel verwachten, dat-ie hier op de Berg zou komen vertellen, dat-ie z'n eigen humor ontwerpt, die dan functioneel correct is en waarvan dan in wollig en hoogdravend taalgebruik wordt verteld hoe hij dat dan doet. Een proeve van bekwaamheid zou dan uiteraard achterwege blijven, daar begint-ie niet aan.

  Kijk, wat dan weer wél grappig gevonden is en ook nog volledig functioneel correct, is het aantonen, dat Roel gelijk had met de Umlaut. Dat wisten we al omdat ik dat al eerder had geschreven (en dan valt er niet aan te twijfelen), maar de humor zit 'm in de voorbeelden, die worden gegeven. Dat is zelfs heel erg geraffineerd: Übermensch, Knäckebröd.

  Hiermee heeft-ie in één klap weer alle aandacht naar zichzelf getrokken. Als trouwe fan van Cees had zelfs ik dit niet achter 'm gezocht, al moet ik wel opmerken dat Knäckebröd eigenlijk niet uit de Duitse, maar uit de Scandinavische talen afkomstig is en 'breekbrood' betekent, niet te verwarren met brekepoot, maar dat terzijde.


  [edit]Oops, Scandinavische oorsprong stond al vermeld. De koude kikker had dit er blijkbaar al bij laten zetten.[/edit]
   
  Laatst bewerkt: 21 dec 2014
 8. Corrien

  Corrien Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators Forum veteraan

  Lid geworden:
  28 okt 2003
  Berichten:
  12.503
  Locatie:
  Maasland
  Zeg hobbyist, ik zie dat je hier op de Berg rondlummelt. Zou jij niet eens heel rap doorreizen naar je vakantiebestemming?

  Wij zijn de kerstboom al aan het optuigen, dus je mag wel opschieten.
   
 9. Micropuller

  Micropuller Forum veteraan

  Lid geworden:
  1 jul 2004
  Berichten:
  6.401
  Volgens mij spreek je jezelf hier behoorlijk tegen.
  In bovenstaande zin (en in je eerdere post) had je een "q" nodig. Maar wat doe je? In plaatst van een "q" te copy/pasten (het is overigens "paste" -onvoltooid tegenwoordige tijd van het Engelse werkwoord "to paste"- en niet "past" - onvoltooid tegenwoordige tijd van het Nederlandse werkwoord "passen"), kom je met het Finse woord voor "maan" aanzetten.
  Had dan in iedere geval nog "kü" o.i.d. geschreven, dat is een stuk efficiënter (met trema) en waarschijnlijk net zo functioneel correct.

  Overigens moest ik, na het het lezen van je "kuu"-verklaring meteen aan onderstaand filmpje denken. Familie van je?

   
  Laatst bewerkt door een moderator: 13 nov 2015
 10. hobbyist

  hobbyist Vriend van modelbouwforum.nl

  Lid geworden:
  10 mrt 2009
  Berichten:
  4.070
  Locatie:
  Noord Brabant
  De planning is wat aangepast. Door het gebrek aan sneeuw in de dalen zijn de groene pistes voor de beginners een tikkeltje aan de groene kant. Geeft iets te veel weerstand onder de latten.
  Voordeel is wel. Als je valt. Val je vanuit stilstand.

  We hebben nu van Inzell even onze uitvalsbasis gemaakt. Het is gewoon niet verantwoord om groentjes op een gletsjer te droppen. Onder komen doen ze wel. Waarna ze waarschijnlijk met een gipsvlucht naar huis kunnen.
   
 11. Corrien

  Corrien Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators Forum veteraan

  Lid geworden:
  28 okt 2003
  Berichten:
  12.503
  Locatie:
  Maasland
  Ik begrijp 'm. Wij hebben al wat meer ervaring met grasskiën, dus we waren voorbereid en hadden ons programma al aangepast. De ski's liggen zelfs nog in de kelder, dus ze zijn nog niet eens geslepen en gewachst. Straks maar even zeggen, dat Franz daar nog wel even mee kan wachten. Altijd handig als je die dingen niet vanuit Nederland hoeft mee te slepen en ze vanzelf keurig geprepareerd in het ski-hok terechtkomen.

  De kerstboom staat en de overige versieringen hangen. Er moet alleen iets nieuws voor het keukenraam komen vindt mijn duifje, maar dat gaan we morgen kopen. We moeten dan trouwens toch even naar de kerstmarkt in Dornbirn om de nieuwe kunstzinnigheden van onze 'Gastfrau' te bewonderen, dus dat komt prima uit.

  Olie-voor-de-wereld staat klaar, dus als de zoon straks ook een keer tijd heeft om uit bed te komen kan 't ie gelijk aan de bak. Eens zien met hoeveel potjes hij dit jaar weer wint.

  Het zonnetje schijnt, de stoelen staan klaar op het balkon en er is nog een bodempje Obstler in de fles. De middag komen we wel door.
   
 12. Ramses

  Ramses The First Aviators

  Lid geworden:
  21 sep 2008
  Berichten:
  3.624
  Locatie:
  Heeze
  .


  [​IMG]

  Groeten, Ramses
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 13 nov 2015
 13. Roel van Essen

  Roel van Essen Forum veteraan

  Lid geworden:
  13 jul 2002
  Berichten:
  13.426
  Locatie:
  Betuwe
  Wát? Is dat alles? Eén simpel linkje met een "verklaring" waarom jij het woord Umlaut met een kleine letter schrijft? Het is en blijft een Duits woord hoor. Hier in Nederland hebben we daar een geheel eigen woord voor. Maar dat wist Jan je al te vertellen: het woordje "trema".

  En in je "verklaring" met wel vijf woorden eigen tekst wéér een fout.
  Sjongejongejonge... Dat valt me bitter van je tegen.
  De komma na mijn naam hoort daar niet te staan.
  Dat moet óf een punt, óf een dubbele punt zijn.

  Ik wacht nog op je "verklaringen" van je andere blunders, en dan laat ik voor het gemak je smoes over het niet gebruiken van de letter "q" maar voor wat het is. Want een smoes is het:
  (Waarin overigens wéér een taalfout staat, maar dat terzijde)

  Een paar adviezen mijnerzijds.
  1) Als jij hier vaker wenst te vertoeven, dan ga je echt meerdere keren de letter "q" nodig hebben, anders word je nóg genadelozer neergesabeld dan nu al het geval is.

  2) Af en toe je toetsenbord schoonmaken wil wel eens helpen.
  Zeker nadat je (al kruimelsproeiend) sprits hebt zitten eten.
  Dat komt de leesbaarheid van je berichten in ieder geval ten goede.
  En met betrekking tot "leesbaarheid" kun je alle hulp gebruiken die er nodig is.
  Trefwoorden: hak, tak, chaotisch, technocratisch gewauwel, zelfverheerlijking

  3) ik heb je 4 jaar geleden een paar persoonlijk berichtjes gestuurd in mijn functie als moderator van dit forum. Die heb je ongetwijfeld nog ergens gearchiveerd. Lees ze nog eens door, maar nu goed. Als je ze niet meer hebt, wil ik ze met alle plezier hier posten. Ik heb ze namelijk wél gearchiveerd.

  @Ramses:
  dank je wel voor de link! Zeer toepasselijk.
  Alleen zitten wij nu met dat :bad-words: melodietje in ons hoofd. Jeugdsentiment... Dank je wel! ;)
   
 14. brutus

  brutus Forum veteraan

  Lid geworden:
  18 nov 2008
  Berichten:
  23.489
  Locatie:
  Oldeberkoop
  Jij ook al????

  En het debiele is dat ik me totaal niet meer kan herinneren waar het over ging... Vaag iets met een ring en een microfilm camera daarin, meer herinner ik me niet...
  En zelfs dat kan ik helemaal fout hebben.

  Groet, Bert
   
 15. Roel van Essen

  Roel van Essen Forum veteraan

  Lid geworden:
  13 jul 2002
  Berichten:
  13.426
  Locatie:
  Betuwe
  Ik vraag me af hoe Jan het in het Buitenbergse voor elkaar heeft...
  Zou er al gras gevallen zijn, of zijn de pistes nog niet geschikt voor het plaatselijk kampioenschap gras-langslaufen?
  Een levensgevaarlijke sport overigens, onderschat het niet!

  Je moet er bijzonder goed op letten dat je LANGS het gras loopt, en niet er op. Dit doet men het beste door van terrasje naar terrasje te schuifelen, al dan niet met lange latten onder.
  (Zonder latten is overigens praktischer, want dan heb je veel minder kans om een grasspriet te raken of een argeloze voorbijganger met lange tenen)

  Maar aangezien die Oostenrijkers ook niet achterlijk zijn, ben je verplicht om op elk terrasje iets te nuttigen. Slimmerds houden het bij "Speck und Ei", gevolgd door (bij het volgende terrasje) "Kaffee ohne Mayo" (met Mayo is het namelijk niet te zuipen) om bij het volgende etablissement over te gaan op "Wurst mit Zwiebeln".
  De worst is dan bijzaak; het gaat om de uien die de darmflora hard aan het werk zetten, zodat je bij het terrasje wat daarna komt, even de darmen kunt ledigen. Om vervolgens weer met "Speck und Ei" bij het volgende terrasje verder te gaan. Dit kunt je vrij lang volhouden, tot je na een tijdje geen terrasje meer kunt zien. En juist dán slaat de concurrentie toe en lig je uit de wedstrijd.
  Enfin... Jan kennende zal hij zich niet zo druk maken om de wedstrijd en nuttigt hij bij elk terrasje braaf een "Obstler" omdat hij toch wel weet dat hij bij voorbaat kansloos is. Na een stuk of zes Obstlers kun je geen gras meer van stoep (of trottoir) onderscheiden, totdat je onderuit gaat.
  Dán is het verschil vrij snel duidelijk.

  Nee, ik schat in dat Jan zich wel vermaakt in het Buitenbergse. Anders hadden we hier allang weer een lofrede op "Spech und Ei", eventueel overgoten met Tipansaus, langs zien komen...

  Jan, zoals ze hier zeggen: "Hennig aon!"
   
 16. Corrien

  Corrien Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators Forum veteraan

  Lid geworden:
  28 okt 2003
  Berichten:
  12.503
  Locatie:
  Maasland
  Tja, als je zo graag even een verslag wil horen:

  - eergisteren is het dus 'Zur Taube' geworden. Dat is de dorpskroeg, die tegenwoordig ook een aardig bordje warme hapklare brokken serveert en als ijsje "Heisse Liebe". Dat is twee bolletjes met slagroom en warme frambozen. De zoon werd herkend door 'die Wertin', die deed alsof er een lang verloren vriend was teruggekeerd. 'Der Wert' hield zich wat op de vlakte, maar die bleef wel in de buurt onduidelijke bezigheden uitvoeren. We zijn er trouwens nooit echt achter gekomen wat hij nu precies doet binnen het bedrijf, behalve dan oh-en met iedereen, maar dat terzijde. Het is in ieder geval duidelijk, dat 'Die Wertin' de regie voert. Vervolgens schoof Gustl ook nog even aan. Dat is de mijnheer van het Verkehrsamt en die herkent mij dan weer altijd. Zijn dochter en mijn zoon hebben enkele jaren in dezelfde skiklasjes gezeten. Daarnaast is Gustl verantwoordelijk voor het liften-gedoe en is zelf daardoor nogal eens op of in de buurt van de bijbehorende terrasjes te vinden, vandaar.
  - gisteren is de ochtend besteed aan wakker worden en broodjes halen. Op de middag is het het Kaufzentrum van Dornbirn geworden. Vroeger kon je daar lekker pap eten. Alle denkbare soorten had je daar. Tegenwoordig is het nog steeds op de bovenste verdieping een doe-het-zelf-eettent, maar blijft het bij een Wienerschnitzel en een lokaal biertje, dat redelijk smaakt. Daarna hebben we de omzet van de Spar een stukje verhoogd. 's Avonds een doe-het-zelf menuutje beenham genuttigd. De avond werd besteed aan de vakantie-avondspelletjes, zoals 'Stap op', 'Hartenjagen' en een moeilijk spel, waarvan ik de naam niet onthoud Carcassogne of zoiets. Je hebt er in ieder geval een boel tactiek voor nodig, dus de zoon wint dat praktisch altijd. Daarna op de dvd de film "Happy feet 2" afgedraaid. Ging over p*nguins.
  - vanmorgen het eerste potje 'Olie voor de wereld' verloren, hoewel ik gisteren en een deel van de ochtend leuk voorstond. Op de middag de kerstmarkt in Dornbirn centrum bezocht en wat gewinkeld. De zoon heeft een broek en een trui gekocht, ik heb de tijd besteed aan het kijken naar potentiële schoondochters. Vanavond pannekoeken met ham, spek en champignons genuttigd. Volgens beide deskundigen moet daar ook stroop op, maar dat blief ik niet. Vanavond verplicht tv moeten kijken.

  Tussen alle bedrijven door heb ik ook nog aardig wat sudoku puzzeltjes opgelost en het eerste leesboek uitgelezen. Oftewel: de gebruikelijke bezigheden tijdens de eerste vakantiedagen. Normaal gesproken zouden we dan morgen eens gaan kijken waar er ergens te skiën valt, maar dat doen we deze keer maar niet. Er zijn twee naburige gebieden open, maar die zitten in ieder geval voor mij op te grote hoogte en we weten ook, dat het daar gigantisch druk is.
   
 17. hobbyist

  hobbyist Vriend van modelbouwforum.nl

  Lid geworden:
  10 mrt 2009
  Berichten:
  4.070
  Locatie:
  Noord Brabant
  In de andere hoek van Oostenrijk is het niet veel anders.

  Afgelopen maandag vroeg in de ochtend voor alle drukte uit in Lofer met de latten in de sneeuw gestaan.

  En vroeg is, de auto voor bij de lift kunnen parkeren, de latten e.d. uit het ski depot halen en nee we waren niet de eerste, we zaten in het 2e gondeltje naar boven.

  Dinsdag, vandaag en morgen staat Kaprun op de planning.

  Ik blijf lekker in het dorp Inzell, vind het wel mooi geweest.
  Bij dit soort slechte sneeuw condities hoeft het van mij niet.
  Over 4 maanden heb ik toch een mogelijkheid voor een herkansing in Frankrijk.
   
 18. Roel van Essen

  Roel van Essen Forum veteraan

  Lid geworden:
  13 jul 2002
  Berichten:
  13.426
  Locatie:
  Betuwe
  Nou, zo te zien wordt het morgen wit hier. Lekker dan, heb ik weer: morgen moet ik de buurtbus rijden. Enfin, die heeft ook voorwielaandrijving en winterbandjes...

  En het voordeel van "vrijwilliger-buschauffeur" zijn is: als je een keertje achter schema loopt: jammer dan. Liever tien minuten te laat dan met de bus in de sloot of tegen een boom.
   
 19. Rhelie

  Rhelie Forum veteraan

  Lid geworden:
  16 sep 2004
  Berichten:
  10.984
  Locatie:
  Nootdorp
  Of gwoon net als de NS doen, ritten schrappen, kun je ook niet te laat komen:rolleyes:
   
 20. Puffin

  Puffin Moderator Moderator team Forum veteraan

  Lid geworden:
  7 dec 2006
  Berichten:
  5.755
  Locatie:
  Eck en Wiel
  Hihihi, lees net winter Efteling deels gesloten vanwege teveel sneeuw..... Dat is toch het idee juist????? Hier nauwelijks sneeuw, kacheltje brand lekker in de tent!
   

Deel Deze Pagina