de kriek is klaar

Discussie in 'Duikboten' gestart door theodorusjex, 20 aug 2005.

  1. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.523
    Locatie:
    As,België
    hallo

    en hier de boot van guy



    gr raf
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 13 nov 2015
  2. henk100

    henk100

    Lid geworden:
    18 aug 2009
    Berichten:
    82
    het lijkt wel een speedboot
     
  3. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.523
    Locatie:
    As,België
    hallo

    de kriek had een lek
    dus ik,op zoek vandaag en niets gevonden
    maar ik heb wel een haakse doorvoer van de lucht vervangen
    deze zat wat losjes op het buisje
    kwam er hier door nu water in de boot ??? de assen zijn dicht en de doorvoeren ook
    de bajonet laat geen lucht ontsnappen dus alles zou goed moeten zijn
    alleen die uitlaat zat wat losjes
    hopelijk is het lekken (meer dan 1 liter)hierbij voorbij

    gr raf
    ps de boot kwam nog wel boven maar de ontvanger had een stortbad gekregen en reageerde niet meer
    misschien toch eens kripkous rond doen!!!!
     
  4. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.523
    Locatie:
    As,België
    hallo

    de kriek vaart ongeveer een 15 minuten op een 2 amp accu
    das dus een verbruik van 8 amp per uur
    en dat is verekkes weinig
    eens kijken of een andere lipo er in past met wat meer ampjes
    ik denk dat een 2S voldoende gaat moeten zijn want nu vaar ik op 3S maar op 80% van het vermogen

    eens kijken wat voor maten ze allemaal hebben in dat spul want het moet wel in het bakje geraken dat er voor voorzien is
    gr raf
     
  5. Baggeraar

    Baggeraar

    Lid geworden:
    31 jan 2010
    Berichten:
    15.521
    Locatie:
    H&NF
    Met weinig ruimte is dat inderdaad een heel gepuzzel.
     
  6. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.523
    Locatie:
    As,België
    hallo arm

    ik heb maar 100 X 40 X 40
    en daar moet het dus allemaal in kunnen
    er is nog iets plaats in de lengte maar niet echt veel
    maar ik heb nu getest op een 3S 2 amp en dan vaar ik 30 minuten en dat vind ik dus wel mooi
    ik heb drie paketten dus ik kom er wel eventjes mee toe

    gr raf
     
  7. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.523
    Locatie:
    As,België
    hallo

    vandaag een raadsel en dat is echt een kop breker
    ik zet een 3S lipo en daar willen de 2 motoren niet goed op lopen
    halfgas gaat nog wel maar iets meer dan valt de BB motor uit
    de as eens nagekeken en een druppeltje olie (er zit vet in de as)blijken niet te helpen
    ik zet een 4S en oeps daar draaien de motoren wel mooi gelijk op
    dan terug naar paket drie weer op 3S en daar draaien de motoren ook mooi gelijk zonder mopperen
    zou het kunnen dat het eerste paket de gevraagde stroom niet aankan????
    of heeft iemand anders een idee wat het zou kunnen zijn???
    gr raf
     
  8. Baggeraar

    Baggeraar

    Lid geworden:
    31 jan 2010
    Berichten:
    15.521
    Locatie:
    H&NF
    Lijkt het wel op of een slechte verbinding.

    Spanning meten op de motor bij pakket 3 (3s) op 3/4 vermogen
    En spanning meten op pakket 1 (3s) boven de 1/2 gas.
     
  9. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.523
    Locatie:
    As,België
    hallo

    moeilijk meten daar het een brushelles motor betreft
    ik zal eens zien of ik de stekker van de balancer kan aansluiten op de tester en dan kijken of er een cel instort

    bij deze stort heel het pack in
    bij het gas geven daalt de spanning direct onder de 9 volt bij volgas wordt het 8 volt en dan schakelt de BB motor uit en stijgt de spanning iets terug
    maar 9 volt voor een lipo is zowiezo te laag
    dus een paket voor de vuilbak
    dat weten we dan ook weeral

    snel een nieuw bij maken zodat ik eventueel morgen eens kan gaan varen
    op de vijver in genk

    gr raf
     
  10. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.523
    Locatie:
    As,België
    zo nieuw pak gemaakt en getest
    en dit pak blijft beter op spanning
    het was niet geladen maar bleef toch op 11.36 staan als beide motoren aan het draaien zijn
    1 motor slaat vlugger af dan de andere
    dit heb ik zo ingesteld zodat ik kan zien dat de lipo haast leeg is
    dan heb ik nog tijd om leeg te pompen en terug naar de kant te varen voor de accu op sterven na dood is
    als ik het anders instel dan zit ik dus in onder gedoken toestand met een groot probleem

    gr raf
     
  11. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.523
    Locatie:
    As,België
    hallo

    nu opzoek naar een inoc spiraal veer
    de elastiek waar de antenne draden mee op spanning gehouden werden is rot geworden
    dus "knap "en het verhaaltje was over
    een inox spiraalveertje zou het dus wel wat langer moeten uithouden
    maar waar zit er nu zo een veertje in het een of ander apparaat
    eens in de rommel kist gaan zoeken of er nog iets te vinden is wat bruikbaar is

    gr raf
     
  12. ducharry

    ducharry

    Lid geworden:
    8 aug 2007
    Berichten:
    675
    Locatie:
    IJsselstein
    Veertje van een balpen?
     
  13. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.523
    Locatie:
    As,België
    hallo harrie

    nee dat is een verkeerd
    een veertje van een balpen is een duw veertje en ik moet een trek veertje hebben
    maar bedankt voor het mee denken
    ik moet dus zo iets
    [​IMG]
    gr raf
     
  14. Baggeraar

    Baggeraar

    Lid geworden:
    31 jan 2010
    Berichten:
    15.521
    Locatie:
    H&NF
  15. bosreus

    bosreus

    Lid geworden:
    19 okt 2003
    Berichten:
    1.552
    Locatie:
    de Kempen
    Hallo Raf,

    Ik kan deze naar je toesturen.

    Hans

    [​IMG]
     
  16. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.523
    Locatie:
    As,België
    hallo hans

    gewoon mee brengen naar mol kan ook
    het is niet zo dringend
    de twee draden zijn toch in de schroef terecht gekomen met als gevolg dat ze een stukje te kort zijn geworden LOL
    dus ik moet nieuwe staal kabel bestellen en dat duurt ook eventjes

    maar aldus reeds bedankt want zo een veertje moet het zijn

    gr raf
     
  17. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.523
    Locatie:
    As,België
    hallo

    zondag wilde de kriek niet duiken ????
    de bts vervangen vandaag en nog steeds geen pomp die wilde draaien
    blijkt de stabilisator defect te zijn
    de bts dus voor nop uit gebouwd en dus morgen een nieuwe stabilisator gaan halen
    hopelijk gaat deze niet meer stuk en zeker niet tijdens het varen
    gr raf
     
  18. Jan de K

    Jan de K

    Lid geworden:
    30 aug 2006
    Berichten:
    978
    Locatie:
    st Michielsgestel
    Stabilisator? Als in Lageregler of als in 7805?
    Grt,
    Jan
     
  19. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.523
    Locatie:
    As,België
    hallo jan
    als in 7806
    de pomp is 6 volt en de accu is 11.?? volt
    dus een beetje te veel voor het pompje
    ik heb liever dat ze wat rustiger en langzamer pompt zo heb je meer controle over het duiken
    als de pomp echt water in de duiktank spuit dan wervelt het teveel en komt er water/lucht mengeling mee door de uitlaat en das niet goed

    gr raf
     
  20. Maniac

    Maniac

    Lid geworden:
    13 feb 2012
    Berichten:
    186
    Als je nog een vrij multi, of schakel kanaal vrij hebt,dan kun je ook een relais nemen en hier twee spanningsstabili.,over schakelen.
    Dus een voor vol pompen en een voor langsgaan.
     

Deel Deze Pagina