Digitale uitlezingen, ervaringen.

Discussie in 'Stoom techniek' gestart door John33, 10 nov 2017.

  1. John33

    John33

    Lid geworden:
    13 sep 2005
    Berichten:
    1.136
    Locatie:
    Geldrop
    Dunsz,
    Ik heb dezelfde dro set inmiddels binnen naar o o o.....
    Wat een ellende.

    Ik heb weer een maandagochtend product.
    De uitleeskast doet het 1 minuut goed en dan begint de ellende, displays beginnen te knipperen, dataerror en compleet rare tekens.
    Uit en weer aanzetten geeft geen soelaas.
    Ik ben nu al een week met de Chinees aan het mailen, hopelijk volgende week het antwoord dat ze een nieuwe kast opsturen.
     
  2. Dunsz

    Dunsz

    Lid geworden:
    26 nov 2014
    Berichten:
    1.188
    Locatie:
    leiderdorp
    Misschien beschadigd bij het vervoer ? Aansluiting en/of kabels vanaf de linialen wel goed ?

    Die van mij doet het geweldig.
     
  3. John33

    John33

    Lid geworden:
    13 sep 2005
    Berichten:
    1.136
    Locatie:
    Geldrop
    Zonder dat er linialen zijn aangesloten schiet het kastje na ca 1 minuut in de stress en komen er allerlei vreemde tekens, data error, vast lopen van de uitleeskast.
    Displays beginnen ook te knipperen enz enz enz.
    10-20 seconden werkt het goed, en begint de ellende.
    Hopelijk morgen uitsluitsel of ze een nieuwe uitleeskast opsturen.
     
    Laatst bewerkt: 12 nov 2017
  4. Baggeraar

    Baggeraar

    Lid geworden:
    31 jan 2010
    Berichten:
    15.522
    Locatie:
    H&NF
    Batterij misschien op?
    Schrijf overigens de volgende keer geen "naar" als je "na ca 1 minuut" bedoelt.
    (naar is iets vervelends, of je gaat ergens naar toe)
     
    John33 vindt dit leuk.
  5. John33

    John33

    Lid geworden:
    13 sep 2005
    Berichten:
    1.136
    Locatie:
    Geldrop
    Tja, autospelling op telefoon....

    Batterij, uitleeskast werkt op net voeding.
    Ik heb het idee dat misschien de spanning omvormer niet helemaal fris is.
    Dat er iets te warm wordt en dat het systeem over de rooie gaat.
    Want na de foutmelding heeft uit- en weer aanzetten weinig zin, nog steeds onzin op de displays.
    Pas als het geheel een tijdje uit is geweest werkt het weer, zei het voor een korte tijd.
     
  6. John33

    John33

    Lid geworden:
    13 sep 2005
    Berichten:
    1.136
    Locatie:
    Geldrop
    Tis gedaan met de Chinees....
    Niks kunnen ze goed doen behalve mijn € binnen harken.....

    Vorige week de vervangende uitleeskast ontvangen, zou goed moeten zijn.
    Nou vergeet het maar, weer rommel.
    Nu heb ik 2 uitleeskasten die het slecht doen.......
    Op de bovenste kast zitten wel linialen aangesloten, de onderste niet, beide gaan na een paar minuten in de fout.
    IMG_20171216_141838313.jpg
     
    Laatst bewerkt: 16 dec 2017
  7. americanspinningwheels

    americanspinningwheels

    Lid geworden:
    26 okt 2013
    Berichten:
    383
    Locatie:
    Vledder
    Alle twee dezelfde problemen dus. Punt is misschien dat die dingen een voeding hebben die zou moeten werken tussen de 85 en 260 volt of zo en dan bij zowel 50 als 60 Hz
    Heb je een 240- 110 trafo of zoiets, om eens te proberen , aarde ook wel aangesloten?
     
  8. John33

    John33

    Lid geworden:
    13 sep 2005
    Berichten:
    1.136
    Locatie:
    Geldrop
    Jep,
    1ste kast hier in de huiskamer aan een geaard stopcontact gelegd en dezelfde ellende.
    De nieuwe kast deed het in eerste instantie, dus ik dacht, duurtest, gewoon de zaak een uur aan laten staan op een bepaalde waarde op de X en de Y as
    Na een uur stond de kast er als bevroren bij.
    Ik kon de sledes heen en weer bewegen, maar het display veranderde niet meer.
    Dus voeding er af, en weer aan, willekeurige tekens op de displays.
     
    nijsinkgj vindt dit leuk.
  9. Humaria

    Humaria

    Lid geworden:
    15 feb 2012
    Berichten:
    60
    Locatie:
    Gorinchem
    Heb niet zoveel verstand van elektronica maar de voeding stabiliseren zou dat een oplossing kunnen zijn.
    Ik heb de kast met de linialen ook liggen voor op m'n frees te bouwen.
    Zal komende week eens kijken wat de kast doet als ik hem aansluit.
     
  10. kaapstander

    kaapstander

    Lid geworden:
    7 jan 2008
    Berichten:
    56
    Oef. Die had ik ook op mijn wensenlijstje staan. Linealen op de andere kast aansluiten verbetering?
     
  11. americanspinningwheels

    americanspinningwheels

    Lid geworden:
    26 okt 2013
    Berichten:
    383
    Locatie:
    Vledder
    Ik heb twee kasten van ditron in gebruik , staan beide meerdere uren per dag aan, nu al drie jaar of zo ,
     
  12. John33

    John33

    Lid geworden:
    13 sep 2005
    Berichten:
    1.136
    Locatie:
    Geldrop
    Dit is van HXX Shenzeng, niet doen dus.

    Voor de duidelijkheid, beide uitleeskasten doen hetzelfde;
    Zodra er spanning op de kast komt werkt alles, naar dat duurt circa 2 tot 5 minuten.
    Dan ofwel bevriest de kast, nergens meer op reageren, of ik krijg de melding "dataerror" en allemaal rare tekens op de displays.

    Uit en aanzetten helpt niet, probleem lijkt erger te worden.
    Pas na een "afkoel periode" van circa 15 minuten werkt alles weer, voor 2 tot 5 minuten.
    Gek wordt ik er van....
     
  13. Baggeraar

    Baggeraar

    Lid geworden:
    31 jan 2010
    Berichten:
    15.522
    Locatie:
    H&NF
    Zoek eens naar een voedingsspanning en zet daar een scoop op.
     
  14. americanspinningwheels

    americanspinningwheels

    Lid geworden:
    26 okt 2013
    Berichten:
    383
    Locatie:
    Vledder
    Zoals ik al schreef zit de voeding tegen de maximale ingang spanning aan.
    Kan je die twee uitleeskasten eens in serie aansluiten, Of een 240-110 trafo ervoor.
     
    Tug.NL vindt dit leuk.
  15. John33

    John33

    Lid geworden:
    13 sep 2005
    Berichten:
    1.136
    Locatie:
    Geldrop
    Ik heb helaas geen Scoop...
    Ik heb de eerste kast al open gehad, er zit een voedings printje in waar 5 volt uit komt.
    Op mijn hobby multimeter staat dan 5,06 volt.
    Gelukkig heb ik sinds gisteren een regelbare kan voeding gekregen, ik zal die er morgen eens op zetten vanaf een volt of 4.
     
  16. Baggeraar

    Baggeraar

    Lid geworden:
    31 jan 2010
    Berichten:
    15.522
    Locatie:
    H&NF
    Als je nu gewoon de van het net afgenomen stroom meet.
    Zou je afhankelijk daarvan een spanningsdeler kunnen fabriceren.
    Met de wet van ohm kan je dan de "weerstand" bepalen van die kast: R = U / I
    Daarna zorg je dat de ingangs-spanning op die kast halveert met een even zware "weerstand" in serie.
    Voor die "serie-weerstand" neem je en ouderwetse gloeilamp.
    Lijkt me eenvoudiger en levert minder kans op rook, dan wanneer je met een externe spanning in die kast gaat rommelen.
     
  17. americanspinningwheels

    americanspinningwheels

    Lid geworden:
    26 okt 2013
    Berichten:
    383
    Locatie:
    Vledder
    Moet 5 volt zijn dat klopt dan wel zo ongeveer. maar idd zet je regelbare voeding er eens op .
     
  18. kaapstander

    kaapstander

    Lid geworden:
    7 jan 2008
    Berichten:
    56
    Eventueel met "koude spray voor electronica" kijken of alles weer gaat functioneren. Evt met "droge" perslucht bij gebrek aan koude spray.
     
  19. Jinny

    Jinny

    Lid geworden:
    26 jul 2009
    Berichten:
    185
    Locatie:
    WestFriesland Warmenhuizen
    Ik gok chinese elco's.
    Een scoop erop, even in het rond kijken of je ergens zoiets kan lenen.
    China staat bekend om goedkope rotzooi gebruiken...
     
  20. John33

    John33

    Lid geworden:
    13 sep 2005
    Berichten:
    1.136
    Locatie:
    Geldrop
    Ik heb onlangs een digitale uitlezing voor mijn draaibank gekocht vanuit China.

    Dunsz is er zeer over te spreken, dus zelf ook naar aangeschaft.
    Voor $199 aangekocht, free shipping.

    Let op, voor wie het nog niet weet:
    Waar ik hem heb gekocht verzenden ze via DHL, en DHL handelt de btw en inklaring af, hiervoor rekenen zij zowiezo €14,50 behandelingskosten.
    Daarnaast komt de btw er nog bij!!

    Anyway, via DHL kwam het binnen 1 week binnen.
    Alles aangesloten en spanning er op, piep en go, hij deed het......... Even.
    Na een paar minuten begonnen de displays te knipperen en dataerror verscheen in het scherm.
    Daarna was het een onleesbare brij van rare tekens.

    Dit gemeld bij de Chinees, en na een hoop gedoe zouden ze een nieuwe kast opsturen.
    Weer via DHL.
    Ik moest $35 aan vrachtkosten betalen, de kast was gratis.
    Maar ja, DHL zou DHL niet zijn als nog even behandelingskosten en btw zouden rekenen a €45☹️☹️☹️
    Ook deze kast was binnen een week binnen, en je raad het al, dezelfde rommel
    Weer dataerror, lockup's en algemeen vast lopen.

    Aan de moderator: kun je de berichten uit dunsz zijn draadje hier heen verplaatsen betreffende mijn DRO problemen?
     

Deel Deze Pagina