DRAAIWERK met asjes van Titanium Nitride

Discussie in 'CNC' gestart door Joost K., 18 okt 2015.

  1. Joost K.

    Joost K. Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2004
    Berichten:
    4.919
    Locatie:
    Eindhoven
    Geen idee of het hier goed staat maar goed...

    Voor een projectje zoek ik iemand die schokbreker stangetjes aan kan passen.

    Enkel... Deze zijn gecoat met een zg. Titanium Nitride coating. Deze herken je over het algemeen aan een gouden kleur. Deze stangen zijn harder en slijtvaster dan de normale schokbreker stangen.

    De bedoeling is om aan het einde waar de piston komt één randje weg te draaien en dan op gewenste lengte M3 draad aan de andere zijde te draaien/tappen.

    Is er iemand die dit aan kan en wil doen voor mij?

    Mvg.
    Joost.

    [​IMG]

    Rechts boven zou dan één randje over moeten blijven.
    Links onder afdraaien op gewenste lengte en M3 draad erop.
     
  2. savage .26 picco

    savage .26 picco Forum veteraan

    Lid geworden:
    12 okt 2004
    Berichten:
    8.412
    Locatie:
    Hoek van Holland
    Maak ff een schetsje wat je met de piston kant wil doen Joost ;)

    Het afdraaien opzich is niet zo'n probleem , het is maar een hele dunne coating (die je al beschadigt met opbouwen als je niet oplet) en daaronder zit gewoon staal. Met een goeie en scherpe beitel is dat niet zo'n punt , tis meer de vraag of het draadtappen wil aangezien het oppervlak van de as gehard zal zijn.
     
  3. ShadesInBlack

    ShadesInBlack

    Lid geworden:
    21 mrt 2006
    Berichten:
    2.693
    Locatie:
    Gavere/België
    hoeft toch niet op een draaibank dit? met boormachine, vijl, zaagje lukt het prima. Verharde deel er een beetje afvijlen, dan draad tappen?
     
  4. savage .26 picco

    savage .26 picco Forum veteraan

    Lid geworden:
    12 okt 2004
    Berichten:
    8.412
    Locatie:
    Hoek van Holland
    Dan krijg je het waarschijnlijk nooit mooi recht , in een draaibank kan dat wel.
    Verharde deel wegslijpen is misschien een optie , maar dan moet de as wel dik genoeg zijn.
     
  5. ShadesInBlack

    ShadesInBlack

    Lid geworden:
    21 mrt 2006
    Berichten:
    2.693
    Locatie:
    Gavere/België
    Mooi recht? Het is gewoon een stukje afdoen? In de boormachine, met de vijl ertegen... Draaibank is best, daar niet van, maar je moet je plan trekken.
     
  6. savage .26 picco

    savage .26 picco Forum veteraan

    Lid geworden:
    12 okt 2004
    Berichten:
    8.412
    Locatie:
    Hoek van Holland
    Bij b.v. het wegslijpen van het geharde deel is het sowieso voor het nieuwe draad belangrijk dat het deel recht/haaks is en niet ovaal of scheef afgeslepen. Ingespannen in een boormachine met een vijl erlangs heb je dat nooit volledig onder controle , in een draaibank wel...
     
  7. Phobos77

    Phobos77

    Lid geworden:
    8 jun 2010
    Berichten:
    104
    Locatie:
    Oss
    Joost over hoeveel stuks gaat het en heb je ook reserve mocht het fout gaan?
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 5 dec 2015
  8. Joost K.

    Joost K. Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2004
    Berichten:
    4.919
    Locatie:
    Eindhoven
    Het zal gaan om minimaal zes asjes plus een stuk of zes als spare.

    Het worden king pins voor een pancar dus nauwkeurigheid is gevraagd en dat kan alleen in een draaibank.

    Ik zal een schets maken en die of hier posten of sturen naar degene die mij kan en wil helpen.

    Joost.
     
  9. Joost K.

    Joost K. Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2004
    Berichten:
    4.919
    Locatie:
    Eindhoven
    @ Savage & Phobos:

    Begrijp ik goed dat jullie beide kunnen draaien?
     
  10. savage .26 picco

    savage .26 picco Forum veteraan

    Lid geworden:
    12 okt 2004
    Berichten:
    8.412
    Locatie:
    Hoek van Holland
    Ik heb hier een oud draaibankje...
    Die is helaas niet zuiver genoeg meer in het langsdraaien voor zulk klein werk.
    Maar als je echt omhoog zit kan ik er wel 2 fabriceren voor je.
     
  11. Phobos77

    Phobos77

    Lid geworden:
    8 jun 2010
    Berichten:
    104
    Locatie:
    Oss
    Ja ik heb een AI-draaibank met oa spantangen. Spantang pakt de as op de diameter ipv bijv drie punten als je een drieklauw gebruikt. Draad snijden zal ik waarschijnlijk met een snij-ijzer doen. Draad snijden met een beitel en zo klein is (voor mij) lastig.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 5 dec 2015
  12. Joost K.

    Joost K. Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2004
    Berichten:
    4.919
    Locatie:
    Eindhoven
    Okee, goed om te weten... Ik zal de maten op gaan meten en dan horen jullie meer. Badankt alvast!!!
     
  13. americanspinningwheels

    americanspinningwheels

    Lid geworden:
    26 okt 2013
    Berichten:
    383
    Locatie:
    Vledder
    Dit zou in principe wel moeten lukken.
    Spoed 0,5 is de kleinste die ik op mijn bank kan snijden

    Remco
     
  14. Phobos77

    Phobos77

    Lid geworden:
    8 jun 2010
    Berichten:
    104
    Locatie:
    Oss
    Het kan vast ook bij mij (ik heb de wisselwielen) maar ik ben in het draadsnijden met beitel (nog) niet bedreven.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 5 dec 2015
  15. savage .26 picco

    savage .26 picco Forum veteraan

    Lid geworden:
    12 okt 2004
    Berichten:
    8.412
    Locatie:
    Hoek van Holland
    Dat is voor dit werk inderdaad het mooiste.... Spantangen...
    Zo luxe is mijn oudje niet hahaha.

    Het nadeel zeker met het hele fijne draad in kleine diameters is dat de snelheid van de bank vaak te hoog is.
    Er zijn niet voor niks van die mooie snijplaat adapters die je in je losse kop passen ;)
     
  16. americanspinningwheels

    americanspinningwheels

    Lid geworden:
    26 okt 2013
    Berichten:
    383
    Locatie:
    Vledder
    Gewoon oefenen dan , het is niet zo moeilijk.
    Tabellen met de draaimaten en snijdiepte zijn er zat te vinden.
    Wisselwielen kan prima, Duurt alleen iets langer om in te stellen een paar handeltjes verzetten gaat vlotter.
    Een beiteltje voor VHM plaatjes werkt het vlotste
    En de draaisnelheid, daar is een frequentie regelaar voor.
     
  17. Phobos77

    Phobos77

    Lid geworden:
    8 jun 2010
    Berichten:
    104
    Locatie:
    Oss
    Joost is het nog gelukt met het (laten) aanpassen van de asjes?
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 5 dec 2015
  18. Joost K.

    Joost K. Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2004
    Berichten:
    4.919
    Locatie:
    Eindhoven
    Ik ben er eerlijk gezegd nog niet aan toe gekomen. Zit midden in de verkoop van een huis en de aankoop van een ander huis, een scheiding en alle rompslomp die erbij komt kijken. Binnenkort heb ik wat meer rust om me heen en dan komt ook dit projectje weer vlot boven water...
     

Deel Deze Pagina