DX6i programmeren voor Blade 330s

Discussie in 'FP/coaxiaal' gestart door Jos Onderdelinden, 30 jun 2021.

  1. Jos Onderdelinden

    Jos Onderdelinden

    Lid geworden:
    30 dec 2017
    Berichten:
    44
    Locatie:
    Rotterdam
  2. HeliKoper

    HeliKoper

    Lid geworden:
    19 okt 2006
    Berichten:
    1.551
    Locatie:
    Guinea-Fowl-City
    Dan zit het in de FBL-ontvanger.
    En als je overschakelt naar de andere flight modes. Stuurt ie dan wel?
    Dit kun je ook testen zonder blades (veiligheid!)
    Heli van de grond vasthouden aan de staart, optoeren, flight mode wisselen en dan kijken wat de swash doet bij sturen.
     
  3. HeliKoper

    HeliKoper

    Lid geworden:
    19 okt 2006
    Berichten:
    1.551
    Locatie:
    Guinea-Fowl-City
    Zie voor calibratie e.d. bladzijde 11 en 12 vd handleiding.
     
  4. Jos Onderdelinden

    Jos Onderdelinden

    Lid geworden:
    30 dec 2017
    Berichten:
    44
    Locatie:
    Rotterdam
    Heb ik al gedaan, het probleem zonder bladen is hetzelfde.
    Kalibratie begin ik niet aan, in ruststand staan de servoos precies neutraal. De calibreerfunctie voor de DX6i bij deze heli is behoorlijk ingewikkeld. Joost mag weten was er mis kan gaan als ik een fout maak. Het ding is nieuw en BNF hoewel ik begin te geloven dat dit staat voor Bind Not Fly. Ik denk dat ik hem maar terugbreng naar de winkel, kunnen ze het daar uitzoeken of mijn geld terug. Ik ben nou al drie maanden bezig, het is wel mooi geweest zo.

    Jos
     
  5. HeliKoper

    HeliKoper

    Lid geworden:
    19 okt 2006
    Berichten:
    1.551
    Locatie:
    Guinea-Fowl-City
    Zit wat in. De boel verkl*ten met een verkeerde instelling is zo gedaan.
     
  6. KoenK

    KoenK

    Lid geworden:
    4 sep 2018
    Berichten:
    19
    Locatie:
    Ja
    hi all, goed draadje!. Ik heb een vraag mbt de e-flite blade 230s of 330s. In die modellen zit een spectrum ontvanger en bij de rtf modellen wordt een spectrum zender meegeleverd.

    Mijn vraag: ik gebruik voor mijn vliegtuigen een futaba fasst t14sg zender en futaba ontvanger cq een d-power ontvanger.

    Zou het technisch gezien eenvouding mogelijk zijn om die 230s of 330s om te bouwen en te voorzien van een futaba compatible ontvanger zodat ik mij futaba zender kan gebruiken ipv de spectrum. ? Het voordeel daarvan voor mij is dat ik dan een koppeling met instructeur op de club kan maken om te leren vliegen ? ik bedoel dan ompluggen stekkers servos en gyro etc. Of is dat rare gedachte ? je zal dan wel de smart en safe functies missen .. wellicht moet alles opnieuw ingeregeld worden ?

    alvast dank ! gr koen
     
    Laatst bewerkt: 17 sep 2021
  7. KoenK

    KoenK

    Lid geworden:
    4 sep 2018
    Berichten:
    19
    Locatie:
    Ja
    PS - ik zie dat er modules zijn die je aan je zender kan verbinden zodat is 'specturm' [praat maar dat bedoel ik niet
     
  8. Rhelie

    Rhelie Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 sep 2004
    Berichten:
    11.281
    Locatie:
    Nootdorp
    Jouw enige optie is, een spektrum zender kopen. Of een module die Spektrum praat. Dan moet het ook nog de juiste versie zijn. Ik heb hier eventueel een prima werkende DX 6i voor je te koop. Met wat ontvangers erbij en satelieten.
     
  9. KoenK

    KoenK

    Lid geworden:
    4 sep 2018
    Berichten:
    19
    Locatie:
    Ja
    hi dank voor de reactie. In dat geval koop ik wel een rtf model ,met de zender erbij. Voor mijn begrip : waarom zou dit niet kunnen ? zitten er special servos in ? of een special control unit ofzo die alleen meteen spectrum ontvanger werkt ? En - kan je met die spectrum zenders die je bij de 230s 330s koopt ene leerling / leraar verbinding opzetten ?

    thk koen
     
  10. Tbird2

    Tbird2

    Lid geworden:
    7 nov 2008
    Berichten:
    605
    Locatie:
    Doesburg
    Ik ken de Blade 330 zelf niet, maar als ik even Google dan vind ik dat hij een Spekrtum AR636 flybarless controller heeft met geïntegreerd Spektrum DSMX ontvanger.
    Omdat de ontvanger geïntegreerd is kun je dus alleen met Spektum binden.

    Als je nou per see deze helie met Futaba wilt vliegen kun je er gewoon een andere FBL controller met losse ontvanger op zetten, ik zie het probleem niet, niets speciaals aan de servos.

    De vraag is mischien: waarom deze helie kopen en met Futaba vliegen, vlieg hem of met Spektrum, of koop om het even welk andere heli zonder controller/ontvanger en gebruik wat je zelf wilt.
     
  11. KoenK

    KoenK

    Lid geworden:
    4 sep 2018
    Berichten:
    19
    Locatie:
    Ja
    hi thx !
     
  12. Jos Onderdelinden

    Jos Onderdelinden

    Lid geworden:
    30 dec 2017
    Berichten:
    44
    Locatie:
    Rotterdam
    Even een update over de 330 S. Een maand geleden heb ik hem teruggebracht naar Toemen. Is binnen een paar dagen gerepareerd zeiden ze. Na een maand nog niks gehoord dus gemaild naar toemen@ toemen.nl. Een week niks gehoord, toen maar gebeld. Was het verkeerde e-mail adres zeiden ze ( maar wel een bestaand email adres van ze , sturen ze dat dan niet intern door?????) Zouden navraag doen en binnen 1 dag terugbellen. Na 1 dag niks gehoord, zelf weer gebeld, na veel gezoek vonden ze de heli ergens achter in een hok, ze hadden de zender opgestuurd omdat volgens hun de fout in de zender zat. Als ik de monitorfunctie van de DX6i inschakelde had ik gewoon de volle uitslag op de aileron. Verzinnen ze daar smoesjes?? Op mijn verzoek proberen ze het nu met een andere zender ( hadden ze volgens mij moeten doen voordat ze mijn zender gingen opsturen) daarna bellen ze weer terug ( hoop ik ).

    Grrrr.

    Jos
     
  13. HeliKoper

    HeliKoper

    Lid geworden:
    19 okt 2006
    Berichten:
    1.551
    Locatie:
    Guinea-Fowl-City
    Omdat winkelbesprekingen niet toegestaan zijn, citeer ik uit het gezegdenboek:
    Een vos verliest wel z’n haren, maar niet z’n streken.
    Ook van toepassing:
    Oude wijn in nieuwe zakken.

    Sterkte!
     
  14. Jos Onderdelinden

    Jos Onderdelinden

    Lid geworden:
    30 dec 2017
    Berichten:
    44
    Locatie:
    Rotterdam
    Kan wel zijn, maar ik wil alleen maar antwoord op de vraag: Kan het genoemde probleem wel door de zender worden veroorzaakt?

    Jos
     
  15. HeliKoper

    HeliKoper

    Lid geworden:
    19 okt 2006
    Berichten:
    1.551
    Locatie:
    Guinea-Fowl-City
    Alle electronica kan kapot, dus ja.
    Ze hadden er een DX6 bij kunnen pakken en dan testen. Is er niet iemand met een DX6 bij je in de buurt?
     
  16. Jos Onderdelinden

    Jos Onderdelinden

    Lid geworden:
    30 dec 2017
    Berichten:
    44
    Locatie:
    Rotterdam
    Alles is terug naar de winkel in Oisterwijk, ik heb gevraagd of ze hem met een andere zender wilden testen , dat is vrijdag 8/10 toegezegd maar nog niets gehoord.
     
  17. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    14.724
    Locatie:
    Rotterdam
    Normaal is een spectrum geval helemaal niet zo ingewikkeld.
    een beetje links, een beetje rechts..
    en het moet redelijk probleemloos zo aan de gang gaan.
    bij ons in de club nog wel eens een probleem.
    spectrum levert regelmatig alle waardes zelf aan, dus als een leerling dan voor het eerst een niet spectrum toestel krijgt, moet ie opeens zelf iets instellen.
    soms is dat tijdens het lessen, vaak genoeg ook pas na het lessen. wil wel eens bijzondere situaties geven.

    dus de gedachte dat het aan de zender ligt, is niet geheel onlogisch.
    testen met een andere zender had wel ff handig geweest. maar wie weet heeft de monteur dat gedaan, maar niet verteld.
     
  18. Jos Onderdelinden

    Jos Onderdelinden

    Lid geworden:
    30 dec 2017
    Berichten:
    44
    Locatie:
    Rotterdam
    Nee dus, maar ik heb het ze voorgesteld en ze zouden het proberen, maar (weer) nog niks gehoord.
     

Deel Deze Pagina