eduard versus trumpeter

Discussie in 'Plastic Modelbouw' gestart door stuntel1965, 9 jan 2020.

 1. stuntel1965

  stuntel1965

  Lid geworden:
  14 okt 2014
  Berichten:
  1
  goede dag iedereen na jaren niet meer gebouwd te hebben "40 jaar of zoiets" heb ik besloten toch weer te beginnen heb een revell set gekocht en dat is mij slecht bevallen qua pasvorm.
  nu lees en zie ik vele voor mij nieuwe merken maar hoor veel over trumpeter en eduard, nu is mijn vraag welke te nemen mijn voorkeur gaat uit naar wo 2 duitse vliegtuigen
   
 2. stunthenk

  stunthenk The First Aviators

  Lid geworden:
  7 feb 2006
  Berichten:
  744
  Locatie:
  Amersfoort
  Tja, dat is moeilijk te zeggen. Ten eerste: vrijwel alle merken maken deals met andere merken en stoppen dus andermans plastic in hun eigen dozen. Dus als je een Revell bouwdoos koopt, kan daar plastic van Revell zelf, maar ook van Special Hobby, ICM, Matchbox, Zvezda en zo nog een paar andere merken in zitten. Ten tweede, bijna alle merken stoppen soms hun eigen, oude plastic uit de jaren '70 of zelfs '60 in een mooie nieuwe doos. Vrijwel alle merken brengen ook eigen, mooie, nieuwe, met technologie NU gemaakte modellen uit. Verder zijn er grofweg twee manieren om een spuitgiet model te maken: in een stalen mal of in een kunststof mal. Stalen mallen zijn erg duur en worden door grotere merken gebruikt maar zijn vaak van bekende voorbeelden waarvan de fabrikant verwacht dat er veel van verkocht worden; goedkopere kunststof mallen worden gebruikt door kleinere merken met als voor deel dat er vaak meer zeldzame voorbeelden worden gebruikt. Nadeel is dat de modellen wat grover zijn en wat meer werk vragen om te bouwen. De beste manier om het kaf van het koren te scheiden is zoeken in diverse internet fora, zoals Modelling Madness, Scalemates, Britmodeller, IPMS Nederland, IPMS Deutschland en anderen. Soms moet je echter wat je op een forum leest met een korreltje zout nemen; per slot van rekening is een forum een plek waar iedereen kan roepen wat ie wil zonder daar verantwoordelijk voor te hoeven zijn (zoals een bepaald Nederlands politicus tegenwoordig demonstreert). En om je directe vraag te beantwoorden: Eduard is een Tsjechisch merk, maakt gebruik van kunststof mallen maar is daar inmiddels zo goed in dat hun kwaliteit die van stalen mallen benadert. Ze zijn goed in research en hun decals zijn van goede kwaliteit. Trumpeter is een Chinees merk, maakt gebruik van stalen mallen en is erg goed in spuitgiet werk maar hun research is zwak waardoor hun modellen soms minder nauwkeurig zijn, met blunders en overdreven details, en hun decals hebben een mindere reputatie.
  Welkom terug bij de hobby! Er is tegenwoordig veel meer te krijgen dan 40 jaar terug, we leven echt in een gouden tijd van de plasticmodelbouw!
   
 3. beemstra

  beemstra The First Aviators

  Lid geworden:
  15 sep 2011
  Berichten:
  1.097
  Locatie:
  VLAARDINGEN
  Ga eens neuzen bij de luchtvaart hobbyshop in aalsmeer....
  Trek er een uurtje of wat voor uit,en je bent helemaal bij..
  Veel bouwplezier..
   

Deel Deze Pagina