Toch is de prop selector goed te gebruiken om een inzicht te krijgen in de prestatie,s van de meeste gangbare prop,s .
Ik kan dit zeggen omdat ik de cijfers al talloze malen heb gecontroleerd met de meest praktische methodes , ik ga echt niet alleen uit van dergelijke computer programma,s , stopwatch toeren teller wegschaal [unster] multimeter enz liggen bij mij altijd klaar .
De vliegkunst beweegt zich voort langs de lijnen van een groot aantal natuurkundige wetten en normen , de praktische gevolgen daarvan probeer ik zichtbaar te maken voor de modelvlieger .
Gegevens zijn inderdaad bijna niet te vinden bij de producenten van diverse props , master airscew geeft een eenvoudig en eerlijk technisch inzicht .
http://www.masterairscrew.com/techbull.asp.
verdere controle van de gevonden gegevens kan je doen met behulp van een goede modelvliegsimulator [ waar je de juiste data kan invoeren en het eigen zender programma werkt , dus met de juiste overdracht] , ontwerp programma,s van prop,s , drag estimators , ik ga niet over een nacht ijs.
Ik heb ook andere truc,s om enig inzicht in prop prestaties te beoordelen b.v. hang je model op aan zijn staart tegen een wand met een unster en een veer er tussen , zo ligt mogelijk geleiden , [ bij electro modellen ] kijk hoe de veer zich gedraagt in wissellende omstandigheden .
http://www.flyingsites.co.uk/howto/propchoice.htm
op deze site worden de ideale maten aangegeven .
Uiteraard kan men altijd ,, exstreme " gaan met de exstreme gevolgen .
Ook controleer ik de diameter met de tip speed methode .
Zie
http://www.modelbouwforum.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=21820&start=15