Een Traxxas Slash, hoe en wat?

Discussie in 'Electro auto's' gestart door SamuelRC, 22 okt 2014.

 1. steventrx

  steventrx

  Lid geworden:
  7 sep 2013
  Berichten:
  1.445
  Locatie:
  Berkel en Rodenrijs
  Ik ben ook met een rustler begonnen, gewoon met de 3000 mah nimh.
  Heb daar lang veel plezier van gehad en wist ook dat lipo's sterker en beter waren, maar wat ik ook wist was dat lipo's in de winkel heel duur zijn, en een aardige lader ook al gauw 60 euro.
  Ik wilde in mijn brushed rustler ook een brushless set en kwam dan op de CC sidewinder 3 WP 4600kv 4p, maar inclusief 2x 45 euro voor een 2s lipo en een b6, kwam ik gewoon veelste hoog uit.
  Op dit forum wezen jullie me naar HK waar de spullen vele malen goedkoper zijn, en niet of nauwelijks onderdoen aan de kwaliteit van de duurdere accus in Nederland.
  En de 4p brushless set van Turnigy blijft ook prima draaien
  Voor 100 euro had ik al een prima LIPO/brushless start.
   
 2. SamuelRC

  SamuelRC

  Lid geworden:
  22 okt 2014
  Berichten:
  10
  Locatie:
  Rotterdam
  veel berichten opnieuw ;)

  Die Slash, is die 1:10?

  en
  Zo veel geld is dat voor mij niet hoor ;), ik verdien 50 euro de maand, plus dat ik veel LEGO op marktplaats heb staan/ga zetten. Dus dat is niet het grootste probleem. Dat is dat ik niet zo veel vertrouwen heb in HK, en dat ik echt niet zou weten wat ik daar zou moeten kiezen...

  Maar goed, ik hoor jullie reacties wel weer :D
   
 3. Indoorvlieger

  Indoorvlieger Forum veteraan

  Lid geworden:
  3 mei 2010
  Berichten:
  12.784
  Locatie:
  Flevoland
  De B6 staat ook vaak voor een leuk prijsje te koop op MP of andere sites, omdat hij dan is vervangen door een snellere lader. Ga je niet hoger dan 2S met de LiPo, dan kun je bij een B6 nog tot maximaal 5A laadstroom kiezen, ga je naar 3S of hoger, dan beperkt de lader de laadstroom omdat het totale vermogen van de lader maar 50 watt is. En bij 3S praat je over 12.6 volt, deel 50 watt daardoor, en je houdt nog maar een maximale laadstroom over van net geen 4A. Dus als je 3S of hoger hebt, en snel wilt laden, moet je een andere lader hebben. Maar voor 2S is een B6 prima, ik gebruik ze al jaren tot volle tevredenheid, de enige 3S die ik heb is de LiFe accu van mijn zender, en die ga ik niet laden op zo'n hoge stroom.

  Als je trouwens veel op vlak terrein rijdt, is een buggy of stadium truck misschien ook een optie, rolt ook wat minder snel om als je hard door de bocht wilt, omdat het zwaartepunt lager ligt. Een Slash, tenzij aangepast met LCG (Low Center of Gravity) chassis, zal toch geregeld op zijn kop komen te liggen. Leuke wagens zijn de Team C Jekyll en de Hyde, en dan in de brushless versie. Of de LRP Twister, maar daar zul je wel een andere motor en regelaar in moeten stoppen om boven de 50 uit te komen. De Team C auto's halen de 50 wel, in ieder geval op 2S.
   
 4. Roelof

  Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

  Lid geworden:
  20 aug 2003
  Berichten:
  28.755
  Locatie:
  Sassenheim
  Daar had ik het niet over hoewel als dit echt zo is ik het ook geen goede ontwikkeling vind. Er werd gesteld dat de stekkerlader altijd direct vervangen wordt door een betere en dat is echt niet zo.
   
 5. motorsports

  motorsports Forum veteraan

  Lid geworden:
  16 mrt 2006
  Berichten:
  5.546
  Locatie:
  rondom Utrecht
  Ik snap niet waar de suggestie vandaan komt van, van direct,:confused:
  Daar heb ik het niet over ....

   
 6. Sietsenitro1

  Sietsenitro1

  Lid geworden:
  6 jan 2016
  Berichten:
  12
  Locatie:
  Friesland-stiens
  Hallo wie kan mij helpen als ik met mijn traxxas slash 4x4 in een plas met water gaa kan ik niet vol gas op trekken dan gaat hij haperen als ik dan uit de plas rij kan ik wel vol gas op trekken
  (Ik heb nog wel de standart accu die ik er heb bij gekregen)
  Groeten sietsenitro1
   
 7. anthem2

  anthem2

  Lid geworden:
  23 sep 2011
  Berichten:
  2.118
  Locatie:
  Belgie,Antwerpen,Brasschaat
  Accu misschien op zijn einde aan het lopen? Kan genoeg stroom leveren uit het water maar water en modder geven meer weerstand waardoor de accu meer zal inzakken.Of net te zwaar vertand voor die hoeveelheid weerstand.
   
 8. Bart Horstman

  Bart Horstman

  Lid geworden:
  27 mei 2013
  Berichten:
  460
  Locatie:
  Stramproy, Limburg

Deel Deze Pagina