Electrische startmotor mobieler maken..

Discussie in 'Algemeen modelvliegen' gestart door scaleflying4life, 28 sep 2018.

  1. scaleflying4life

    scaleflying4life

    Lid geworden:
    24 nov 2007
    Berichten:
    685
    Locatie:
    waar de A15 eindigd in t oosten
    Je kent het wel,

    Je staat op het veld met een startmotor in je hand omdat je net met die lastig te starten motor klaar bent....
    En toch wil vliegen.

    Ik moet altijd als ik mijn grotere motoren wil starten met een electrische startmotor een 12v auto accu mee naar het veld nemen.

    Nu heb ik mensen gezien met een aangesloten lipo op de startmotor.hierdoor ben je een stuk mobieler en is de combinatie ookeen stuk lichter. Echter niet op onze club anders had ik deze vraag niet gesteld.
    Welke lipo of life heb ik daarvoor nodig?

    Groetjes pascal
     
  2. wvr

    wvr

    Lid geworden:
    12 mei 2003
    Berichten:
    2.556
    Locatie:
    Velserbroek
    3S/5000mAh zou al een eind moeten helpen
    3S is 12.6 vol,
    je kan zelfs 4S nemen, omdat onder belasting de spanning flink dropt,
     
  3. brutus

    brutus Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    23.641
    Locatie:
    Oldeberkoop
    Hoe groot is de te starten motor?

    Om je een idee te geven: een Align starter krijgt een Zenoah 36 aan de praat zonder al te veel problemen, en de mijne doet dat met een totaal verrotte 2200 mAh 3S LiPo die zo ver heen is dat er nog maar 800 mAh in of uit wil....

    Ik kan me zo voorstellen dat zelfs die "extra heavy duty" starters al een heel eind komen met een 3000 mAh 3S pakketje.
     
  4. scaleflying4life

    scaleflying4life

    Lid geworden:
    24 nov 2007
    Berichten:
    685
    Locatie:
    waar de A15 eindigd in t oosten
    De starter zelf Betreft de Hi power starter van pilot.
    De motoren die ik ermee wil starten tussen de 20 en 50cc benzine.

    Groetjes pascal
     
  5. scaleflying4life

    scaleflying4life

    Lid geworden:
    24 nov 2007
    Berichten:
    685
    Locatie:
    waar de A15 eindigd in t oosten
    Enne ff een andere vraag.
    Moet ik dan de 2 "wasknijpers"die normaal op de plus en min Pool van de accu komen afknippen en daar de juiste aansluiting op solderen.? Heb echt geen idee sorry als dit raar overkomt.
    Groetjes pascal
     
  6. MicropropSport

    MicropropSport Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    17 aug 2004
    Berichten:
    10.582
    Locatie:
    Odoorn, Drenthe
    Wasknijpers of krokodillen bekjes? Tamiya stekkers?

    Algemeen... goede laag Ohmige stekkers. 6 mm?
    Stevige goudstekkers geisoleerd, zal goed werken.
    Of anders autoindustrie gekrompen stekkers met isolatie mantels. Maar dan moet je een speciale krimptang hebben.

    De geel gehuisde HK accustekkers?... waar me de typenaam van ontschiet... ook goud gecoat.
    Stromen zullen toch niet zo heel hoog oplopen?
    En wat ook praktisch aansluit in je acculaadsysteem stekkerverzameling.
    Eigenlijk niets dramatisch.

    Treft het vaak ruw ineen gestoken aan via Google... maar het zal wel werken...
    Overweeg als accu LifePo4? De accu heeft veel minder onderhoud nodig.
    Hoeft na gebruik niet in 40% geladen-bewaarmodus te worden gezet.
    Ook niet explosief in het slechtst denkbare scenario als bij Lipo...

    dscf0891-e1260206408584.jpg

    Voor wat het waard is...

    Gr Bas
     
    Laatst bewerkt: 28 sep 2018
  7. brutus

    brutus Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    23.641
    Locatie:
    Oldeberkoop
    Als de starter het hebben kan, is 4S 3000 mAh meer dan je nodig zult hebben.

    Zou ik wel doen ja, tenzij je van spanning, sensatie en vuurwerk houd :D :D :D
     

Deel Deze Pagina