Even voorstellen

Discussie in 'Model truckers' gestart door edge_nl, 27 jun 2019.

 1. edge_nl

  edge_nl

  Lid geworden:
  2 jun 2019
  Berichten:
  28
  Locatie:
  Utrecht
  Hallo,

  Ik ben nu ook een tijdje actief dit forum aan het lezen, met name alles over al die gave vrachtwagen bouwverslagen. Dus misschien leuk om mezelf ook ff voor te stellen.

  Eigenlijk is het leuk om met van alles bezig te zijn, de project bakjes (Ikea Samla) met halve projecten groeit dan ook nog ieder jaar. Eerder ben ik een controller voor een cnc frees machine gaan schrijven, gewoon omdat ik wilde weten of ik dat ook zou kunnen en deze ook toegepast op m'n BF16. Toen werd het tijd voor een vloeistof printer, beide machines zijn genoeg af om te kunnen zeggen dat ze werken.. En zo nog wat kleinere projecten tussen door. Inmiddels veel bezig met FDM print machines, zowel professioneel als privé.
  Inmiddels vader van een 2 jarige en is er inmiddels een 2de op komst, dus ben veel speelgoed aan het printen, oa veel voor de duplo trein & serie duplo auto-tjes, die je gratis kunt downloaden:
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Inmiddels wel een beetje klaar met zoveel duplo auto's, dus werd het tijd voor een andere hobby.
  Dat "take-apart" speelgoed was een nieuw voor mij en dat vond ik zo gaaf, dat daar ook wel een paar alternatieven voor kon bedenken:

  En deze brandweer wagen, die zowel Duplo als Playmobil compatibel is:
  [​IMG]
  (Ook kun je m'n alternatieve take-apart-toys hier aanschaffen.)

  Inmiddels weer hoogtijd om weer eens wat te laten bewegen. Zo was ik eerder al begonnen aan een eigen RC Hot Rod versie (1:10?). Deze heeft zeker 2 meter gereden, maar toen brak er weer een en ander, en vlak na de komst van de onze eerste eigenlijk beetje op een zijspoor komen te staan.
  20190627_214309.jpg

  Maar dat RC bleef toch wel beetje sluimeren en al zoekende naar een wat kleiner projectje, kwam ik deze tegen: vrachtwagentje MAX.
  Dat vond ik wel een leuke basis om iets met RC te gaan combineren. Eigenlijk ontspoorde dat een beetje: naar verschillende truck body's (1954 international truck; Open Blitz) & toepassingen voor op het chassis:
  [​IMG]
  Ja dit zijn echte 6x4 vrachtwagens:

  Afmetingen zijn ongeveer: 200mm lang, 70mm breedt & hoog. (Denk niet echt een standaard helaas.)
  Eigenlijk is er nog een tamiya_king_hauler body in de ontwerp fase (75% af), die zo ook op dit chassis zou moeten passen.

  Een paar maanden geleden begon het weer te jeuken voor iets nieuws en na heel veel youtube filmpjes over RC graafmachines te hebben bekeken was het tijd voor: zelfbouw of kopen? Okay, voor zo'n 60 euro een Huina gekocht om eens mee te spelen en eigenlijk van plan om deze om te bouwen.. Eerst maar eens beginnen met in kaart brengen wat zoal wel/niet kan: verslagje. (Anders heb je ook geen idee of het beter is geworden.) En zo kwam ik op dit forum terecht.

  Nu dus druk bezig met inventariseren wat er met de Bruder MAN TGS moet gaan gebeuren...
  (Op dit moment zit ie weer origineel in elkaar, op een paar klikvingertjes na.) ;)
   
  Laatst bewerkt: 28 jun 2019
 2. Peter van Rijnsbergen

  Peter van Rijnsbergen

  Lid geworden:
  24 jan 2004
  Berichten:
  843
  Locatie:
  Rhenen
  nou welkom hier op het forum. zelf ben ik al een paar jaar aan het bouwen, alleen nog nieuw met 3d printen. misschien dat ik in de toekomst een paar vragen daarover ga stellen ;-)

  groete Peter
   
 3. edge_nl

  edge_nl

  Lid geworden:
  2 jun 2019
  Berichten:
  28
  Locatie:
  Utrecht
  Leuk, vragen stellen over 3d printen kan altijd. ;)
   

Deel Deze Pagina