F3A 2019

Discussie in 'F3A' gestart door wvr, 8 mei 2019.

 1. wvr

  wvr

  Lid geworden:
  12 mei 2003
  Berichten:
  2.201
  Locatie:
  Velserbroek
  Zondag 19-mei is de eerste wedstrijd in de klasse F3A-B en F3A-C op het veld van Aeroclub Kennemerland.

  De C klasse is de instap klasse waarbij alleen de midden-figuren worden beoordeeld. De piloot mag naar eigen keuze omkeren voor het volgende figuur. Voor veel mensen die hun motor-brevet gehaald hebben, is het C-programma, na wat oefenen, prima te doen. Zelfs als je geen wedstrijd aspiraties hebt, is het leuk om jezelf uit te dagen met nieuwe figuren.

  De B klasse is het gevorderde programma, hier zijn alle figuren als 1 lint aan elkaar verweven. Dit maakt het spelletje wel wat lastiger omdat mogelijke fouten in het ene figuur door kunnen werken in het volgende figuur. Maar het is inmiddels ook wel gebleken, dat die vaste volgorde juist ook heel veel rust geeft, je hoeft niet zelf na te denken hoe je gaat keren, dat bepaald de flow van het programma. Ook is het B-programma altijd een vereenvoudigde versie van het 'A' programma. Dit om de doorstroom te vergemakkelijken.

  Ook is het goed om te weten dat je als deelnemer ook gewoon 1 wedstrijd mee mag doen! Je bent dus niet verplicht om het hele seizoen mee te vliegen.

  Dus mocht je inmiddels wat geoefend hebben en je wilt toch je skills eens testen op een wedstrijd, doe dan gewoon mee met een wedstrijd in de buurt.

  Voor de instappers, zie ook het bijgevoegde document.
   

  Bijgevoegde bestanden:

Deel Deze Pagina