Flysky FS-i6 6 kanaals naar 10 kanaals

Discussie in 'Model elektronica' gestart door pentip, 7 feb 2018.

 1. pentip

  pentip

  Lid geworden:
  17 apr 2006
  Berichten:
  486
  Locatie:
  Gennep
  Zo maar even ter info voor wie deze zender nog heeft liggen:

  [​IMG]

  Twee jaar geleden zo'n ding gekocht voor 50 dollar (2015, teugenwoordig 40 dollar (link) zonder ontvanger, kun je er meteen een 10 kanaals ontvanger bij kopen zie onder), dan zit er een 6 kanaals ontvanger bij. Werkt prima maar je moet kiezen welke 2 schakelaars of draaiknoppen je wilt gebruiken die op de zender zitten.
  Ik bouw een werkschip dus meer kanalen is beter. En tweemotorig dus ik wil links en rechts een stick hebben die blijft staan. Dus beugeltje gezocht: Link

  Gelezen over een firmware update naar 10 kanalen en de stoute schoenen aangetrokken. 4 voor de sticks, 3x aan/uit, 1x ene kant/midden/andere kant en 2 x proportioneel (draaiknoppen).

  Eerst met een zelfgemaakte kabel/USB print (ik hou het even in non-IT taalgebruik) en dat ging niet omdat de PC het ding niet begreep en dus geen verbinding kon maken met de zender.

  Kabeltje voor 3 dollar uit sjina laten komen specifiek hiervoor en dat werkte bijna meteen (Link). Nu dus alle schakelaars en draaiknoppen bruikbaar. Mits je een 10 kanaals ontvanger koopt (link) voor 12 dollar (2018). Ook dat gedaan en jawel, ook dat ging vlekkeloos.

  Dus, als iemand dit ook wil: het kan inderdaad. Sporadisch schijnt het niet te lukken om onbekende redenen van computer technische aard maar goed, met proberen maak je 'm niet stuk.

  Wil je wel maar kun je zelf niet, dan wil ik dit ook voor je doen. Opsturen, ik update en stuur terug. Met Kiala, DHLforyou, DPD ben je voor een tientje of zo aan verzendkosten (een en terug) klaar. Eigen risico uiteraard, langskomen mag ook.
  Alleen dit, kan zelf geen firmware veranderingen schrijven en ik hou het ook niet bij wat de IT figuren allemaal bijelkaar programmeren.

  Links voor meer info:

  Hier verteld iemand hoe het moet en er staan ook links onder in de tekst:  hier staan de bestanden: https://github.com/benb0jangles/FlySky-i6-Mod-

  Op onderstaand plaatje staat wat je moet doen (na bovenstaande bestanden op je pc gezet te hebben), ik heb dus niet dit printje gebruikt maar een complete kabel met print/usb ding er aan vast. De losse printjes heb ik wel maar die werkten niet (snel genoeg) met mijn pc. En voor 3 dollar....


  [​IMG]


  Doe er je voordeel mee, scheelt je toch weer een nieuwe zender die af fabriek hetzelfde doet.
   
 2. Stoompomp

  Stoompomp Vriend van modelbouwforum.nl

  Lid geworden:
  22 jul 2017
  Berichten:
  2.142
  Locatie:
  HELLEVOETSLUIS
  Bedankt voor de link om de handontvanger te "upgraden" naar 10 kanaals.
  Toevallig had ik enige tijd geleden de ontvanger FS-IA10b gekocht.
  Voor uw informatie zie mijn draadje onder :

  http://www.modelbouwforum.nl/threads/dockyard-v-telemetrie.255213/page-2

  Voorlopig eerst voorzichtig kijken of het werkt.
  Nogmaals bedankt.
  Stoompomp

  Nog vergeten, ik heb eveneens de USB kabel naar PS2, met een dik deel aan de USB zijde.
   
  Laatst bewerkt: 15 mrt 2018
 3. pentip

  pentip

  Lid geworden:
  17 apr 2006
  Berichten:
  486
  Locatie:
  Gennep
  Graag gedaan. Ik zie dat je met een Arduino wacht tot een artikel gepubliceerd wordt? EDIT: je wacht alleen met de publicatie van je toepassing. sorry, niet goed gelezen.

  van die usb kabel schijnen twee varianten te zijn: trainer vliegen en firmware updaten. Mocht het niet lukken dan kan het daar dus ook aan liggen.

  De bovenstaande hack is voor mij van belang omdat ik niet van plan ben het zender-ontvanger gedeelte ook via arduino te laten gebeuren. Ik wil gewoon zender sticks en knoppen, geen schermen en een getimmerde zenderkast noch een touchscreen.

  Zelf ben ik voor de derde keer begonnen met de ardu en nu op een andere manier: in plaats van (weer) te moeten beginnen met de basics van C++ en dan via allerlei dingen die ik niet nodig heb (voor mijn toepassing) te verzanden, werk ik nu met Visuino en dat bevalt tot nu toe goed. Daarmee kan ik sneller en (voor mij) begrijpelijker bezig zijn met automatiseren. Zonder code te hacken dus. Voor ervaren programmeurs is het niks schijnt het maar goed, dat ben ik dus ook niet. En dat wil ik ook niet worden. Maar ik wil wel heel veel slimme verlichting, slim werkende opties (anker neer, motoren stil, ankerbollen omhoog, verlichting op 'ankeren' of iets doen met positie behouden met gps, dat soort dingen)

  De 10 kanaals ontvanger koppel ik direct aan de arduino en vervolgens kan ik de rest van mijn wensen stuk voor stuk opbouwen. Meer info wellicht in een ander topic zodra het wat meer wordt dan mijn huidige temperatuur/vochtigheid sensor gekoppeld aan ventilator en verlichting. Dat kostte me een twintig minuten nadat het programma aan het werk kon (dat duurde even, mijn fout, lang verhaal over mac en windows) en dus zonder verdere ervaring er mee. Nu ik begin te snappen hoe het werkt gaat het steeds makkelijker.
   
  Laatst bewerkt: 15 mrt 2018
 4. Stoompomp

  Stoompomp Vriend van modelbouwforum.nl

  Lid geworden:
  22 jul 2017
  Berichten:
  2.142
  Locatie:
  HELLEVOETSLUIS
  Dan heb ik waarschijnlijk de "trainer" kabel, want de PC ziet de zender niet.

  Sterker nog. Ik heb afgezien van de Arduino toepassing.
  Voor de duidelijkheid, ik vaar met een modelstoom sleepboot met een voldruk, dubbelwerkende tweecilinder stoommachine.
  Voor mij zijn alleen de proceswaarden, keteldruk, ketelwater niveau, ketelwater laagwater- en ketelwater voorraad alarm van belang
  De Arduino was oorspronkelijk gepland voor de terugmelding van de bovengenoemde proces waarden naar een "getimmerde" separate ontvanger.
  De huidige FLYSKY zender kan met de ontvanger FS-IA10b tot 15 meetwaarden ontvangen(3 continue toonbaar op display), dus geen voordeel Arduino.
  De analoge ketelwater niveau meting werkt met door wisselspanning aangestuurde meetelektroden.
  Omdat deze elektroden soms gereinigd en uit het meetvat gehaald moeten worden, is het onzeker of deze op de mm nauwkeurig weer teruggeplaatst kunnen worden. Resultaat, andere meetwaarde bij het gewenste ketelwater niveau.
  Dus Arduino opnieuw programmeren voor de nieuwe schakelpunten, geen voordeel.
  Daarom mijn nieuwe ontwerp met de IC 741 als comparator met twee trimpotmeters, de ene, gewenste waarde, de andere de schakelhysteresis, voor het instellen van het schakelbereik(uitschakelen). Geen geprogrammeer, gewoon instellen.
  Samengevat: De Arduino heeft voor mij ook voor deze toepassing geen meerwaarde.
   
 5. pentip

  pentip

  Lid geworden:
  17 apr 2006
  Berichten:
  486
  Locatie:
  Gennep
  Begrijpelijk. Vervelend van die kabel. Wil je zender met alle plezier upgraden maar verzendkosten via Kiala/DHLforyou zal al meer zijn dan bestellen uit sjina denk ik. Link in de eerste post.

  Zelf hoef ik niet zoveel te weten als terugkoppeling maar wel meerdere acties vanuit een commando dus dan is de Arduino wel interessant.
   
 6. Stoompomp

  Stoompomp Vriend van modelbouwforum.nl

  Lid geworden:
  22 jul 2017
  Berichten:
  2.142
  Locatie:
  HELLEVOETSLUIS
  Bedankt voor je antwoord.
  Eerst komende zondag 18.03.2018 het schip tonen in Loon op Zand.
  Vervolgens, met de huidige 6 kanaals zender met terugkoppeling, onderstoom varen op 7 april bij de AMVZ in Rotterdam Zevenkamp.
  Daarna de zender "upgraden" naar 10 kanalen.
   
 7. Stoompomp

  Stoompomp Vriend van modelbouwforum.nl

  Lid geworden:
  22 jul 2017
  Berichten:
  2.142
  Locatie:
  HELLEVOETSLUIS
  Naar aanleiding van je opmerking, heb ik toch maar de andere kabel besteld.

  Met een beetje geluk(levertijd van de kabel) kan ik op 07.04.2018 bij de AMVZ te Zevenkamp onder stoom varen met volledige terugmelding van de procesgegevens op de 10 kanaals handzender uit mijn modelstoomsleepboot.
   

Deel Deze Pagina