frsky sensors: daisy chain werkt niet.

Discussie in 'Model elektronica' gestart door Frits37, 12 aug 2020.

  1. Frits37

    Frits37 The First Aviators

    Lid geworden:
    24 apr 2015
    Berichten:
    906
    Locatie:
    Noordwest Veluwe
    Ik heb een mlvss voltage sensor en een ass-70 airspeed sensor gekoppeld aan een X8R ontvanger ('daisychain' via de mlvss). De voltage sensor heeft ID2 en de airspeed sensor ID10. Het probleem is dat ik ze niet beide tegelijk kan laten werken. Beide doen het wel en worden afzonderlijk van elkaar herkend, maar samen is het óf de een, óf de ander geeft data door. Enig idee hoe ik dat op kan lossen?
     
  2. miko1979

    miko1979

    Lid geworden:
    14 mrt 2015
    Berichten:
    31
    Hallo,

    Ik heb dezelfde setup in mijn kist, ik gebruik de mlvss met oled display, daarnaast heb ik ook nog een stroomsensor toegepast. Dus 3 sensoren aangesloten op de X8R.

    Eerste keer ging bij mij ook mis, waardoor ik maar 1 sensor zag. Dit werd veroorzaakt door het verkeerd aansluiten. Ik had simpelweg de stekkers verkeerd om.
     
  3. Phaedra

    Phaedra

    Lid geworden:
    20 aug 2011
    Berichten:
    365
    Locatie:
    omgeving Antwerpen
    Toeval of niet, maar ik heb ook problemen met die "mini" voltage sensor. Als ik die combineer met de openXsensor GPS sensor, dan krijg ik alle telemetrie data, maar na enkele seconden valt de CELS sensor uit. Je ziet die eventjes werken, maar dan krijg ik de "sensor lost" boodschap. Alle andere telemetrie data blijft komen, alleen die van de spanningssensor niet.
    Misschien ligt het gewoon aan de GPS sensor, heb nog niet de tijd gevonden om daar dieper op in te gaan...
     
  4. brutus

    brutus Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    23.627
    Locatie:
    Oldeberkoop
    Raar... Ik denk dat je de oplossing in de zender moet zoeken, in de pagina waar je de zender sensors laat zoeken...
    Want ik heb in een van mijn kisten DRIE identieke sensors (de dubbele temperatuur plus RPM) en nadat ik met een of ander listig apparaatje wat ik van Tonnie Oostbeek geleend had, de ID van twee van die printjes veranderd had, zag de zender ze alledrie, en ik heb dan ook probleemloos 5 temperaturen en een toerental (alsmede een stuk of 10 virtuele sensors vanwege wat rekenwerk en alarmeringen). Dat caisy-chaining op zich werkt echt wel...
     
  5. Frits37

    Frits37 The First Aviators

    Lid geworden:
    24 apr 2015
    Berichten:
    906
    Locatie:
    Noordwest Veluwe
    Hij ziet ze wel allebei, maar alleen de data van een ervan komen door. En de ID's zijn verschillend: 2 en 10.
     
  6. brutus

    brutus Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    23.627
    Locatie:
    Oldeberkoop
    Dat lijkt me toch echt een probleem aan de zenderzijde: Daar wordt bepaald welke data wel of niet meegenomen wordt volgens mij.
     
  7. timmybeetle

    timmybeetle

    Lid geworden:
    3 sep 2010
    Berichten:
    256
    Locatie:
    Helden
    Heren en dame

    het is wel zo handig bij Taranis zenders om aan te geven welke versie van OpenTX je gebruikt.
    Tussen 2.0.xx en 2.1.xx en hoger is de telemetrie ingrijpend veranderd.
    Groet Hans
     
  8. Frits37

    Frits37 The First Aviators

    Lid geworden:
    24 apr 2015
    Berichten:
    906
    Locatie:
    Noordwest Veluwe
    Het betreft bij mij versie 2.2.4

    Ik zie nu ook dat de LED op de airspeed indicator niet zo snel knippert. Volgens de handleiding heeft hij dan geen connectie met de smart port (van de X8R). En na verwijderen van de sensor van de zender vindt hij hem niet opnieuw bij 'search for new sensors'. Dat eerst maar eens oplossen.

    Edit: van alles geprobeerd. Het daisychainen via de airspeed sensor leek de oplossing te zijn: beide gaven weer data door. Yess... Electrisch gezien maakt het geen bal uit, maar als het helpt, waarom niet. Helaas, na een paar seconden hoorde ik 'sensor lost' en weg waren de data van de airspeed indicator, die weer als vanouds langzaam stond te knipperen en zich niet opnieuw tot actie liet verleiden, ook niet na alles uit- en inschakelen. Het lijkt erop dat de airspeed indicator niet houdt van daisy chainen, maar daarover heb ik tot dusverre niets kunnen vinden.
     
    Laatst bewerkt: 13 aug 2020
  9. Paul01

    Paul01

    Lid geworden:
    12 apr 2006
    Berichten:
    198
    Locatie:
    Rotterdam
  10. Phaedra

    Phaedra

    Lid geworden:
    20 aug 2011
    Berichten:
    365
    Locatie:
    omgeving Antwerpen
    Ik werk met 2.3.7, en heb een heel vergelijkbaar probleem....sensor lost na enkele seconden
     
  11. timmybeetle

    timmybeetle

    Lid geworden:
    3 sep 2010
    Berichten:
    256
    Locatie:
    Helden
    Hoi

    Ik gebruik op dit moment met de T33 opentx 2.0.19.
    heb de unisens sensor, de FLVSS en de Airspeed sensor aangesloten op mijn X8R receiver(ontvanger).
    Volgorde van daisy chain is: Unisens naar Airspeed naar Flvss naar X8R.
    Heb al verschillende vluchten gehad geen problemen.
    Welke versie van OpenTX zou voor de werking van de sensors geen verschil moeten uitmaken.
    Zou zo 123 ook niet de oplossing kunnen aandragen.
    Oh, misschien heb je nog een andere ontvanger liggen! zou je dat kunnen proberen?

    Groet Hans
     
  12. Phaedra

    Phaedra

    Lid geworden:
    20 aug 2011
    Berichten:
    365
    Locatie:
    omgeving Antwerpen
    De volgorde maakt niets uit, ze staan gewoonweg in parallel op die SmartPort bus.
     
  13. timmybeetle

    timmybeetle

    Lid geworden:
    3 sep 2010
    Berichten:
    256
    Locatie:
    Helden
    Klopt, maar mocht de vraag komen hoe heb jij ze aangesloten toch maar even vermeld.
    Zie in manual van ASS-70 staan RESET BUTTON - user calibration.
    Wat dit inhoud en waarom je dit zou doen wordt niet vermeld ( misschien om een nul meting te doen met aangesloten tubes etc.), dus heb ik deze vraag uitgezet bij FRsky kijken wat hun antwoord wordt.

    Groet Hans
     
  14. Frits37

    Frits37 The First Aviators

    Lid geworden:
    24 apr 2015
    Berichten:
    906
    Locatie:
    Noordwest Veluwe
    Resetten lijkt me een beetje onzinnig, bij inschakelen begint 'ie standaard op nul.
     
  15. Vale Ouwe

    Vale Ouwe Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 feb 2004
    Berichten:
    5.836
    Locatie:
    Hell
    Ik gebruik; de airspeed-sensor(70), de Voltage sensor (die met o-led), de precisie vario en de 150A current sensor.
    Allemaal in verschillende combinaties en soms meer dan één van dezelfde sensors tegelijk (dan moet je de ID dus veranderen).
    En dat gaat probleemloos.

    Ik heb ook nog een eigen "sensor" geknutseld met een arduino-boardje die weer wat andere data doorgeeft.
    Met deze combinatie wil er wel eens een [sensor-lost] melding tussendoor komen, waarna alles gewoon weer verder werkt.(die zal wel niet niet eerst luisteren of de lijn vrij is en gewoon zijn gal spuwen als hij dat nodig vind o_O).

    We zouden eens wat kunnen vergelijken, bv sensors uitwisselen.
     
  16. Frits37

    Frits37 The First Aviators

    Lid geworden:
    24 apr 2015
    Berichten:
    906
    Locatie:
    Noordwest Veluwe
    Als ik geen oorzaak kan vinden, is dat misschien wel een idee. Bedankt voor het aanbod.
     
  17. Vale Ouwe

    Vale Ouwe Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 feb 2004
    Berichten:
    5.836
    Locatie:
    Hell
    Met merk-eigen materiaal werkt het in principe gewoon goed, is mijn ervaring.
    Als ik, of een andere partij (bv de gps van Phaedra) daar wat in verstoren, dat kan natuurlijk.

    Er kan natuurlijk ook gewoon iets mis zijn met één van jouw sensors of ontvanger, of wellicht iets in de zender?
    Ik heb een keer een nieuwe X6R ontvanger in gebruik genomen, die nog geen 100m bereik had.

    Maar laat maar wat weten. Veel meer dan 20 minuten rijden wonen we vast niet van elkaar.
     
  18. Frits37

    Frits37 The First Aviators

    Lid geworden:
    24 apr 2015
    Berichten:
    906
    Locatie:
    Noordwest Veluwe
    Ik denk dat de mlvss niet fijn samengaat met de '70. Ik heb beide omgewisseld voor een ander exemplaar en het resultaat was hetzelfde. Alleen de 70 gaat prima, maar als ik de mlvss bijschakel (aan de lipo) dan wordt de mlvss niet herkend. Sluit ik alles aan, dan geeft de '70 niet thuis.

    Ik zal eens een flvss bestellen om te kijken of dat beter gaat.
     
  19. Vale Ouwe

    Vale Ouwe Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 feb 2004
    Berichten:
    5.836
    Locatie:
    Hell
    Ik heb van beide nog een ongebruikt en dus nieuw setje liggen even als een nieuwe ongebruikte XR8.

    Op welke RF-firmware vlieg je? Wanneer heb je voor het laatst deze gewijzigd in zender en/of ontvanger?
    Ik heb nog een zender op de "oude" firmware als één op de nieuwste, en de ontvangers zijn gemakkelijk daarop aan te passen.
    Of dat wat uitmaakt weet ik niet, maar wel handig om correct te vergelijken.
     
  20. Frits37

    Frits37 The First Aviators

    Lid geworden:
    24 apr 2015
    Berichten:
    906
    Locatie:
    Noordwest Veluwe
    De rx heeft ACCST LBT firmware versie 2.1.0. Als je ze daarmee kunt testen, graag!
     

Deel Deze Pagina