FunKey Airwolf 30size met Trex 550

Discussie in 'Schaalhelikopters' gestart door Reivax72, 16 feb 2018.

  1. Reivax72

    Reivax72

    Lid geworden:
    2 feb 2010
    Berichten:
    211
    Locatie:
    Hamont (Be)
    Beste mede-bouwers,

    Sinds enkele dagen ben ik de trotse eigenaar van een Airwolf romp van FunKey die ik om mijn Trex550 fbl ga bouwen.
    Nu heb ik even jullie raad/advies nodig.
    Zoals jullie op de foto's kunnen zien, als jullie de link openen, dat de bovenkap volledig over de hoofdrotoras word geplaatst en dus niet afneembaar is om de lipo te plaatsen!
    Zijn er hier al mede-schaalbouwers die deze romp ook al gebouwd hebben of wie kan mij tips geven hoe ik deze bovenkap aanpas zodat ik makkelijk in de romp kan om de lipo te plaatsen.
    De handleiding die erbij zit is enkel voor de retracts...
    Dit is de link naar de romp, klik op de foto voor meer foto's.

    http://jettechmodels.com/funkey-sca...actable-landing-gear/#PhotoSwipe1518807855213

    Alvast bedankt voor jullie hopelijk masale reacties.
     
  2. guyken

    guyken

    Lid geworden:
    25 mei 2009
    Berichten:
    3.315
    Locatie:
    belgium
    Misschien heb je hier iets aan ? Lipo langs boven in en uit ?
    Battery Box.jpg

    Doghouse Opened.jpg
     
  3. Reivax72

    Reivax72

    Lid geworden:
    2 feb 2010
    Berichten:
    211
    Locatie:
    Hamont (Be)
    Dat is inderdaad ook de bedoeling om de Lipo langs boven in te schuiven, maar hoe heb jij dan de kap gemaakt? Bij mijn heli is dat een volledige kap, dus ik moet deze ergens gaan door snijden om rond de hoofdas te plaatsen. Bedankt alvast!
     
  4. brutus

    brutus Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    22.502
    Locatie:
    Oldeberkoop
    Ik zie veel dat de doghouse achter de opening voor de rotormast in de lengte opengesneden is, zodat je de kap wat open kunt buigen en langs de as schuiven.
    Persoonlijk vind ik dat niet een heel mooie oplossing, maar het is een optie....

    Andere optie is de bovenkap tweedelig te maken (deel achter de rotormast, wat je kunt laten zitten, en een deel voor de rotormast, wat je kunt verwijderen om de accu te wisselen).
     
  5. Reivax72

    Reivax72

    Lid geworden:
    2 feb 2010
    Berichten:
    211
    Locatie:
    Hamont (Be)
    Zoiets zal het inderdaad moetrn gaan worden.
    Ik ben benieuwd hoe Guyken dit gemaakt heeft.
    Zelf zit ik er ook aan te denken om de bovenkap er overheen te plaatsen en dan pas de blades te monteren. En dan bij het lipo wisselen de kap optil en rond de as draai om op die manier bij de lipo te kunnen.
     
  6. redman

    redman

    Lid geworden:
    28 dec 2011
    Berichten:
    478
    Locatie:
    Arnhem
    Voor het plaatsen van de Lipo is de oplossing van Guyken de beste lijkt mij. Heb het ook ook op die manier gedaan.
    De bovenste kap of Doghouse (zoals ze dat dacht ik noemen) plaats ik eerst voordat ik de kop plaats.
    Met het verwisselen van de Lipo draai ik de Doghouse een kwartslag zodat de lipohouder makkelijk bereikbaar is.
    Grtz Marco. c5db4bec-3d1f-4c1c-9d4b-ab5034c162ac.jpg
     
  7. Rhelie

    Rhelie Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 sep 2004
    Berichten:
    10.707
    Locatie:
    Nootdorp
    Kijken of je de doghouse met snelsluiters kan monteren. Want parkertjes gaan snel dol.
     
  8. Reivax72

    Reivax72

    Lid geworden:
    2 feb 2010
    Berichten:
    211
    Locatie:
    Hamont (Be)
    Dit gaat het waarschijnlijk worden! Bedankt mede-schaalbouwers!
    De doghouse word gefixeerd met enkele pennetjes en op zijn plaats gehouden door magneetjes.
     
    Laatst bewerkt: 18 feb 2018
  9. guyken

    guyken

    Lid geworden:
    25 mei 2009
    Berichten:
    3.315
    Locatie:
    belgium
    Eerlijkheidshalve zeg ik hierbij dat ik die airwolf niet gemaakt heb . Als ik iemand wil verder helpen zoek ik eens op andere forums en daar heb ik die foto's gevonden . ;)
     

Deel Deze Pagina