Futaba sg 14.

Discussie in 'Flybarless' gestart door johan voorwinden, 18 mrt 2020.

  1. johan voorwinden

    johan voorwinden

    Lid geworden:
    19 dec 2012
    Berichten:
    27
    Ik wil m.n nieuwe zender linken aan een bestaande mikado logo 500 met beastx.
    Dat is gelukt nu de vraag moet ik m.n beastx weer opnieuw instellen ?
    En heeft het dan gevolgen voor de instellingen van m.n oude zender als ik die ook wil blijven gebruiken?


    Mvrgr Johan.
     
  2. pach1977

    pach1977

    Lid geworden:
    11 mrt 2010
    Berichten:
    557
    Locatie:
    breda
    Kun je eerst vertellen wat je oude zender is? Is de ontvanger niet veranderd?
     
  3. johan voorwinden

    johan voorwinden

    Lid geworden:
    19 dec 2012
    Berichten:
    27
    M.n oude zender is een futaba 6ex
    De helie bevat een futaba fs617 ontv. In com met beastx.
    Het is de bedoeling zowel m.n oude zender en ook m.n sg14 te gebruiken.
    Uiteindelijk wil ik al m.n modellen met de futaba t14sg vliegen.
     
  4. johan voorwinden

    johan voorwinden

    Lid geworden:
    19 dec 2012
    Berichten:
    27
    Met m.n oude zender werk alles prima maar bind ik de t14 sg.die ik zo ver mogelijk heb ingesteldpitch curve trottle curve tuimel type dual rate epa etc etc.dan werkt alles niet naar behoren servo rev ook ingesteld als bij oude zender.
     
  5. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    14.006
    Locatie:
    Rotterdam
    vaak is de calibratie van de potmeters anders tussen 2 zenders.
    tijdens de setup van de stabilisatie los je dat in de regel met endpoints en trim en zo op.
    een andere zender heeft dat net wat anders. dus klopt er her en der wat niet.

    Ander dingetje, de getallen bij de ene zender kunnen 100% anders zijn dan bij een andere zender, o.a. vanwege software en diezelfde calibratie.
    dus jouw tuimelschijfwaardes zijn in de nieuwe zender waarschijnlijk anders dan in de oude, als je dezelfde beast wilt gebruiken.

    Dus.
    Of, je gaat uren besteden om de nieuwe exact hetzelfde te krijgen als de oude.
    je moet immers alle cijfertjes opnieuw uit gaan vinden.

    of je vliegt gewoon met 1 zender.
    Ga je voor de nieuwe zender, is het wel practisch om de beast even opnieuw in te stellen.
     
  6. johan voorwinden

    johan voorwinden

    Lid geworden:
    19 dec 2012
    Berichten:
    27
    Ok bedankt voor je reactie ben weer wat wijzer geworden.

    Gr Johan.
     

Deel Deze Pagina