geluids module neuhouse

Discussie in 'Model elektronica' gestart door splinter85, 4 apr 2009.

  1. splinter85

    splinter85

    Lid geworden:
    8 okt 2008
    Berichten:
    85
    Locatie:
    Woerden
    hai mensen..
    ik ben nu al een tijdje bezig om uit te vogelen of ik de neuhouse module werkend te krijgen..
    geen sucses..
    weet iemand hoe dit zit en zijn daar afbeeldingen van hoe het een en ander aan gesloten zit??
    zou mij enorm verder helpen...


    Grt martin
     
  2. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    11.676
    Locatie:
    Woerden
    Beste Martin. Het kostte mij nog geen 2 minuten om met behulp van Google de Nederlandse gebruiksaanwijzing van deze module te vinden.
    Je vindt hem HIER.
     
  3. splinter85

    splinter85

    Lid geworden:
    8 okt 2008
    Berichten:
    85
    Locatie:
    Woerden
    jah,, tnx.
    die zat ook op de cd rom..
    maar dat is het nu juist,,ik snap geen snars van de gebruiks aanwijzing en hoe ik hem op mijn multi switch aan gesloten krijg en ook werkt.
    heb van alles al geprobeerd maar wil niets doen.


    Grt martin
     
  4. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    11.676
    Locatie:
    Woerden
    Tja, zo via het forum is het heel lastig om die hele handleiding uit te gaan leggen. Het staat er namelijk allemaal redelijk duidelijk in maar ja als je dat niet snapt heb je er niets aan natuurlijk.
    Even heel kort verteld komt het hier op neer.
    Je moet via je PC geluidsfiles in de module laden. Dat kunnen er maximaal 64 zijn met in totaal 4Mb aan geheugen. Via het meegeleverde programma moet je die geluids filetjes "klaar maken" voor gebruik in de sound module. Hoe en wat je moet doen staat allemaal netjes uitgelegd.
    Met de 9 aansluitingen die onderaan op een rijtje zitten kan je via een binaire code één van die 64 geluiden kiezen. Wanneer je niet meer dan 8 geluiden in de module zet kan je met de pootjes 1 t/m 8 één van die 8 geluiden kiezen.
    Er kan nog meer maar zoals ik al schreef alles hier uitleggen wordt wat te gek.
    Maar ik zie dat je in Woerden woont, ik ook dus misschien kan ik wel eens een keertje naar je toe komen dan komen we er samen wel uit denk ik.
     
    Laatst bewerkt: 7 apr 2009
  5. splinter85

    splinter85

    Lid geworden:
    8 okt 2008
    Berichten:
    85
    Locatie:
    Woerden
    lijkt mij goed..
    Als anton jouw broertje is weet je waar ik woon.
    Mogelijk is het familie, dan hebben we daar wel contact over.

    Grt martin
     
  6. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    11.676
    Locatie:
    Woerden
    Anton is mijn neefje, ik ben wat te oud om zijn broer te zijn.:) Anton's vader was de jongste broer van mijn vader en maar 7 jaar ouder dan ik. Stuur me maar een PB (persoonlijk bericht) dan maken we wel een afspraak.
     
  7. splinter85

    splinter85

    Lid geworden:
    8 okt 2008
    Berichten:
    85
    Locatie:
    Woerden
    is goed..
    lijkt mij leuk om de rest van de familie te leren kennen.
    ben trouwens een maatje van anton, vandaar..
     
  8. splinter85

    splinter85

    Lid geworden:
    8 okt 2008
    Berichten:
    85
    Locatie:
    Woerden
    Maar voor de rest weet ik nu nog niet hoe ik de module kan afspelen,zonder aan de pc te koppelen..
    ik zet de output op kanaal acht en dan???
    Moet toch mogelijk zijn om de sound direct af t spelen zonder een swicth??

    martin
     
  9. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    11.676
    Locatie:
    Woerden
    Sorry Martin maar is de gebruisaanwijzing lezen nu echt zo moeilijk?
    [​IMG]
    Het bovenstaande plaatje komt uit de gebruiksaanwijzing. Er staan nummers bij en in de tekst staat wat waarop aangesloten moet worden.
    Bij de pijl met "USB" erbij zit de aansluiting waarmee je de module op de pc moet aansluiten.
    Bij de pijl waar "Lautsprecher 8 Ohm" bij staat zit de aansluiting waar je een 8 Ohm luidspreker op aan kan sluiten. Daarmee worden de geluiden weergegeven.
    Bovenaan zitten de aansluitingen 1, 2, 3 en B. Hiervan gebruik je alleen aansluiting 2 om de module met je ontvanger te verbinden. Zo kan je hem via je zender aan en uit zetten.
    Als laatste de aansluitingen onderaan de "Codiereingänge" 1 tot 8 en C.
    Hiermee kies je welk geluid dat in het geheugen is opgeslagen zal worden weergegeven. Verbindt je 1 met C dan wordt het eerste geluid weergegeven. Verbindt 2 met C voor het tweede geluid en zo voorts.
    Dat vergat ik haast, bij + en - 7-12V moet je de voedingsspanning van de module aansluiten. 7V is het minimum, 12V is het maximum.
    Van de fabriek uit zitten er twee geluiden in het geheugen, daarmee kan je vast wat "spelen". Wanneer je meer en/of andere geluiden wilt zal je die zelf moeten vinden of maken. Dan bewerken om ze geschikt te maken voor deze module en in het geheugen laden. Hoe dat moet kan ik je niet zo één twee drie uitleggen daarvoor zal ik de zaak eerst moeten "bestuderen".
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 7 dec 2015
  10. splinter85

    splinter85

    Lid geworden:
    8 okt 2008
    Berichten:
    85
    Locatie:
    Woerden
    hai ernst..
    Ik wil niet lullig doen,maar ik snapte er echt geen bal van.
    ik ben ook namelijk niet electrotechnisch aan gelecht.
    Dus werken met diodes en weerstanden,schakelingen zeggen mij echt niet veel.
    Jip en janne taal snap ik,,daarmee lijk ik wel op anton.
    uit ervaring weet ik dat ik bij hem ook niet hoef te proberen met moeilijke termen aan te komen.
    Maar dit ga ik wel ff uitproberen..
    het laden met de pc e.d lukt mij wel.
    Wat ik dus niet snap is dit.....
    ik laad een sound in de module ,,geen probleem..kanaal 8.
    dan zet ik een draadje op C en dan maak ik contact met 8 met een draadje.
    niets..
    Anders wordt het echt ff langs wippen.
    ik stuur wel ff een bricht met mijn telfoon nummer..

    martin
     
    Laatst bewerkt: 28 jul 2009
  11. splinter85

    splinter85

    Lid geworden:
    8 okt 2008
    Berichten:
    85
    Locatie:
    Woerden
    Ernst...
    Ondertussen kennen we elkaar nu een jaar. ;-)
    Leek mij een leuke deze weer eens op te pakken..
    Deze module heb ik al een tijd niet gebruikt, en ga kijken of ik nu wat verder kom dan eerst..
    Mocht het nu alsnog niet lukken neem ik hem wel mee naar de club om even goed uit te spitten of uit te diepen.
     
  12. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    11.676
    Locatie:
    Woerden
    Morgen avond? IJs en weder dienende ben ik dan in het clubhuis.
     
  13. splinter85

    splinter85

    Lid geworden:
    8 okt 2008
    Berichten:
    85
    Locatie:
    Woerden
    hahahaha...
    Ik was woensdag op het veld in de weer met 2 toestellen en heb dit bericht niet gelezen ,dan nu...
    Aankomende woensdag zorg ik dat ik niets te vliegen mee neem ,,wel de module en dan eens kijken wat we ermee kunnen.
    Ondertussen kan ik dan ook beginnen aan de Jitterbug uit de RCM&E

    Grt Martin
     

Deel Deze Pagina