goblin 630

Discussie in 'bouwverslagen' gestart door Frenzul, 13 nov 2017.

  1. Frenzul

    Frenzul

    Lid geworden:
    17 sep 2017
    Berichten:
    145
    Locatie:
    nieuwleusen
    vandaag het pakketje gekregen met de servo's
    3x Align BL815H HV voor swash en
    1x Align BL855H HV voor tail.

    zoek alleen nog alu servo armen.

    IMG_2913.jpg IMG_2915.jpg IMG_2916.jpg
     
  2. jjdehaan

    jjdehaan

    Lid geworden:
    20 okt 2008
    Berichten:
    1.653
    Locatie:
    Oostvoorne,Zuid-Holland
    Waarom Alu Servo armpjes??
    vanwege het bling,bling effect??(ik heb ze ook hoor;))
    Is ook wel mooi en stevig maar het kan wel met een harde landing/crash oid je servo kosten met de Alu hevels
    Goede kunstof hevels is zwakker en niet mooier maar kan je wel je servo sparen (omdat dit dan de zwakke plek is tussen servo en linkage) en zo zwak zijn ze ook weer niet want ik heb er nog noooit 1 kapot gehad
    Verder Veel s6 met de wederop bouw van deze mooie heli

    Mvg
    Jeroen
     
    Frenzul en pach1977 vinden dit leuk.
  3. Frenzul

    Frenzul

    Lid geworden:
    17 sep 2017
    Berichten:
    145
    Locatie:
    nieuwleusen
    Ik heb ze niet dus tja ik zie bijna op alle grotere heli’s alu vandaar. Dus dan is het blingbling
     
  4. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    * de plastic servo arm van Goblin breekt bij een crash en vele onderdelen blijven daardoor heel
    * gaat jou fbl-systeem (AR7200BX) ook op HV werken
    * ik had de Scorpion 130 A opto en was niet tevreden, hij laat max. rond de 120 A door, dus als je strong vliegt kakt de motor in, heb nu een Tribunus 200 A
    * verder een heel mooie heli, en je lichter je beter (lipo, ontvanger lipo, BEC, landingsgestel enzv.)

    veel plezier nog,
    groetjes,
    Uwe
     
    Frenzul vindt dit leuk.
  5. Dikke Miel

    Dikke Miel

    Lid geworden:
    5 nov 2013
    Berichten:
    66
    Locatie:
    Maarssen
    Is dat over die AR7200BX een vraag?
    Zo ja; ja, een ar7200bx werkt op HV (tenminste, op mijn Protos wel)
     
    Frenzul vindt dit leuk.
  6. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.957
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    ... het was niet echt een vraag, eerder een opmerking, dat je moet opletten, dat het hele set-up ook HV aan kan,
    soms heb je een heckservo, die niet mee gaat of een ontvanger...
    dank je voor de toevoeging @Dikke Miel:
    groetjes, Uwe
     
    Dikke Miel vindt dit leuk.
  7. Frenzul

    Frenzul

    Lid geworden:
    17 sep 2017
    Berichten:
    145
    Locatie:
    nieuwleusen
    als ik het goed heb kan de setup HV aan.
    servo's en ook de ontvanger AR 7300BX

    specs van AR7300BX:
    • DSMX® 7-Channel Receiver
    • BeastX 3-axis MEMS flybarless stabilization system
    • Integrated power bus for high-voltage setups
    • No BEC regulators required
     
    Heli-Uwe en Dikke Miel vinden dit leuk.
  8. Frenzul

    Frenzul

    Lid geworden:
    17 sep 2017
    Berichten:
    145
    Locatie:
    nieuwleusen
    ook leuk :D

    IMG_2922.jpg
     
  9. Frenzul

    Frenzul

    Lid geworden:
    17 sep 2017
    Berichten:
    145
    Locatie:
    nieuwleusen
    eindelijk heb ik de setup compleet.

    Lipo 2S 2000mah
    AR7300BX (beastX)
    1x Align BL855 H HV
    3x Align BL815 H HV

    Lipo 6S 5000mah
    commander 50V 120A
    HKIII 4035-569kv

    afbouwen en laten afstellen,
    Ik heb er zelf geen ervaring in.
     
  10. jjdehaan

    jjdehaan

    Lid geworden:
    20 okt 2008
    Berichten:
    1.653
    Locatie:
    Oostvoorne,Zuid-Holland
    Mooie setup MAAR zelf afstellen DAAR leer je zeker van!!
    Gewoon de tijd er voor nemen en de Bladen er af halen!!

    S6
     
    Frenzul vindt dit leuk.
  11. Rhelie

    Rhelie Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 sep 2004
    Berichten:
    10.186
    Locatie:
    Nootdorp
    En de motor van het tandwiel wegschuiven. Zo kun je zonder ongelukken de heli prima afstellen voor de eerste vlucht.
     
  12. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    13.235
    Locatie:
    Rotterdam
    afstellen is echt niet zo moeilijk..
    Kwestie de basis even doorlopen. En dan de handleiding of programma van je stabilisatie.
    de basis staat ook uitgelegd in de algemene technische kennis sticky (http://www.modelbouwforum.nl/threads/algemene-technische-kennis-faq.160372/)

    Laat hem desnoods even nalopen door een collega vlieger.
    Eventueel kun je de eerste vlucht even door een collega vlieger laten doen.
    Maar je gaat zoveel plezier beleven aan het zelf afstellen.. al die kleine gedragingen kun je zelf anders maken, of wegfilteren..
     
  13. Frenzul

    Frenzul

    Lid geworden:
    17 sep 2017
    Berichten:
    145
    Locatie:
    nieuwleusen
    weer een stap verder, en vandaag ook nog even de trex 600 in de lucht gehad.

    oja wat een zwaar loeder is deze goblin bijna 5 kg

    IMG_2927.jpg IMG_2928.jpg
     
    jjdehaan en pach1977 vinden dit leuk.
  14. Frenzul

    Frenzul

    Lid geworden:
    17 sep 2017
    Berichten:
    145
    Locatie:
    nieuwleusen
    de heli is klaar om afgesteld te worden.
    Mooi dingetje voor vrijdag.
    Ik ben heel benieuwd wat het verschil is met de Trex 600

    IMG_2940.jpg IMG_2943.jpg
     
    Laatst bewerkt: 7 dec 2017
    bulkertje, guyken en jjdehaan vinden dit leuk.
  15. Frenzul

    Frenzul

    Lid geworden:
    17 sep 2017
    Berichten:
    145
    Locatie:
    nieuwleusen


    het is gelukt en gelijk inverted LOL
     
    RuudM en guyken vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina