GPS Widget voor FrSky Horus

Discussie in 'Model elektronica' gestart door toostbeek, 12 apr 2019.

  1. toostbeek

    toostbeek

    Lid geworden:
    6 dec 2014
    Berichten:
    1.058
    Ik ben sinds een tijdje de gelukkige bezitter van een FrSky Horus met OpenTx.

    Nou zit er redelijk dicht bij ons vliegveld een Autoweg waar we niet boven vliegen mogen. Ervaring leert dat het erg lastig is om in de schatten waar je precies vliegt.

    Daarom wou ik proberen of het mogelijk is om de exacte locatie van het vliegtuig weer te geven op een kaart.

    Ik heb daarvoor een Widget geschreven in Lua.

    Volgende stap is dat de zender via het afspelen van een audio file aangeeft als ik bij de autoweg in de buurt kom. Je wilt natuurlijk niet de hele tijd om je scherm moeten kijken.

    Hier de eerste resultaten.

     
    Bruno van Hoek vindt dit leuk.
  2. GJVO

    GJVO Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 dec 2003
    Berichten:
    13.651
    Locatie:
    Weidenbach in de Eifel
    Ik heb het gezien en het is erg mooi!
    Alleen jammer dat het niet gekoppeld is aan Google Maps.
    Nu moet je als je op een ander veld gaat vliegen een ander plaatje laden.
    Maar petje af hoor!

    GJ
     
  3. l shems

    l shems

    Lid geworden:
    27 jan 2015
    Berichten:
    1.035
    Plaatje is jou veld. Mooi hoor!

    Widget delen kan op www.justfly.solutions . Klik rechts op repository.
     
  4. toostbeek

    toostbeek

    Lid geworden:
    6 dec 2014
    Berichten:
    1.058
    De eerste test tijdens het vliegen.

     
  5. Hobby4Life

    Hobby4Life

    Lid geworden:
    20 nov 2009
    Berichten:
    1.015
    Locatie:
    Avenhorn
    Hoi Tonnie,

    Ik krijg van de week ook een GPS module binnen, ik wil hier ook eens mee aan de gang gaan.. lijkt me erggg leuk :)

    Wat voor een tools gebruik je om je maps(plaatjes) te maken?
     
  6. toostbeek

    toostbeek

    Lid geworden:
    6 dec 2014
    Berichten:
    1.058
    Voor het maken van de maps gebruik ik gewoon Google Earth.

    Als je hulp nodig hebt stuur je maar een pb
     
  7. Hobby4Life

    Hobby4Life

    Lid geworden:
    20 nov 2009
    Berichten:
    1.015
    Locatie:
    Avenhorn
    Hoi Tonnie, nou misschien is het leuk om hier een kleine tutorial te plaatsen hoe je dat doet.. zodat anderen het ook kunnen gebruiken? :)
     
  8. toostbeek

    toostbeek

    Lid geworden:
    6 dec 2014
    Berichten:
    1.058
    Zodra ik tijd heb zal ik een tutorial maken.
     
    Hobby4Life en AHoogendijk vinden dit leuk.
  9. Hobby4Life

    Hobby4Life

    Lid geworden:
    20 nov 2009
    Berichten:
    1.015
    Locatie:
    Avenhorn
    Helemaal top :)
     
  10. Vale Ouwe

    Vale Ouwe Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 feb 2004
    Berichten:
    5.844
    Locatie:
    Hell
    Ik kan niet wachten. :)
     
  11. Hobby4Life

    Hobby4Life

    Lid geworden:
    20 nov 2009
    Berichten:
    1.015
    Locatie:
    Avenhorn
    Vandaag was mijn gps binnen gekomen, en moest hem natuurlijk gelijk even testen :)

    Ik heb het script ingeladen en dat draait.. ook had ik even test coordinaten ingevoerd van mijn omgeving met als middelpunt mijn huis.. en hoppa het vliegtuigje staat inderdaad in het midden van mijn scherm :)

    Ik begrijp er nu ook uit.. dat de map.wx.large etc.. voor de noflyzone indicator zijn. dat is later makkelijk als je de plaatjes goed hebt.. kan je dat dus zo uitvlooien in een teken programmatje.

    Nu alleen de plaatjes. klaar maken.. ik had al wat met google Earth geprobeerd.. alleen begrijp ik niet helemaal goed hoe je de verhouding van 480x272 aan houdt in Google Earth als overlay plaatje.
     
    toostbeek vindt dit leuk.
  12. Hobby4Life

    Hobby4Life

    Lid geworden:
    20 nov 2009
    Berichten:
    1.015
    Locatie:
    Avenhorn
    Nog Even verder wezen spelen met lua :)

    screenshot_x10_19-09-04_14-07-35.png
     
    toostbeek en GJVO vinden dit leuk.
  13. toostbeek

    toostbeek

    Lid geworden:
    6 dec 2014
    Berichten:
    1.058
    De instructievideo is op dit moment aan hrt uploaden naar Youtube.

    Ik zal zodra het klaar is even een linkje posten.
    Verder zal ik ook nog even de laatste versie van het script op Github plaatsen.

    Leuk om te zien dat het bij jou werkt!!!
     
    l shems en AHoogendijk vinden dit leuk.
  14. toostbeek

    toostbeek

    Lid geworden:
    6 dec 2014
    Berichten:
    1.058
    Hou er wel even rekening mee dat die GPS hoogte niet erg betrouwbaar is he.
     
  15. Hobby4Life

    Hobby4Life

    Lid geworden:
    20 nov 2009
    Berichten:
    1.015
    Locatie:
    Avenhorn
    Top, ben benieuwd naar de video.
    Die hoogte klopt inderdaad, ik ben nu ook bezig om een checkbox te maken, of je de VarioAltitude wilt gebruiken ipv de GPS Altitude.
    Maar nu eerst de kaart voor mijn locatie voor elkaar krijgen :)
     
  16. toostbeek

    toostbeek

    Lid geworden:
    6 dec 2014
    Berichten:
    1.058
     
    Emanuel en Hobby4Life vinden dit leuk.
  17. Hobby4Life

    Hobby4Life

    Lid geworden:
    20 nov 2009
    Berichten:
    1.015
    Locatie:
    Avenhorn
    Mooi!, gaan we mee aan de slag, duidelijk nu :), ik liep inderdaad tegen het verlopen van de beeldverhouding aan.. die Shift knop he ik had het kunnen weten :)
     
  18. toostbeek

    toostbeek

    Lid geworden:
    6 dec 2014
    Berichten:
    1.058
    Let even op dat je eerst shift indrukt en dan de hoek selecteerd anders werkt het niet. Bij office programmas maakt de volgorde niet uit namelijk, maar hier wel. Daar liep ik in het begin ook op vast
     
  19. Hobby4Life

    Hobby4Life

    Lid geworden:
    20 nov 2009
    Berichten:
    1.015
    Locatie:
    Avenhorn
    Het is gelukt hoor :)

    Alleen de vraag nog even.. hoe wordt bepaald wanneer je de noflyzone invliegt? bij ons is dat dus links onderin.. bij jouw was dat rechts bovenin..
    Wordt dat bepaald vanaf de GPS initialisatie home point?

    Want nu bij het opstarten gaat bij mij GV9 (moest GV8 zijn toch? model.setGlobalVariable(8,0,0)) togglen op 1.

    of is het weer zon programmeer dingetje.. 0 = 1 en 1 = 2.. etc..

    screenshot_x10_19-09-05_10-54-19.png
     
    Laatst bewerkt: 5 sep 2019
  20. toostbeek

    toostbeek

    Lid geworden:
    6 dec 2014
    Berichten:
    1.058
    Nee er wordt berekend aan welke kant vancde lijn je zit. Op basis daarvan verandert de waarde van de global variabele gv8.

    Bij mij is 0 goed en 1 no flight zone. Dit wordt getriggert door een logic switch in OpenTx buiten dit script. In jou geval zal dat net andersom zijn. Dus Gv8 = 0 = noflightzone GV8 = 1 = Geen waarschuwing.

    Logische schakelaar aanmaken met a = x GV8 = 1
     

Deel Deze Pagina