GPS Widget voor FrSky Horus

Discussie in 'Model elektronica' gestart door toostbeek, 12 apr 2019.

  1. Hein.z

    Hein.z

    Lid geworden:
    26 jul 2019
    Berichten:
    607
    Locatie:
    Kraggenburg
    Het is normaal dat je heading op deze manier moet middelen over een x aantal metingen. GPS posities springen veel meer dan je denkt (meters). Afhankelijk van hoe snel achter elkaar de metingen komen en hoe hard je beweegt, kan het dus best zijn dat een instantane heading complete onzin is of in ieder geval tientallen graden springt. Middelen over 1 seconde of beter nog, gewogen over een paar seconden.

    Idealiter gebruik je een GPS chipset die met doppler ook de snelheid uitrekent, dan weet hij het meteen en ook correct. Helaas doen veel modellen dat niet, je zou in de documentatie moeten kijken of je GPS chipset dat ondersteunt.
     
  2. Velthuis

    Velthuis

    Lid geworden:
    10 nov 2019
    Berichten:
    18
    Locatie:
    Boxmeer
    Ik probeer dit script te draaien op een Jumper T16.
    Het lijkt erop dat de maps worden teruggeschaald naar 256 kleuren, dit terwijl het display op de T16 veel meer zou moeten aankunnen. Foto's van mijn modellen worden bijvoorbeeld wel goed weergegeven.

    Heeft iemand een idee waar dit aan zou kunnen liggen? Ik had zelf deze link gevonden: https://opentx.gitbooks.io/opentx-2-2-lua-reference-guide/lcd/lcd_functions-overview.html
    Misschien dat ik in het script kan forceren om RGB565 te gebruiken?
     
  3. Velthuis

    Velthuis

    Lid geworden:
    10 nov 2019
    Berichten:
    18
    Locatie:
    Boxmeer
  4. Hobby4Life

    Hobby4Life

    Lid geworden:
    20 nov 2009
    Berichten:
    1.015
    Locatie:
    Avenhorn
    Zijn dit de maps die al bij het widget project zaten?
    Ik had zelf destijds alles terug gebracht naar 8 bit kleuren..
    Laden gaat dan een stuk sneller en het geheugen loopt dan ook niet zo vol.
    Dan ziet het er inderdaad zo uit.
     
  5. Velthuis

    Velthuis

    Lid geworden:
    10 nov 2019
    Berichten:
    18
    Locatie:
    Boxmeer
    Nee, zijn zelf gegenereerde maps (deze hebben 24bit kleurdiepte)
     
  6. Velthuis

    Velthuis

    Lid geworden:
    10 nov 2019
    Berichten:
    18
    Locatie:
    Boxmeer
    OSM geeft voor mij een beter resultaat, ga deze gebruiken in plaats van Google Maps:

    IMG_20200311_114955573.jpg
     
  7. Hobby4Life

    Hobby4Life

    Lid geworden:
    20 nov 2009
    Berichten:
    1.015
    Locatie:
    Avenhorn
  8. Velthuis

    Velthuis

    Lid geworden:
    10 nov 2019
    Berichten:
    18
    Locatie:
    Boxmeer
    ik heb jouw generator gebruikt en vervolgens de coordinaten ingevuld in de export functie van OSM (https://www.openstreetmap.org/)
    Mooi werk hoor !
     
  9. Phaedra

    Phaedra

    Lid geworden:
    20 aug 2011
    Berichten:
    365
    Locatie:
    omgeving Antwerpen
    In tijden van lockdown moet je bouwen. Ik bestelde een tijdje geleden een aantal Arduino Mini Pro's en BN180 GPS modules, en met minimaal soldeerwerk en OpenXsensor erop heb ik voor een goede 15 Euro een GPS sensor. Nu is het makkelijker om in elke zwever een sensor te hebben.
    P1100079.JPG
    De allereerste "fix" duurt wel eventjes met deze sensor, maar daarna gaat het telkens snel, en heb je al positie gegevens in een kwestie van seconden.
    Ben zeer benieuwd om deze in praktijk te gebruiken.
    Ik liep wel tegen een probleem aan bij de tweede sensor die ik bouwde; ik kreeg maar geen gegevens eruit. Na een tijdje zoeken bleek dat ik een 3,3V Arduino had gebruikt, ipv een 5V versie.
     
  10. Hobby4Life

    Hobby4Life

    Lid geworden:
    20 nov 2009
    Berichten:
    1.015
    Locatie:
    Avenhorn
    Mogelijk dat je adruinos te pakken hebt gekregen die als 3.3v worden verkocht, maar werkelijk 2.8-3v zijn.

    Dit heb ik zelf ook gehad, en mijn BN220 gps vond dat ook niet leuk.
    Ik heb toen via de zaak een rits nieuwe 3.3v regelaars besteld, en het probleem is nu opgelost.

    De voeding van de arduino's vanaf de ontvanger heb ik op de RAW pin, en de gps en sensoren heb ik op de VCC pin van de arduino's. dit gaat prima
     
  11. diiity

    diiity

    Lid geworden:
    24 dec 2020
    Berichten:
    3
    Locatie:
    france
  12. N.P.S.

    N.P.S. Forum veteraan

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    8.676
  13. diiity

    diiity

    Lid geworden:
    24 dec 2020
    Berichten:
    3
    Locatie:
    france
    bedankt, maar de site die de kaarten genereert, kan ik niet vinden

    merci, mais le site qui génère les cartes, je ne le trouve pas
     
  14. Hobby4Life

    Hobby4Life

    Lid geworden:
    20 nov 2009
    Berichten:
    1.015
    Locatie:
    Avenhorn
    De Mapgenerator is offline.

    Dit omdat de gratis proefperiode van de API key verlopen is, en het geld gaat kosten om deze actief te houden.
    Aangezien ik meerdere projecten heb waarbij ik geld insteek waarbij veelvuldig gebruik gemaakt wordt van dergelijke is dit een van de weinige die het nauwelijks gebruikt worden.
    Daardoor heb ik besloten de stekker er uit te trekken.

    Ik heb de source code openbaar gemaakt op mijn GitHub pagina, waarbij je zelf bij Google een API key kan aanvragen voor een proef periode en zelf deze generator op je eigen website kan draaien.

    https://github.com/Hobby4life/Mapgen
     
    AHoogendijk vindt dit leuk.
  15. diiity

    diiity

    Lid geworden:
    24 dec 2020
    Berichten:
    3
    Locatie:
    france
    Merci
     
  16. toostbeek

    toostbeek

    Lid geworden:
    6 dec 2014
    Berichten:
    1.058
    Hoelang duurt die gratis proefperiode?
     
  17. Hobby4Life

    Hobby4Life

    Lid geworden:
    20 nov 2009
    Berichten:
    1.015
    Locatie:
    Avenhorn
    90 dagen
     
  18. gie

    gie

    Lid geworden:
    17 apr 2017
    Berichten:
    25
    Locatie:
    Belgie
     
  19. gie

    gie

    Lid geworden:
    17 apr 2017
    Berichten:
    25
    Locatie:
    Belgie
    Phaedra, mag ik je om een gunst vragen : heeft niet rechtstreeks met deze topic te maken.
    Ik ben een nul in LUA maar ik snap wel wat er geschreven wordt.
    Ik zou graag een doodsimpel LUA voor de Horus12S willen nl. eentje dat een .pgn afbeelding (480 x 270 pixels) plaatst in een telemetry screen.
    In woorden :
    lees /bureablad/foto
    plaats op het scherm

    Ik heb geprobeerd om dit af te leiden van de GPS Lua maar kom er niet uit. Ik denk dat dit voor jou een bagatel is.
    Mijn email adres indien je mij wil helpen : gievala@hotmail.be
    Alvast bedankt
     
  20. Hobby4Life

    Hobby4Life

    Lid geworden:
    20 nov 2009
    Berichten:
    1.015
    Locatie:
    Avenhorn
    @gie

    Je wilt dus dat het plaatje zichtbaar is over de hele achtergrond? inclusief waar andere widgets staan?

    Elke widget ruimte heet een zone.. of wil je alleen de achtergrond van zo'n zone voorzien van een plaatje?
     
    Laatst bewerkt: 10 mrt 2021

Deel Deze Pagina