Graupner Ultramat 16 probleem

Discussie in 'Accu & laad techniek' gestart door Ayyuzlum, 30 aug 2014.

  1. Ayyuzlum

    Ayyuzlum

    Lid geworden:
    21 jun 2014
    Berichten:
    2
    Voor degene die ook een Ultramat hebben. Graag je hulp.

    Heb het volgende probleem met mijn lader. Een Graupner ultramat 16. Als ik mijn accu nihm wil laden. En deze aanluit.

    Gaat de lader na 5 seconden weer uit het backlight gaat uit en start weer opnieuw op.

    Is dit een bekend probleem?

    Ik hoor het graag
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 14 nov 2015
  2. Corrien

    Corrien Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators Forum veteraan

    Lid geworden:
    28 okt 2003
    Berichten:
    12.251
    Locatie:
    Maasland
    Dit klinkt als een defecte netvoeding. Zodra de laadstroom gaat lopen stort de voedingsspanning in. Op een 12 Volt voeding doet de lader het dan nog wél.

    De Ultramat16 heeft overigens een 12 Volt/5 Ampere laptop voeding ingebouwd.

    De Ultramat 16S heeft een 12 Volt/8 Ampere schakelende voeding.
     
  3. Ayyuzlum

    Ayyuzlum

    Lid geworden:
    21 jun 2014
    Berichten:
    2
    Kan deze nog gerepareerd worden? Ik zal eens testen op een 12 volt voeding.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 14 nov 2015
  4. ron van sommeren

    ron van sommeren Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 aug 2002
    Berichten:
    29.430
    Locatie:
    halverwege Tiel & Nijmegen, tussen Maas & Waal
  5. sjoerd16f

    sjoerd16f

    Lid geworden:
    20 aug 2008
    Berichten:
    823
    Locatie:
    Arnhem
    Hoi even dit topic misbruiken voor een vraag over mijn ultramat 16.
    Hij heeft opeens de volgende melding. IMG_9268.JPG

    Onder het mom van rtfm, het boekje er bij gepakt en hierin is te lezen dat dit hoort bij een te hoog voltage in de cellen. Maar dat is niet het geval.
    IMG_9269.JPG

    Ander balance board geprobeerd, geen succes.
    Een handje vol andere lipo’s geprobeerd, geen succes.

    Heb ik iets verpest in de instellingen? Of is het toch tijd voor een nieuwe lader. (Was al een tijdje opzoek)

    Groet !
     
  6. Rick NL

    Rick NL The First Aviators

    Lid geworden:
    18 apr 2008
    Berichten:
    3.224
    Locatie:
    Gouda
    Staat hij niet (toevallig-per ongeluk) op LiFe, dan is 3.72 Volt namelijk te hoog.
     
  7. sjoerd16f

    sjoerd16f

    Lid geworden:
    20 aug 2008
    Berichten:
    823
    Locatie:
    Arnhem
    Goede tip.
    Maar helaas. Staat gewoon op lipo.
    IMG_9275.JPG
     

Deel Deze Pagina