Zoals mijn oud collega vroeger vertelde:
In het dorpse gebied waar hij geboren was en ouder werd, werden familiedagen gehouden.
Broers, zussen, aanhang en bekenden kwamen/komen daar bijeen met ieder zijn of haar eigen vlaai gebakken.
Hij vertelde van tien stukken pp.
Veel koffie om te beginnen en later op de middag een kratje van dattum.
Om zes uur was er dan een koffietafel met eigen broden, jam en wat meer.
Dan was het nog even doorhangen met een laatste stukje vlaai van Bep of Mien en in alle rust naar huis.
Dit over Limburgse vlaai.
Willum
In het dorpse gebied waar hij geboren was en ouder werd, werden familiedagen gehouden.
Broers, zussen, aanhang en bekenden kwamen/komen daar bijeen met ieder zijn of haar eigen vlaai gebakken.
Hij vertelde van tien stukken pp.
Veel koffie om te beginnen en later op de middag een kratje van dattum.
Om zes uur was er dan een koffietafel met eigen broden, jam en wat meer.
Dan was het nog even doorhangen met een laatste stukje vlaai van Bep of Mien en in alle rust naar huis.
Dit over Limburgse vlaai.
Willum