Hellingzweef meeting Nederland?

Status
Niet open voor verdere reacties.
Joost zei:
getij 12 Okt 2003:



10 uur 's ochtends dus laag... en om 16:00 weer hoog.
Hey Joost.
Dat betekend dus dat het tegen de vroege namiddag al redelijk ver staat. Hou daar rekening mee in je planning. Er staan veel paaltjes op het strant. Bij laag tij heb je de paaltjes die heel ver uit elkaar staan, bij hoog tij de paaltjes die redelijk dichtbij elkaar staan. Mensen met weinig ervaring kunnen hier hinder van hebben. Normaal heb je zelfs bij hoog tij genoeg strand om te landen, maar voor onervaren vliegers is het hinderlijk.
Groeten
Martin
www.biggs.nl
 
Misschien is het ook handig om tijden te weten? Straks komt de een vroeg en is er niemand en komt de volgende en is er weer niemand.

Groeten Laurens
 
uurtje of 12:00? Als ik bijvoorbeeld mijn rijstijd van 3 uur er nog bij op moet tellen.... het is en blijft wel zondag :D :D

Groetjes,

Bob
 
even een paar punten om rekening mee te houden op een rijtje:

Wanneer
:arrow: In het weekend. Bij voorkeur zondag, of mag zaterdag ook?

:arrow: Getij... moet tussen 1 en 16:00 wel laag zijn lijkt mij. (dan is 12 Okt dus eigenlijk niet goed.... :roll: )

:arrow: begin rond 12:00 maar dat mag je voor een groot deel natuurlijk ook zelf weten :wink:

Weer
:arrow: via forum melden of meeting doorgaat of niet? (I.V.M. het weer :onweer: ) of ook nog een soort van telefoon peramide opzetten?


zie ik nu nog wat over het hoofd? Of heeft iemand nog andere goede ideeën? :idea:

dan zal ik van de week eens kijken wanneer het tij wel 'goed' staat :wink:
 
zeker een of ander frequentie-beheer systeem inbouwen... gewoon even rondvragen vertrouw ik persoonlijk niet.
In henri-chapelle was er een eenvoudig systeem: iedereen heeft per frequentie een wasknijper met daarop de freq en je naam.. Op een centraal bord staan dan alle frequenties en degene die wil vliegen moet eerst z'n knijper daarop zetten. Eenvoudig, doeltreffend en niet veel werk voor 'de organisatie'.
Wat betreft datum maakt mij niet uit. Hoe sneller hoe beter. :-)

Ik ga me alvast nog een zagi-achtig vleugeltje maken tegen dan...

Groeten,
Maarten
 
Wat betreft het getij..... bij hoog water heb je minder kans op veel publiek op het strand en kan je dus zonder veel extra gevaar vliegen :)

Frequentie wasknijpers werkt goed!!


Groet,

Bob!

PS Was dit weekend in Calais, met stijlkust en hoog water is het daar heerlijk vliegen :D
 
frequentie beheer systeem zal ik uiteraard ook even in elkaar zetten

Bob zei:
bij hoog water heb je minder kans op veel publiek op het strand en kan je dus zonder veel extra gevaar vliegen :)
en landen? ik heb daar nog niet zoveel ervaring, en weet niet precies hoe het eruit ziet bij laag/hoog water :roll:
 
Landen kan altijd, ofwel boven op het duin of achter het duin en eventueel op een smalle strook strand.
 
Precies,

laag tij maakt de helling groter, dus is wel gewenst! :)
hoog tij hoeft het vliegen cq landen daarentegen niet moeilijker te maken. Oefening baart kunst ;)

Groet,

Bob

PS Dat komt wel goed Joost, je hebt toch ervaring met die dijk bij jullie in de buurt?
 
Komt wel goed denk ik hoor Bob, zal morgen even uitzoeken wanneer het tij het best is ;)

denk eigenlijk dat we gewoon een paar zondagen achter elkaar moeten plannen... de kans dat de wind goedstaat is niet zo groot namelijk :roll:
 
Theo Coenen zei:
Landen kan altijd, ofwel boven op het duin of achter het duin en eventueel op een smalle strook strand.
Theo.
Met alle respect, maar ik geloof niet dat jij daar al gevlogen hebt...anders zou je dit niet zeggen. Bovenop het duin is het naast bijzonder smal een steenharde ondergrond. Je zit dan net in het rolgedeelte van de hellingwind. Ongeveer één meter te ver en je model is nauwelijks goed controleerbaar....Achter het duin is het toestel totaal oncontroleerbaar.... Je hebt al een prestatietoestel en goede ervaring nodig om het model terug over de top te krijgen. Als je ook maar iets van hellingwind afweet dan ga je NOOIT achter de helling met je toestel...( tenzij je gespecialiseerd bent in dynamiek vliegen, niet te verwarren met dynamisch )Bovendien is de hele achterkant begroeid met een soort duindoorn. Een houterig struikgewas tussen 1 en 2 meter hoog. Totaal ondoordringbaar en allen voorzien van 1 tot 2 cm stekels. Als ik toevallig moest kunnen komen, mag je mij zo'n landing voordoen...Ik ben natuurlijk nooit te oud om te leren....
 
Tja, In Burgh-Haamstede lukte het mij gelukkig wel. Bij de eerste landing ging het model eigenlijk iets te ver weg en moest ik dus een stuk lopen om het model te vinden de 2de landing was netjes op enkele meters afstand van mij.
En tijdens mijn vakantie in Zuid- Duitsland in de buurt van Kirchheim-Teck ben ik wezen kijken op de huis helling van Graupner en daar moest men zelfs achter op een grasveld (met veel keien) landen. Eerst een beetje hoogte winnen en dan met een vrij hoge snelheid naar achteren en netjes landen. Helaas heb ik daar zelf niet gevlogen maar wel veel geleerd van de plaatselijke corifeeen.
 
Klinkt goed allemaal, kunnen we dan de 12de met een beetje mazzel allemaal uittesten! :D

Groet Bob
 
Theo.
Van een vlieger die veel op "de Teck" vliegt weet ik dat er een boel lokale vliegers zijn die stabilisatie gyro's op hun rolroeren gebruiken om in de turbulentie aan de lijzijde (het grasveld) nog enigszins fatsoenlijk aan de grond te kunnen komen. De weinige keren dat ik dat genoegen had (op andere hellingen) had ik een score van 50% schade.....

Iedere helling heeft zijn specifieke problemen, ik ken Zoutelande niet maar ik begin met eerst maar eens goed te kijken!!!
 
Hey Hey ik ben ook geen hellingvlieg expert hoor. Ik heb alleen maar een beetje ervaring hier op de dijken van het Julianakanaal en de duinen in Burgh-Haamstede. Op de Teck had ik helaas niets bij mij, wel werd mij door enkele vliegers hun model en zender aangeboden. Helaas vliegen zij een andere mode dan ik heb.
 
Theo, ik bedoelde ook niet dat wij nou experts zijn (ik weet dat Richard bijvoorbeeld al veel langer vliegt dan ik en ook aan de helling... heb nog kistjes van hem overgenomen), maar er moeten er altijd een paar zijn die als eerste gooien :D :D En ik heb een aantal modelletjes die dat 'gewoon doen' ook toelaten en niet zo gauw kapot te krijgen zijn ;)

Niet te druk maken... komt allemaal vanzelf, ja toch?!

:lol:


Groetjes,

Bob
 
Ah ok, Dat is dus net zoiets als wat ik vaker te horen krijg als ik met mijn parkflyers op de club kom en met behoorlijk harde wind (volgens de motor vliegers) toch ga vliegen met mijn lichte en kleine modellen. Ze durven me dan ook nog te vragen of ik geen last heb van de wind, maar ze moesten eens weten wat ik dan sta te knuppelen om niet af te gaan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Back
Top