Help !!!

Discussie in 'Electro specifiek' gestart door Philippe Dc, 17 nov 2019.

  1. Philippe Dc

    Philippe Dc

    Lid geworden:
    17 nov 2019
    Berichten:
    14
    Locatie:
    Zelzate
    Hoi allen , ik ben een nieuwkomer ..
    Ik heb een probleem met mijn schaal heli , meer bepaalt met de regel en motor vermoed ik .
    Het probleem is als ik de heli instel op de zender als helicopter (Spectrum dx8 g2 ) dan zijn er momenten dat de motor één seconde uitvalt tijdens het testen,dit uiteraard meerde keren .
    .
    Stel ik op mijn zender ,de heli in als vliegtuig mode dan is alles ok ,maar dan is het optoeren niet goed .

    Mijn configuratie bestaat uit een :
    motor is ACE RC RIPPER 630 KV , deze werkt op 12 cellen , verder zit er een 3GX Bavarian in, en de regelaar is een .Hobbywing Platinum Pro 130A HV V4 130 Amp ESC ,binnenwerk is van thundertiger.
    kan hier iemand mij raad voor geven ?

    Weet er iemand hoeveel polen de moter is ?

    Tips en info graag welkom.
    alvast bedankt .
     
  2. HeliKoper

    HeliKoper

    Lid geworden:
    19 okt 2006
    Berichten:
    1.155
    Locatie:
    Guinea-Fowl-City
    Goeie topictitel :rolleyes: en welkom.

    Je probleemomschrijving is summier en vaag. Heb je een filmpje van het verschijnsel? En meer info over wat je hoe precies programmeert?

    Mijn kristallen bol is helaas defect.
     
  3. Philippe Dc

    Philippe Dc

    Lid geworden:
    17 nov 2019
    Berichten:
    14
    Locatie:
    Zelzate
    ;o( bloos , dat is nu net het probleem allemaal , een filmpje heb ik helaas niet ,heli staat nu voorlopig op vliegtuigmode in de zender , is wat teveel risico om dit nog eens uit te testen ....en te filmen
    ik heb dit laten doen in een heli chop in Belgie ,

    hieronder de uitleg die ik te horen krijg , toen ik uitleg vroeg om de spoolup normaal te laten verlopen ;o(

    timing staat nu op 15graden. Dit is een “veilige” instelling. Als we de motor vervangen door een andere is zeker beter, dan kunnen we met slow spoolup werken en de ideale setting gebruiken. Voor een motor in deze klasse moet je toch rekenen op een €250,00 tot €300,00 in de performance serie. Bij de power serie reken je op een €50,00 extra.
     

    Bijgevoegde bestanden:

    Laatst bewerkt: 18 nov 2019
  4. HeliKoper

    HeliKoper

    Lid geworden:
    19 okt 2006
    Berichten:
    1.155
    Locatie:
    Guinea-Fowl-City
    Je hebt de helikopter daar incl. setup gekocht? Dan zouden ze je toch goed op weg moeten kunnen helpen?
     
  5. Philippe Dc

    Philippe Dc

    Lid geworden:
    17 nov 2019
    Berichten:
    14
    Locatie:
    Zelzate
    Nee nee , ik had deze gekocht particulier ,deze was nog met flybar , ik heb deze flybarles laten doen in de chop , en ik heb ook de bavarien laten inbouwen en de zelfde chop..
    en nu zit ik met het probleem . :eek:(

    en het probleem is dat ik over de motor , ACE RC RIPPER 630 KV niets terug vind van waarden .daarom mijn hulpkreet .
     
  6. Philippe Dc

    Philippe Dc

    Lid geworden:
    17 nov 2019
    Berichten:
    14
    Locatie:
    Zelzate
    ps , particulier gekocht van een sterfgeval :eek:(
    dus deze persoon kan ik helaas niet raadplegen .
     
  7. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    13.508
    Locatie:
    Rotterdam
    ff heel lullig geredeneerd.
    als ze in die winkel de heli hebben omgebouwd naar fbl, en er een bavarian in gebouwd hebben.

    dan MOETEN ze dat ding ook ingesteld hebben.
    alleen "ombouwen" en domweg stekkers erin steken is in 5 minuten gebeurd. het instellen is wat tijd kost.
    en eigenlijk kun je alleen instellen als hij gevlogen heeft.
    Dus, waarom niet ff naar de winkel met je zender, en vraag even of zij het willen doen, met voorvliegen?

    werkt alles. leggen ze meteen uit hoe het werkt.
    je ziet hem vliegen.
    win-win.
    en in mijn mening hoort het bij de werkzaamheden van die winkel.
    ligt een beetje aan wat je met die gasten hebt afgesproken.


    Qua motor: als de motor het in vliegtuigmodus wel doet.
    maar in heli modus niet.
    is de motor dus goed.
    anders had hij in vliegtuigmodus ook niet gedaan.

    die tel dat hij uitvalt tijdens testen, zie je dan toevallig andere leds gaan branden op de ontvanger?
    misschien valt domweg de ontvangst weg, en schiet hij in de fail safe (=motor uit)
     
  8. Philippe Dc

    Philippe Dc

    Lid geworden:
    17 nov 2019
    Berichten:
    14
    Locatie:
    Zelzate
    How how, de winkelier is zelf ook nog aan het zoeken wat het probleem is want hij loopt er ook verveeld van , en het was niet effe stekker erin betalen en buiten , de persoon heeft er samen met mij ongeveer +-7 uur aan bezig geweest, dus we gaan hier niet op een winkelier zijn kop zitten kakken ,hij is zelf deze fout ook nog niet tegengekomen , dus .... daarom mijn vraag bij de andere experten hier he ... ikzelf ben maar een leek ;o( maar al doende leert men veronderstel ik ?
    wat betreft foutmeldingen op de zender , nee geen foutmeldingen , het probleem is dat we geen info of onvoldoende info vinden over de motor 8,10,of 6 polig . ACE RC RIPPER 630 KV .
    motor is gebruikt geweest door thunder tiger.
     
  9. Philippe Dc

    Philippe Dc

    Lid geworden:
    17 nov 2019
    Berichten:
    14
    Locatie:
    Zelzate
    Deze motor zit erin 826922057.jpg
     
  10. floriske.nl

    floriske.nl

    Lid geworden:
    12 feb 2014
    Berichten:
    1.405
    Locatie:
    Oirschot
    Even zoeken op "Thunder tiger 2370 630kv". Wat googelen leert al snel dat zij deze motoren verkocht hebben.

    Om het aantal polen te bepalen kun je simpelweg de magneten tellen. Dat hoort je chop shop ook te weten.

    Edit: als ik deze afbeelding zo bekijk zijn het 10 polen[​IMG]

    Dat slow spoolup (=softstart) een duurdere motor of andere timing vereist is onzin. Moet gewoon kunnen met deze motor.

    Timing en PWM zijn gelieerd aan de prestaties en efficiëntie van je motor en regelaar.

    Wat hierboven ook al gezegd wordt: werkt vliegtuig mode goed dan moet heli mode ook werken en gaat er dus iets anders mis. Wat dat is is zo helaas niet te bepalen, dat is afhankelijk van teveel factoren.

    Op welke mode staat je regelaar?
    Hoe staat de cut off ingesteld?
    Hoe zijn je throttle curves ingesteld?
    Wordt je motor of regelaar heet als het gebeurd
    ...
     
    Laatst bewerkt: 18 nov 2019
    pach1977 vindt dit leuk.
  11. Rhelie

    Rhelie Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 sep 2004
    Berichten:
    10.221
    Locatie:
    Nootdorp
    De winkelier wil de regelaar graag in governer modus hebben waar een mooie softstart bij hoort.
    Blijkbaar werkt de regelaar niet goed samen met de motor waardoor die hikken ontstaan.

    Met de regelaar in vliegtuigstand, regelt de regelaar wel maar een propeller is wel wat anders dan een aandrijflijn van een helikopter. Dus dat werkt ook niet lekker. Ik denk dat dit een beetje is wat hier speelt.

    Of de zender in vliegtuig of helimodus staat boeit niet .
     
  12. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    13.508
    Locatie:
    Rotterdam
    We zeiken je shop niet af.
    Ik niet tenminste. Maar jij verteld er niks over, dus ga ik er van uit dat ze niet meer meewerken...

    vermoedelijk wat de heren hierboven melden, governor.
    Laat daarover geen onduidelijkheden bestaan, het is handig.
    Maar dat is het ook. Handig.
    Kan makkelijk zonder. Dan stel je de regelaar dus in op een stand waarin de governor niet aan staat, maar de spoolup wel ingesteld kan worden.

    dit is 100% in de regelaar te vinden.
    Niet in de zender (die zegt daar erg weinig over)
    Zeker niet in de motor. Dat is een dom rolletje koper met wat magneten, die kan niets zelf.
    Dus ergens is het vrij bijzonder dat je shop je verwijst naar een motor van 300 eur, terwijl je probleem in de regelaar zit.
    Vandaar ook mijn aanname dat hij er niet veel meer mee deed ;-)

    tenzij je nog een paar dingen niet hebt verteld :D
    Die regelaars zijn hierin erg kritisch. Ene merk heeft een goede governor functie en pakt alle motoren.
    Een ander merk heeft een slechte, en pakt weinig motoren.

    welke regelaar zit erin?
    Ding wat qua bedrading aan de motor vast zit..
     
  13. heimhelicopters

    heimhelicopters

    Lid geworden:
    23 mrt 2005
    Berichten:
    1.614
    Locatie:
    hengelo
    Terwijl ik dit draadje las gingen mijn gedachten ook naar de governor in combinatie met een rotorkop zonder bladen. Zelfs de duurste regelaars willen dan wel haperend gaan regelen.
     
  14. Philippe Dc

    Philippe Dc

    Lid geworden:
    17 nov 2019
    Berichten:
    14
    Locatie:
    Zelzate
    Student ,idd zeiken is niet nodig ! ter info , het was op mijn vraag aan de chop wat een motor kost ,zou eventueel een optie geweest indien de motor echt niet ok is .. blijkbaar hier op forum is de motor ok ,dus dat is goed nieuws .
    setup is :
    motor is ACE RC RIPPER 630 KV , deze werkt op 12 cellen , verder zit er een 3GX Bavarian in, en de regelaar is een .Hobbywing Platinum Pro 130A HV V4 130 Amp ESC ,binnenwerk is van thundertiger.,zender is een spectrum dx8 g2 met twee satelieten op de bavarian .(stond trouwens al in mijn eerste reactie ) ;o)
    het gaat hem niet over handig of niet handig zoals jij het verwoord maar , mijn vraag was gewoon of er iemand meer info kan geven aan iemand die niet zo op de hoogte is zoals ik ..

    Zoals rhelie vermeld :De winkelier wil de regelaar graag in governer modus hebben waar een mooie softstart bij hoort.
    Blijkbaar werkt de regelaar niet goed samen met de motor waardoor die hikken ontstaan.


    Met de regelaar in vliegtuigstand, regelt de regelaar wel maar een propeller is wel wat anders dan een aandrijflijn van een helikopter. Dus dat werkt ook niet lekker. Ik denk dat dit een beetje is wat hier speelt.

    Of de zender in vliegtuig of helimodus staat boeit niet .
     
  15. heimhelicopters

    heimhelicopters

    Lid geworden:
    23 mrt 2005
    Berichten:
    1.614
    Locatie:
    hengelo
    Bedenk je dat de "regelaar" eigenlijk 2 regelapparaten in zich heeft. 1 om de motorpolen te sturen en te regelen en de governor. De governor is de gene die je probleem zou kunnen veroorzaken als er geen "weerstand" is. Bijvoorbeeld wanneer je de rotorbladen gedemonteerd hebt. Of wanneer je de motor vrij hebt draaien. Even een voorbeeldje: de ingestelde waarde is 1000rpm. De motor draait 950rpm. De governor geeft een signaal dat de regelaar harder moet sturen. De regelaar geeft de motor een duw en omdat de motor vrij loopt gaat ie hup naar 1100rpm. Nu gaat de governor terugregelen, de motor loopt uit en dat duurt even voordat de toeren weer op 1000 rpm is terug gezakt. En zo gaat het vrolijk weer op nieuw...

    Lijkt het op wat er gebeurt ofis het op totaal iets anders?
     
  16. Philippe Dc

    Philippe Dc

    Lid geworden:
    17 nov 2019
    Berichten:
    14
    Locatie:
    Zelzate
    nope, is niet zo .
    Wat gebeurd er : als de heli laten optoeren ,bv bij het hoveren valt de motor uit, maar een halve seconde .maar steeds opnieuw met tussen pauzes van 15seconden .
    Uiteraard kan je het risico niet nemen om hem in de lucht te steken.... (dit is in heli mode op de zender)
    In vliegtuig mode op de zender gebeurd dit niet, alles is normaal ,Maar dan is het optoeren ook niet handig , (geen soft start)
     
  17. Rhelie

    Rhelie Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 sep 2004
    Berichten:
    10.221
    Locatie:
    Nootdorp
    Die heli/vliegtuigmode zit niet in je zender, maar in de regelaar. Dit geeft wat verwarring.
    Jouw probleem zit hem in de regelaar. Althans, dat vermoed ik. En ik ben niet de enige als je het bovenstaande leest.
     
  18. Philippe Dc

    Philippe Dc

    Lid geworden:
    17 nov 2019
    Berichten:
    14
    Locatie:
    Zelzate
  19. pach1977

    pach1977

    Lid geworden:
    11 mrt 2010
    Berichten:
    531
    Locatie:
    breda
    Wie gaat die 7 uur aan die winkelier betalen? Is mijn grootste vraag als ik alles hierboven lees.
     
  20. Philippe Dc

    Philippe Dc

    Lid geworden:
    17 nov 2019
    Berichten:
    14
    Locatie:
    Zelzate
    Pach 1977 ,daar hoef jij U geen zorgen over te maken .Het gesprek gaat over een heli motor / regelaar .
     

Deel Deze Pagina