Het grote "Gaat deze setup werken?" topic

Discussie in 'Multicopters electronica' gestart door markjuhh, 20 jan 2013.

  1. m&n

    m&n

    Lid geworden:
    6 okt 2010
    Berichten:
    556
    Locatie:
    Vleuten
    bedankt! zal zodra er betaflight opstaat alles eens goed instellen.

    heb er nu al een paar accu's op zitten, en zit met het volgende dilemma:

    vanaf de eerste vluchten heb ik last gehad van signaal-uitval met mijn turnigy 9x tijdens het vliegen. dit gebeurde meestal op dezelfde plekken (50m) , maar soms ook al op 20m afstand.
    nu had ik de antenne van de t9x in het frame zitten, ipv erboven. nu heb ik die verplaatst, zodat hij boven het frame uitsteekt, maar heb af en toe nog steeds last van signaal-uitval.

    ook had ik last van strepen in het beeld (van die witte). in de eerste instantie dacht ik dat er een LC-filter tussen moest, dus deze met oud spul in elkaar gezet en gemonteerd. helaas bleven de strepen en na geƫxperimenteerd te hebben met de vtx antenne (RHCP) erachter gekomen dat deze voor de eerste fpv flucht al deels kapot was.

    nu heb ik er een linieare antenne opgezet (met een polarised antenne op mijn goggles, is dit slim?) en zijn de strepen en het signaal-uitval verdwenen. kunnen deze 2 problemen theoretisch iets met elkaar te maken hebben? en is het nu opgelost simpelweg de antenne te hebben vervangen?

    bedankt voor alle hulp :)
     
  2. m&n

    m&n

    Lid geworden:
    6 okt 2010
    Berichten:
    556
    Locatie:
    Vleuten
    Overgegaan op een FRsky DJT module en nu nergens meer last van :)

    Klein vraagje: hoe handig is het om met een circular vrx te ontvangen, en met een whip antenne te zenden? Ik heb namelijk nogal snel storing met deze setup, en weet niet of dit door het vervangen van de antenne direct op te lossen is. Zodra mijn lichaam tussen de quad (20m) en bril zit heb ik namelijk heel wat storing...

    Originele antenne was al voor de eerste fpv vlucht gesneuveld xD
     
  3. Schiksie

    Schiksie

    Lid geworden:
    26 jul 2012
    Berichten:
    3.206
    Locatie:
    Elst( Gelderland)
  4. m&n

    m&n

    Lid geworden:
    6 okt 2010
    Berichten:
    556
    Locatie:
    Vleuten
    en alweer een raar probleem... het zit niet mee zeg :/
    vandaag een nieuwe VTX binnen gekregen, nadat ik bij de vorige crash deze helemaal kapot had gemaakt.
    net dus even aangesloten en getest, blijkt dat alle 4 de ESC's geen startup geluid maken. dit is zeker vreemd, gezien ik na de crash nog een vlucht heb gemaakt.

    batterij wordt niet warm, esc blijven koud, maar mijn FC en RX krijgen wel stroom van 1 van de esc's. alle inputs van de pdb geven 12v, maar geen enkele esc start op.
    iemand een idee?
     
  5. Schiksie

    Schiksie

    Lid geworden:
    26 jul 2012
    Berichten:
    3.206
    Locatie:
    Elst( Gelderland)
    Meten is weten :) krijgen je esc wel stroom ( multimeter ? ). Heb je de servodraden niet verkeerd om zitten ( G en signaal draad ? ) ?
     
  6. m&n

    m&n

    Lid geworden:
    6 okt 2010
    Berichten:
    556
    Locatie:
    Vleuten
    esc's krijgen allemaal stroom. 1tje gebruik ik om de fc te voeden, welke wel stroom krijgt. met multimeter gemeten en allemaal netjes het juiste voltage.
    leds gaan aan, fc gaat aan, ontvanger gaat aan. krijg input van de ontvanger, maar daar blijft het bij.
    draden van esc's naar fc omgedraaid, ook geen resultaat.

    even in betaflight gestapt en hier wat zitten rommelen met de poorten, en hier begon hij soms wel te piepen. even betaflight opnieuw geflashed en volgens mij werkt hij weer. testvlucht moet uitsluitsel geven, alhoewel ik het nu toch steeds spannender ga vinden :s
     
  7. Rowanmelief

    Rowanmelief

    Lid geworden:
    12 sep 2014
    Berichten:
    3
    Hallo iedereen,

    Ik heb de Realacc x210 kit van BG besteld en vroeg mij af welke accu beter zou zijn, Tattu 4s 1300mAH of 1550mAH? Het verschil in gewicht is maar 18 gram. Ben niet van plan competitief te gaan racen dus neig ik naar de 1550mAH LiPo's ...
    Welke LiPo zouden jullie gebruiken i.c.m. de deze quad?

    Alvast bedankt,

    Rowan
     
  8. RoadRunnerRik

    RoadRunnerRik

    Lid geworden:
    23 mei 2016
    Berichten:
    62
    Locatie:
    Prof Utrecht
    Vlieg zelf met 1600mah 3s op dat frame. Vliegtijd van een kleine 9min haal ik ermee.
     
  9. Schiksie

    Schiksie

    Lid geworden:
    26 jul 2012
    Berichten:
    3.206
    Locatie:
    Elst( Gelderland)
    Heb zelf het frame ook en beide tattu's ( 1300 en 1550) ook geprobeerd. Bij mij vliegt de 1550 een seconden of 45 langer dus echt heel veel maakt het niet uit ;)
     
  10. m&n

    m&n

    Lid geworden:
    6 okt 2010
    Berichten:
    556
    Locatie:
    Vleuten
    gister aan de slag gegaan met mijn eachine ex105 micro quad! had de ontvanger en quad apart besteld gezien de BNF quad nog niet op voorraad was. alles gesoldeerd en werkt, maar ik zit nu wel met een paar vragen.

    als eerste: de ontvanger wilt alleen maar binden met mijn DJT T9x, als ik telemetry op de zender aanzet. nu geen probleem, echter heb ik ook een ontvanger zonder telemetry. moet ik dan als ik switch tussen de 2 quads altijd de modus van de zender aanpassen? of kan ik ook met de non-telemetry ontvanger vliegen terwijl telemetry enabled is op de zender?

    als tweede: de ontvanger kwam met een grote knobbel plastic aan het uiteinde. gezien de quad een mini is met brushed motoren wil ik dus het liefst zo veel mogelijk gewicht er af hebben. het is volgens mij een lineaire antenne, en heeft het plastic er niks mee te maken (alhoewel hij wel heel vast zit). kan ik dat stuk plastic er gewoon van af knippen? dat zal dan 1 gram moeten gaan schelen. hier een foto van de antenne: [​IMG]
     
  11. Multicopterpiloot

    Multicopterpiloot

    Lid geworden:
    15 dec 2016
    Berichten:
    4
    Locatie:
    Divers
    Goedemiddag, ik ben Nigel.
    Ik ben redelijk nieuw met de multicopter en ik ben benieuwd of deze
    Setup gaat werken.

    Frame: The HobbyKing X666 quadcopter
    https://hobbyking.com/en_us/hobbyking-x666-glass-fiber-quadcopter-frame-666mm.html

    Motor en esc set met props:
    LDPOWER D310 Multicopter Power System
    2312-960kv (9.5 x 4.5) (4 pack)

    https://hobbyking.com/en_us/ldpower-d310-multicopter-power-system-2312-960kv-9-5-x-4-5-4-pack.html

    Met deze accu:
    ZIPPY Flightmax 5000mAh 4S1P 25C
    https://hobbyking.com/en_us/zippy-flightmax-5000mah-4s1p-25c.html

    Ik hoor het graag, alvast bedankt!

     
  12. Schiksie

    Schiksie

    Lid geworden:
    26 jul 2012
    Berichten:
    3.206
    Locatie:
    Elst( Gelderland)
    Dat moet best werken ja. Je kan ook bij het frame kijken wat ze adviseren :

    Width: 666mmMotor Bolt Holes: 14~30mmFrame Weight: 415g (w/out electronics)

    Required:Multi-Rotor control board
    15~25A Brushless ESC x 4
    2200~3000mAh 3S 11.1V Lipoly
    28-XX 1100~1300KV Brushless motor x 4
    8x4~10x4.3 Propeller - 2 standard/2 reverse rotation
     
  13. Schiksie

    Schiksie

    Lid geworden:
    26 jul 2012
    Berichten:
    3.206
    Locatie:
    Elst( Gelderland)
    Heb je de switches wel goed staan dan ? Lijkt me vreemd dat telemetrie ook maar iets met het wel niet binden te maken zou hebben ?

    Ik heb zelf ook zitten kijken naar de antenne...meestal is de lengte juist bepalend voor een bepaald bereik en op mat voor de frequenties. De antenne afknippen kan dus zorgen voor slechter bereik. Ik moet zelf ook nog even kijken wat er nu precies onder die heatshrink zit ;). Of bedoelde je dat er alleen wat plastic in die bobbel zit en je dat eraf gaat halen ? Dat zou gewoon moeten kunnen lijkt mij.
     
  14. m&n

    m&n

    Lid geworden:
    6 okt 2010
    Berichten:
    556
    Locatie:
    Vleuten
    Bedankt voor je reactie. Binden is uiteindelijk gelukt. De djt stond op d8 (volgens mij) wat alleen binden op non-telemetry toestaat. De switch2 omhoog zetten staat ook telemetry toe.

    Onder het plastic zat een stuk metaal, zoals er ook op een linieare (video) antenne zit. Wat gegoogled en het kwam er op uit das als je de antenne op een bepaald aantal mm stript je gewoon goed signaal moet krijgen. Dit gedaan (met trillende handje :p) en alles klopt nu. Toch bedankt voor de reactie!
     
  15. Jordy55

    Jordy55

    Lid geworden:
    2 apr 2017
    Berichten:
    10
    Locatie:
    Rijssen
    Hallo mensen,

    Ik ben de laatste tijd een beetje opzoek naar wat ik allemaal nodig heb om een drone neer te zetten.
    Het hoeft geen racerdrone te zijn, mn bedoeling ermee is om gewoon foto's en video's vanuit de lucht te maken met name van onze autogroep.
    Nu ben ik een beetje hulp nodig met betrekking tot mn keuze's. Ik weet niet goed welke batterij ik moet gaan gebruiken.

    Hierbij een lijstje wat ik al heb:

    Frame:
    - https://hobbyking.com/en_us/s500-glass-fiber-quadcopter-frame-480mm-integrated-pcb-version.html

    Motors / blades / ESC's
    - https://hobbyking.com/en_us/mt2204-brushless-combo-include-esc-600cw-ccw.html
    (Dit is all in one of kan ik beter wat los bij elkaar zetten?)

    Zender/Reciever
    - https://hobbyking.com/en_us/turnigy-tgy-i6-afhds-transmitter-and-6ch-receiver-mode-2.html

    Wat ik nog moet hebben:
    Batterij
    Batterij lader
    Controller (Liefst met GPS of voorbereiding hiervoor)
    En wat mis ik nog meer en/of raden julllie aan?
     
  16. wim62

    wim62

    Lid geworden:
    7 apr 2012
    Berichten:
    436
    Locatie:
    Arnhem
    Ik weet niet wat jou buget is .
    Maar ik hebt goede ervaring met dji f550 met naza v2 controller .
     
  17. Jordy55

    Jordy55

    Lid geworden:
    2 apr 2017
    Berichten:
    10
    Locatie:
    Rijssen
    Mijn budget zal rond de 200 euro liggen~
     
  18. wim62

    wim62

    Lid geworden:
    7 apr 2012
    Berichten:
    436
    Locatie:
    Arnhem
    Ik denk niet dat het met jou budget gaat lukken .
    Moet nog een camera en een gimbal bij .
    Ik zou zeggen even lekker door sparen .
     
  19. Jordy55

    Jordy55

    Lid geworden:
    2 apr 2017
    Berichten:
    10
    Locatie:
    Rijssen
    Camera met gimball is nog niet van belang.
    Het gaat mij nu alleen om de Drone zelf en of ik hierbij de juiste componenten heb gekozen.
     
  20. wim62

    wim62

    Lid geworden:
    7 apr 2012
    Berichten:
    436
    Locatie:
    Arnhem
    De door jou genoemde componenten kan het maar dan ben je er nog niet .
    Een reciever en een flightcontroller en stroomdraad , tyrips .
     

Deel Deze Pagina