Het OpenTX draadje (nieuws, handige weetjes, hardware, diy)

Discussie in 'Modelbouwsoftware' gestart door Tadango, 2 apr 2020.

  1. brutus

    brutus Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    23.712
    Locatie:
    Oldeberkoop
    Ik heb companion, en ik heb wel eens een halfslachtige poging gedaan, maar ik blijf gek genoeg met die knopjes, ook al krijg je lamme vingers van het duwen, veel beter in de gaten houden wat ik nu eigenlijk aan het doen ben.

    Ik gebruik Companion eigenlijk uitsluitend om logfiles te bekijken zodat ik het motorgedrag kan analyseren.
     
  2. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.702
    Locatie:
    Groningen
    Daarvoor is ook een tool voor op de Horus :) Kan 4 variabelen tegelijk in een grafiek weergeven.
     
  3. AHoogendijk

    AHoogendijk

    Lid geworden:
    24 mei 2012
    Berichten:
    1.229
    Locatie:
    Krabbendijke
  4. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.702
    Locatie:
    Groningen
    Laatst bewerkt: 10 jun 2021
    AHoogendijk vindt dit leuk.
  5. RJA

    RJA

    Lid geworden:
    24 dec 2006
    Berichten:
    448
    Locatie:
    Wassenaar
    Ik gebruik het Access protocol en ik word best moe van low RSSI meldingen.

    Nu staan de alarm niveaus bij mij nog op 45 dB voor low RSSI en 42 dB voor critical.

    Op het forum van Aloft hobbies vond ik dat je voor het Access protocol wel naar 35 dB en 32 dB kunt gaan.
    https://forum.alofthobbies.com/inde...ssi-signal-low-signal-critical-settings.1312/

    Ik heb vervolgens ook gekeken de RSSI van alle vluchten van de laatste tijd en dan blijkt dat ik maar 2 keer een RSSI van 35 tegenkom - en nooit een lager getal.

    Ik denk dus dat het prima kan, mijn alarmniveaus verlagen naar 35 voor ‘low’ en 32 voor ‘critical’.

    Maar ik hoor toch ook graag jullie mening.

    Dank voor jullie reactie.

    Roger
     
    Laatst bewerkt: 14 jun 2021 om 19:16
  6. AHoogendijk

    AHoogendijk

    Lid geworden:
    24 mei 2012
    Berichten:
    1.229
    Locatie:
    Krabbendijke
    Staat dus ook op de FrSky website bij ontvangers:
    https://www.frsky-rc.com/archer-m/
    Bij de firmware

    Groeten,

    Arie
     
  7. RJA

    RJA

    Lid geworden:
    24 dec 2006
    Berichten:
    448
    Locatie:
    Wassenaar
    Dank,

    Daar ben ik eerder naar verwezen maar ik kan het echt nergens lezen in de manual. Niet in de link die jij stuurt en ook niet in de Archer GR6 manual. Of ik moet echt stekeblind zijn er er keer op keer overheen lezen.....
     
  8. AHoogendijk

    AHoogendijk

    Lid geworden:
    24 mei 2012
    Berichten:
    1.229
    Locatie:
    Krabbendijke
    In die link, klik firmware open: Screenshot_20210616_181018_com.android.chrome.jpeg
     
  9. RJA

    RJA

    Lid geworden:
    24 dec 2006
    Berichten:
    448
    Locatie:
    Wassenaar
    Ah!

    Bij Firmware!

    Tja, daar had ik niet gekeken (terwijl je dat wel in je eerdere bericht had staan..... )

    Veel dank hiervoor. Blij dat ik de bevestiging heb.
     
    peytr en AHoogendijk vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina