Het OpenTX draadje (nieuws, handige weetjes, hardware, diy)

Discussie in 'Modelbouwsoftware' gestart door Tadango, 2 apr 2020.

  1. Btje

    Btje

    Lid geworden:
    6 mei 2004
    Berichten:
    408
    Locatie:
    Weert
    Ik had nog geen oude versie dat was het probleem. Ben mijn xr9 pro aan het omzetten. De laatste versie gaf gestotter en daar ben ik mij op gaan inlezen en zie nu dat dit bij meer mensen gebeurt.

    Ik dacht eerder dat je door de settings een versie maakt maar dat is dus niet het geval.
     
  2. alm

    alm

    Lid geworden:
    20 jun 2015
    Berichten:
    843
    Locatie:
    Hellevoetsluis
    Met mijn X9D+ geen last van stotteren, dat zou zich alleen voordoen met ISRM zendmodules (dus zenders waarin ACCESS al zit of toegevoegd kon worden (X10(s) en X12s)).

    Ik weet niet of de 9XR Pro goed ondersteund is door OpenTX 2.3.x.

    Met welke zender heb jij gestotter (en heeft die idd een ISRM module)?

    Companion download op basis van de settings die je doet een voorgecompileerde versie waarin de gewenste opties zitten. Zodra er een nieuwe versie uitkomt worden de oude versies direct vervangen door de nieuwe versie en als je bijvoorbeeld Companion 2.3.11 gebruikt dan download hij op dit moment 2.3.13. Wel een manco van hoe ze e.e.a. hebben ingericht in dit geval.
     
  3. Btje

    Btje

    Lid geworden:
    6 mei 2004
    Berichten:
    408
    Locatie:
    Weert
    Ik heb de turnigy 9xr pro en die heeft het gestotter. samen met de xjt frsky module.

    Ja het downloaden van de laatste versie is een manco. Zo kun je niet een oude versie pakken. Ik vind alleen een tutorial voor 2.2
    Ik heb ook 2.2.4 geprobeerd een keer maar die zorgt er voor dat het display niet opstart. Dat heeft 2.3 niet.

    De 9XR pro staat netjes in het lijstje dus ondersteuning lijkt me ok.
     
  4. alm

    alm

    Lid geworden:
    20 jun 2015
    Berichten:
    843
    Locatie:
    Hellevoetsluis
    hmm, dan zou je voor die zender ook een melding kunnen maken op de OpenTX Github site: https://github.com/opentx/opentx/issues

    Ik zie daar ook meer algemene issues met OpenTX 2.3.x gemeld worden i.c.m. de 9XR Pro...
     
  5. Btje

    Btje

    Lid geworden:
    6 mei 2004
    Berichten:
    408
    Locatie:
    Weert
    Blijft firmware daar is altijd wel wat mee. Ook bij andere modellen is er wat dus dat zegt niet zo veel.
     
  6. l shems

    l shems

    Lid geworden:
    27 jan 2015
    Berichten:
    1.044
    Ik zal me ook maar eens melden hier.kijk eens op repository.justfly.solutuons.

    Daar vind je allerhande spul om gratis zonder inloggen te downloaden, en een link naar www.justfly.solutions, waar je voor weinig geld nog meer leuks kunt halen voor je opentx radio.
     
  7. hmeijdam

    hmeijdam

    Lid geworden:
    29 jan 2010
    Berichten:
    1.727
    Locatie:
    Barneveld
    Is er een manier om de output van een script te laten loggen op de SD kaart?

    Ik heb onderstaand mixer script gemaakt voor de finetuning van een elektronische brandstofregeling, waarbij temperatuur en druk een correctiefactor voor het mengsel oplevert. Aan de rechterkant in het scherm zie je de outputs van het script.
    5 script.jpg

    Ik zou de waarden van T1 (temperatuur in Kelvin), P2 (druk in hectopascal), en F3 (mengselcorrectiefactor) graag tijdens de vlucht willen loggen op de SD kaart, maar krijg dat niet voor elkaar.

    Is er een manier om dat wel te loggen?
     
  8. toostbeek

    toostbeek

    Lid geworden:
    6 dec 2014
    Berichten:
    1.134
    Je kan vanuit Lua naar een .txt bestand schrijven volgens mij.
     
  9. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.743
    Locatie:
    Groningen
    Je kan sensoren maken vanuit lua die je met de standaard logging optie dan kan loggen
     
  10. hmeijdam

    hmeijdam

    Lid geworden:
    29 jan 2010
    Berichten:
    1.727
    Locatie:
    Barneveld
    Bedankt voor de tip. Het is gelukt m.b.v. het commando setTelemetryValue

    Die maakt de sensor aan en zet daarin de waarde. Reuze handig.
     
  11. max z

    max z Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators

    Lid geworden:
    4 dec 2009
    Berichten:
    1.743
    Locatie:
    Boskoop
  12. Frits37

    Frits37 The First Aviators

    Lid geworden:
    24 apr 2015
    Berichten:
    966
    Locatie:
    Noordwest Veluwe
    Mijn X9D krijgt steeds meer moeite met praten. Ik heb geen firmware vervangen de laatste tijd. Ik gebruik voornamelijk de waarschuwing 'low battery' via de telemetrie, maar steeds vaker komt hij bij het inschakelen niet verder dan 'low bat..' en dan blijft ze verder zwijgen, ook met andere functies. Uit- en aanzetten helpt soms, maar steeds minder. Enig idee?
     
    Cnn vindt dit leuk.
  13. Hein.z

    Hein.z

    Lid geworden:
    26 jul 2019
    Berichten:
    688
    Locatie:
    Kraggenburg
    Das heeln apart. Los contact bij de speaker wat door de trilling verergert? Even de draadjes en soldeerverbindingen bij de speaker nalopen. Verandert er iets als je m zachtjes schudt?
     
    Frits37 vindt dit leuk.
  14. hmeijdam

    hmeijdam

    Lid geworden:
    29 jan 2010
    Berichten:
    1.727
    Locatie:
    Barneveld
    Check/reinig ook even (de contacten van) je SD kaart. Daar staan de spraakbestanden op.
     
    Frits37 vindt dit leuk.
  15. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.743
    Locatie:
    Groningen
    Klinkt inderdaad als een SD kaart probleem. Andere kaart proberen als de contacten schoonmaken niet helpt.
     
    Frits37 vindt dit leuk.
  16. toostbeek

    toostbeek

    Lid geworden:
    6 dec 2014
    Berichten:
    1.134
    Ik heb hetzelfde probleem gehad met mijn Taranis. Bij mij hielp het toen om het metalen omhulsel vd SD kaart houder op de printplaat ietje aan te drukken waardior de SD kaart steviger op de komtakten gedrukt werd.
     
    Frits37 en Cnn vinden dit leuk.
  17. Frits37

    Frits37 The First Aviators

    Lid geworden:
    24 apr 2015
    Berichten:
    966
    Locatie:
    Noordwest Veluwe
    Ik denk toch dat het iets anders is. Ik heb de contacten schoongemaakt en als ik alleen de zender aan heb, blijft Betty gewoon doorpraten: engine on, engine off etc. Maar sluit ik het toestel aan, dan is het: low bat.. en verder komt er niets meer uit. Maar soms gaat het wel goed.

    Vage klachten zijn het lastigst ;-)

    Voorlopig maar weer op de timer vliegen.
     
  18. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.743
    Locatie:
    Groningen
    Vreemd... Zou in je model moeten zitten dan. Heb je special functions die dat kunnen doen?
     
  19. hmeijdam

    hmeijdam

    Lid geworden:
    29 jan 2010
    Berichten:
    1.727
    Locatie:
    Barneveld
    Is het filetje lowbat.wav soms corrupt op de SD kaart. Je hebt het er over dat daar steeds het probleem optreedt.
     
    Tadango vindt dit leuk.
  20. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.743
    Locatie:
    Groningen
    Goed punt, is het vervangen waard.
     

Deel Deze Pagina