Hulp en advies gevraagd

Discussie in 'Algemeen scheepsbouw' gestart door Vosje S, 6 mei 2018.

 1. Vosje S

  Vosje S

  Lid geworden:
  6 mei 2018
  Berichten:
  1
  Locatie:
  Deventer
  Beste leden van Modelbouwforum.nl

  [excuus als ik dit onder het verkeerde topic plaats.....ik sta open voor advies]

  Ik ben op zoek naar advies en hoop dat iemand mij kan helpen. Mijn schoonvader had één passie en dat was modelbouwschepen maken. Ik ben bevooroordeeld maar dat kon hij geweldig. "Het molengat", "de asgard" en reddingboten van de KNRM zijn enkele voorbeelden van wat hij bouwde (schaal weet ik niet maar bijvoorbeeld de asgard is zo,n 70 cm lang). Hij deed dat ook bij een vereniging waar hij actief lid was. Helaas is hij 2 maand geleden plots overleden.

  In de loop der jaren hij hij een zeer uitgebreide verzameling van specialistisch gereedschap verzameld. Werkbanken, slijpers, etc etc. Veel accu's afstandsbedieningen zenders en alles wat je maar kunt bedenken.

  Wij willen zelf in de familie een paar bootjes houden maar alle gereedschap, batterijen, zender, mallen accu's e.d. zouden wij graag verkopen (het is best veel namelijk en mijn schoonmoeder zou de ruimte graag gebruiken voor een andere besteding)

  Vanuit de vereniging komt er veel vraag of wij het niet voor een vriendenprijs willen verkopen aan hun. Maar ze zijn (in onze ogen) enigszins opdringerig en geven bij ieder contact aan dat ze weinig geld hebben. En wij hebben er geen verstand van. We willen niet de hoofdprijs omdat we snappen dat alles 2e hand is (alhoewel sommige zenders nog in doos zitten) maar we willen ook niet opgelicht worden. Ik weet echter wel dat sommige zenders enkele honderden euro's hebben gekost en nog geen half jaar oud zijn.

  Jullie zijn de experts en hebben kennis, hier komt mijn vraag:
  Kunnen jullie advies geven tot wie ik me zou kunnen wenden om inzicht te krijgen over de waarde of een mogelijke partij die een eerlijk bod zou kunnen doen? Hebben jullie nog andere adviezen

  Ik hoor ze graag.

  Alvast hartelijk dank voor het meedenken

  Sander
   
 2. Roel van Essen

  Roel van Essen Forum veteraan

  Lid geworden:
  13 jul 2002
  Berichten:
  12.756
  Locatie:
  Betuwe
  Beste Sander.
  Allereerst gecondoleerd en sterkte met alle "fuzz" die bij een plotseling overlijden komt kijken.
  Zonder de vereniging te kennen (en dat hoeft ook niet) vind ik hun opstelling op z'n zachtst gezegd "minder charmant".
  Maar dat terzijde.

  Ten tweede: bij de verkoop van modelbouw-gerelateerd spul is het vaak "wat de gek ervoor geeft."
  Natuurlijk: vrijwel nieuwe zenders hebben weinig aan waarde verloren.
  Maar als je kijkt naar gereedschap, de schepen zelf, elektronica: die zijn aan nog zwaardere inflatie onderhevig dan de Reichmark in de jaren '20.

  Tips:
  als spullen nog (vrijwel) nieuw zijn: zoek ze op bij de diverse winkels op Internet voor de nieuwprijzen.
  Dan weet je tenminste dat je niet geflest kan worden.
  Wat ik kan doen (als jullie er tenminste prijs op stellen) is: een avond langs komen en een onafhankelijk prijs-advies geven voor de overige spullen.
  En nee, ik heb er zelf geen belangstelling voor; mijn "mancave" is goed voorzien van schepen, gereedschap en elektronica; bovendien wil ik ook maar enige schijn van belangenverstrengeling voorkomen.
  Reageren kan per persoonlijk bericht.
   
  ron van sommeren en Bert V vinden dit leuk.
 3. ron van sommeren

  ron van sommeren Forum veteraan

  Lid geworden:
  31 aug 2002
  Berichten:
  28.956
  Locatie:
  tussen Tiel & Nijmegen, tussen Maas & Waal
  Conversaties versus profielposts
  PB = privé bericht, op dit forum heet het conversatie. Je start een conversatie met een gebruiker door te klikken op foto'tje of naam van de betreffende gebruiker, er opent een klein venstertje en daarin klik je op start een conversatie.
  Je kunt ook via profielposts communiceren, door op iemands gebruikerspagina te berichten te plaatsen, maar die berichten zijn openbaar op de profielpagina's van de betreffende deelenemers, iedereen kan ze lezen, en meedoen.

  Notificaties/meldingen
  Voor privébericht/conversaties kent het forum een paar handige opties zodat je o.a. berichten niet meer over het hoofd ziet. Je kunt een e-mail notificatie en/of een scherm-melding krijgen bij ontvangst van een privébericht/conversatie/post. Dit kan ook bij aantal andere forum-gebeurtenissen, zoals reacties in een discussie waarop je geabonneerd bent. Erg handig, je ziet niets meer over het hoofd :)

  E.e.a. is in te stellen door rechtsboven op je gebruikersnaam te klikken, daar zijn de diverse instellingen, ietwat onhandig, verdeeld over
   

Deel Deze Pagina