Instellingen cura

Discussie in 'Modelbouwsoftware' gestart door Peter58, 15 mei 2020.

  1. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    1.348
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Vandaag mijn 3d printer opgehaald van gert jan.
    Nu loop ik tegen een probleem aan met cura.
    Instellingen tempraturen overgenomen van gertjan.
    Volgens gertjan moet ie eerst het bed opwarmen, daarna de norsel en dan gaan printen.
    Nu gaat het b8j mij zo:
    Warmt de norsel op, gaat printen (op kouwe tafel) en gaat dan pas de plaat opwarmen.
    Nu zat er ook een bestanje bij van creality sliser, waar ik mn eerste werkstukje heb gedaan.
    IMG-20200515-WA0000.jpeg

    Hoe stel ik dat in bij cura?
    Grt peter
     
  2. GJVO

    GJVO Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 dec 2003
    Berichten:
    11.702
    Locatie:
    Weidenbach in de Eifel
    Nog even toevoegen, mijn laptop is in reparatie dus ik kan het nu even niet zien.
    In Cura 4.5 warmde hij eerst het bed en dan de nozzle.
    Het kan zijn dat dat veranderd is in Cura 4.6 waar nu wel de Ender 3 Pro in staat.
    Dat de start Gcode aangepast is.
    Kan me niet voorstellen maar je weet maar nooit.

    GJ
     
  3. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    1.348
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Ik heb dus ook ondekt dat een 3 d printer niet echt maat vast is, ipv 6,4 mm 6 mm.
    Verder kam ik achter een fout in het ontwerp in fision 360. Na printen brak de flens en aandrijfas los van het ronsel.
    Dat is dus weer een leer dingrtje, beter ontwerpen :oops:
    Inmiddels aangepast, morgen uitprinten, leuk om te doen :)
    Grt peter.
     
  4. mig 3

    mig 3

    Lid geworden:
    26 apr 2012
    Berichten:
    1.632
    Klopt Peter,

    Als je bijvoorbeeld een groot project hebt van delen die allen netjes in elkaar moeten passen(klikken)is het inderdaad beter om altijd voor elk onderdeel de zelfde instellingen en filament te gebruiken.

    Als die foto van post 1 je eerste print is........:thumbsup:
    Nou,dat belooft nog wat!

    Je hebt trouwens een schone printer over genomen zeg,netjes hoor.

    Veel plezier toegewenst:Robin
     
  5. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    1.348
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Maar hoe stel ik in cura 4.6 de pri heating nu in. Op een koude tafel lukt dat niet.
    Hij verwarmt de tafel niet voor?
    Of kan ik beter cura 4.5 instaleren?

    Grt peter
     
  6. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.588
    Locatie:
    Groningen
    Kijk bij de printer instellingen of Heated Bed aangevinkt staat. Dan moet deze wachten op het bed voordat hij de nozzle gaat verwarmen.
     
  7. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    1.348
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Dat is gelukt, maar de print laat steeds los.
    Bed nu op 60° ipv 55.
    Grt peter
     
  8. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.588
    Locatie:
    Groningen
    Bed goed schoonmaken / ontvetten. En 60 graden heb ik hier normaal ook, moet werken.
     
  9. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    1.348
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Ja bed heb ik goed ontvet, nu blijft ie zitten (tot nu toe)
    Grt peter.
     
  10. GJVO

    GJVO Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 dec 2003
    Berichten:
    11.702
    Locatie:
    Weidenbach in de Eifel
    De instellingen in Cura doorgelopen met Peter.
    Heated bed stond aangevinkt maar software flavor stond op Griffin en dat moet Marlin zijn.
    Toen deed ie het, spraakverwarring denk ik.
    Dat ie af en toe niet hecht kan komen door te dikke brim, te dunne brim of raft.
    Je hebt hem ook al weer opnieuw gecalibreerd dus dat is het ook niet.
    Bed ontvette ik altijd met bio ethanol van de Action.
    Aceton is nogal agressief.

    GJ
     
  11. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.588
    Locatie:
    Groningen
    Brim of raft gebruik ik nooit, is persoonlijk. Als de hoogte perfect is afgesteld hecht alles. Zonder goed hoogte afstelling helpt een raft erg goed. Brim doe ik alleen bij grote prints met een klein bed oppervlakte.
     
  12. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    1.348
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Hoe nu cura in te stellen dat ie het automatich in een G file seeft wat dat doet ie dus niet.
    Grt peter.
     
  13. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.588
    Locatie:
    Groningen
    Wat bedoel je met automatisch?
     
  14. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    1.348
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Hij zet ze nu in een ander bestands file weg voor de printer, en dat lust mn printer niet. Dus moet ik ze steeds omzetten naar een G bestand. Dit hoort ie toch direct te doen in slisen?
    Grt peter
     
  15. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    1.348
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Zet um weg als ufp bestand
     
  16. GJVO

    GJVO Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 dec 2003
    Berichten:
    11.702
    Locatie:
    Weidenbach in de Eifel
    Even aan het zoeken geweest.
    Dat is een fout in Cura.
    Je moet als je op save drukt op het ufp bestand klikken, dan komt er een lijstje en daar staat Gcode tussen.
    Tenminste, dat zegt men, want ik kan het nu niet zien.

    GJ
     
  17. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    1.348
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Klopt, bestand opslaan, ga naar bestanden, daar kan je um veranderen in gcode.
    Maar dat moet eigelijk vanzelf gaan volgens mij.
    Grt peter
     
  18. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    1.348
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Vandaag in cura printen, euhhhh daar gaat iets goed fout.
    De instellingen zullen wel verkeerd staan, maar weet niet waar en wat af te stellen.
    Links geprint in creality, rechts in cura (zoek de verschillen) wat staat er fout?
    20200518_115631.jpg

    Ook het 0lakken aan de tafel vond ik niet geweldig.
    Grt peter.
     
  19. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.588
    Locatie:
    Groningen
    Onder extrusie zo te zien. Staat de filament dikte goed? Deze moet op 1.75 staan. Als deze op 3 staat krijg je dit ook.
     
  20. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    1.348
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Waar kan ik dat vinden, zie het nergens?
    Zou jij foto,s voor mij kunnen maken van jou instellingen, word hier wat naries van.
    Dank voor je hulp.
    Grt peter.
     

Deel Deze Pagina