Is er recent een mixed content blokkade ingevoerd?

Discussie in 'Helpdesk' gestart door Tadango, 16 sep 2020.

  1. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.641
    Locatie:
    Groningen
    Alle foto's in mijn topic's werken niet meer in een moderne browser. Is er iets aangepast in het forum?
     
  2. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    28.495
    Locatie:
    Sassenheim
    Niet dat ik weet. Ik heb even in een recent topic van je gekeken en zag de foto's gewoon staan. Misschien is er even een server plat geweest maar als je het nog hebt even een andere browser of computer proberen en anders even een link naar een post geven waar je het probleem hebt.
     
  3. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.641
    Locatie:
    Groningen
    Chrome en Edge blokkeren alles sinds kort. Blijkbaar een browser aanpassing..... IE doet het prima. Is zeker geen server issue :)
     
    Laatst bewerkt: 17 sep 2020
  4. PH_AJH

    PH_AJH Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 feb 2007
    Berichten:
    12.147
    Locatie:
    away
    Ik kan met Chrome in jouw draadjes alle foto's gewoon zien.
     
  5. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.641
    Locatie:
    Groningen
    Mmh, dan zal ik eens verder zoeken. Alle foto URLs worden als https geladen maar zijn http URLs. Blijkbaar alleen op mijn pc dus..... Wellicht een Windows iets.
     
  6. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    28.495
    Locatie:
    Sassenheim
    Heb je andere proxy settingen in Chrome en Edge?
     
  7. TIMBERWOLF

    TIMBERWOLF Forum veteraan

    Lid geworden:
    28 aug 2008
    Berichten:
    11.341
    Locatie:
    noord-holland
    Chrome en edge zijn waardeloos
    Firefox op w 10
    En ie 11 op w7. Zijn de beste browsers
     
  8. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.641
    Locatie:
    Groningen
    Alles is gelijk, en chrome op het werk werkt prima. Ik snap niet waarom hij thuis de forum foto's op https wil laden.... Maar ik heb de https URLs voor de foto's nu ook ondersteund (juiste certificaat) dus ik zie ze ook weer.

    En nee, nergens proxies....
     
  9. Dazzler

    Dazzler

    Lid geworden:
    19 jun 2006
    Berichten:
    858
    Locatie:
    Kessel, Belgiƫ
    Even inpikken op dit draadje, want ik ervaar exact hetzelfde.

    Ik heb jaren geleden beslist om al mijn foto's op mijn eigen website (hosting) te plaatsen, om niet vast te zitten aan bepaalde limieten of om de servers/bandbreedte van het forum zelf niet te belasten.

    Dit heeft jaren goed gewerkt, nooit problemen gehad. Zeer recent heb ik ontdekt dat de foto's bij m'n bouwverslagen vaak niet zichtbaar zijn. (bv: https://www.modelbouwforum.nl/threads/zelfbouw-c5000.252589/ )

    De foto's staan er wel degelijk nog, en via Firefox heb ik geen problemen. Met Edge / Chrome wordt er enkel zo'n klein afbeeldings pictogram getoond gevolgd door [/IMG] Vanuit chrome of edge rechts klikken op dit pictogram en kiezen voor "afbeelding openen in nieuw venster" dan wordt deze wel correct getoond.

    Ik heb dit al op meerdere PC vanuit verschillende netwerken geprobeerd, en het gedrag is altijd hetzelfde: Firefox OK, Chrome en Edge tonen de afbeelding niet. Of je nu ingelogd bent op het forum of niet maakt geen verschil.

    Geen idee hoe dit komt, of hoe dit kan aangepast worden. Chrome en Edge lijken afbeeldingen afkomstig van een externe URL niet meer te tonen. Zeer frustrerend en helaas nog niet gevonden wat ik er aan kan doen....
     
  10. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    1.786
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Hier her zelfde verhaal :mad:
    grt peter
     
  11. hobbyist

    hobbyist Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    10 mrt 2009
    Berichten:
    4.065
    Locatie:
    Noord Brabant
    Dat zou zomaar kunnen door een verschil in http en https, tegenwoordig willen browsers graag een https (secure) bron zien.
     
    Erik van Nes vindt dit leuk.
  12. hmeijdam

    hmeijdam

    Lid geworden:
    29 jan 2010
    Berichten:
    1.687
    Locatie:
    Barneveld
    Ik vermoed dat het te maken heeft met dat je je foto's niet als HTTPS maar als HTTP link hebt.

    Als ik in chrome toesta dat er voor modelbouwforum.nl insecure content getoond mag worden, terwijl de pagina zelf secure is , dan zie ik je foto's

    insecure.jpg
     
  13. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.641
    Locatie:
    Groningen
    Klopt, de browers hebben dit een tijd geleden aangepast blijkbaar. Eigen webhosting naar https is de enige optie. Is ook niet zo lastig met de huidige opties van lets encrypt edg. Kan prima gratis :)
     
  14. Dazzler

    Dazzler

    Lid geworden:
    19 jun 2006
    Berichten:
    858
    Locatie:
    Kessel, Belgiƫ
    Ik had idd een klein vermoeden dat hier een http / https verhaal speelde.... ik heb in het test forum ook even getest en lijkt idd te bevestigen dat een afbeelding vanaf een https bron wel in alle gevallen getoond wordt.

    Ik kan mijn webhosting ook wel redelijk vlot naar https laten overzetten, maar dat brengt mij naadloos bij de volgende vraag: recente berichten kan ik nog via een knopje "bewerk" aanpassen, maar oudere berichten hebben dit "bewerk" knopje helaas niet meer. Hoe pas ik daar overal de http aan naar https ???
     
  15. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    1.786
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Zoek me gek, maar ik kan die instelling niet vinden, Hmeijndam??
     
  16. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.641
    Locatie:
    Groningen
    Dat is het grote issue. Oude posts gaan niet meer werken..... Zit ik ook mee.
     
  17. hobbyist

    hobbyist Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    10 mrt 2009
    Berichten:
    4.065
    Locatie:
    Noord Brabant
    Moderator of het forum beheer aan het jasje trekken, die kunnen dat vrij makkelijk in vloek en een zucht aanpassen, tenminste als ze daar zin in hebben.
     
  18. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    28.495
    Locatie:
    Sassenheim
    Toevallig van de week ook zoiets gehad. Met chrome niet zichtbaar maar met Edge, IE en Firefox wel. Contact met mijn provider gehad waar ik een deel van mijn foto's heb staan en bleek dat ze een SSL certificaat moesten installeren of updaten.
     
  19. Olaf Wevers

    Olaf Wevers Administrator Moderator team

    Lid geworden:
    15 mei 2018
    Berichten:
    391
    Locatie:
    Enschede
    Mijn virusscanner ging door het lint toen ik je link wilde openen. Heeft denk inderdaad met reputatie te maken.
    Daarom hebben we ook liever dat de foto's in de berichten worden gezet en niet extern. Ruimte en vermogen hoef je je niet druk over te maken.

    Olaf
     

Deel Deze Pagina