Knight Hauler B-double 'ice-road edition'

Discussie in 'Bouwverslagen Trucks en Bouwmachines' gestart door sjon_r, 2 jan 2008.

  1. sjon_r

    sjon_r

    Lid geworden:
    16 okt 2006
    Berichten:
    819
    Locatie:
    Dr88
    Bij deze stel ik mijn (bijna gereed) Knight Hauler voor. Heb hem in Mammoet kleuren uitgevoerd. Rem- en achteruitrij verlichting funktioneert evenals de gewone verlichting.
    alles schakelbaar via de afstandbediening. Let ook op de rode binnen verlichting.... ;)
    maar nu de foto's:
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    GreeZz Sjon
     
    Laatst bewerkt: 21 sep 2009
  2. sjon_r

    sjon_r

    Lid geworden:
    16 okt 2006
    Berichten:
    819
    Locatie:
    Dr88
    Heeft iemand tips voor mij voor spiegel antennes?! wil graag op elke spiegel een (naar voren wijzende) antenne monteren.

    Alle tips zijn welkom!!
    GreeZz Sjon
     
  3. Catweazle(c)

    Catweazle(c)

    Lid geworden:
    20 okt 2007
    Berichten:
    829
    Locatie:
    Zutphen (Gelderland)
    Hoi Sjon,
    Was laatst even aan het spitten naar info, kwam ik het volgende tegen op,
    http://www.hettmo.de/
    Misschien iets voor je spiegel antennes? Pagina even naar beneden door scrollen, vanaf art.nr 167 beginnen de spiegels.

    Zal nog eens even verder terug zoeken, dacht nog ergens iets gezien te hebben, weet alleen niet meer zo gauw waar:-(.

    Groet Ruud
     
  4. sjon_r

    sjon_r

    Lid geworden:
    16 okt 2006
    Berichten:
    819
    Locatie:
    Dr88
    Wie o wie kan mij helpen, ik zoek eigenlijk een printje van een pakje sigaretten, lectuur etc etc om mijn interieur "op te vrolijken" in maat 1:Tam. Wie heeft zo iets liggen of heeft tips hoe het een en't andere te maken.

    Sjon
     
  5. PlUiS

    PlUiS

    Lid geworden:
    25 dec 2007
    Berichten:
    123
    Locatie:
    Halfweg
    Als je zelf rookt:
    Men neme een pakje teerstokken, een scanner, (laser)printer en een computter.
    Alle kanten van het pakkie scanne, verkleinen naar 1:tamiya en vervolgens printen.
    Van hout een klein blokje maken met scherpe hoeken, je printjes netjes uitknippen en opplakken. Vervolgens aflakken en het lijkt alsof het plastic er nog op zit.

    Dat was ff een brainwave zoals ik het zou doen, weet niet of het werkt.

    Als je nog een werkende sigaretten aansteker wil hebben: veel succes! ;)

    Mocht je een tijdschrift willen maken, kun je de voor en achterkant in een keer scannen en verkleinen. Printen, dubbelvouwen en doorzichtig plakband eroverheen plakken, randjes afknippen. Wil je er echt pagina's tussen hebben, neem een vloeitje en knip hier dubbele pagina's uit en plak deze in de rug vast aan de 'cover'. Netjes afknippen uiteraard.

    Wederom een hersengolf...

    Succes, Jacob
     
  6. sjon_r

    sjon_r

    Lid geworden:
    16 okt 2006
    Berichten:
    819
    Locatie:
    Dr88
    Dat zijn goeie ideeën, alleen rook ik niet..... ;) Daar is wel aan te komen natuurlijk.
    Het grootste probleem wordt de scanner, aangezien ik die NIET heb.....
    En om daarvoor een aan te schaffen, gaat me ook wat ver.
    Zal es rondvragen of er iemand is die een scanner heeft in mijn omgeving.
    Thanx !!!

    Iemand andere ideeën?!
     
  7. SJD

    SJD

    Lid geworden:
    23 aug 2007
    Berichten:
    163
    Locatie:
    Benthuizen
    Ik weet toevallig dat ze voor poppenhuizen bestaan, vorig jaar op de modelbouw beurs in rijswijk waren we aan het rijden met de trucks en daar was een kraampje die allemaal van van dat soort dingen verkocht. Ik had toen een paar cola blikjes, een truckstar en een playboy gekocht die komen in me Scania waar ik nu mee bezig ben en het koste echt niks ik had 6 van die dingetjes voor 3 euro dacht ik. En het is nog een goeie schaal ook.

    Sander
     
  8. PlUiS

    PlUiS

    Lid geworden:
    25 dec 2007
    Berichten:
    123
    Locatie:
    Halfweg
    Potver, en ik maar al die playboy's scannen...
     
  9. sjon_r

    sjon_r

    Lid geworden:
    16 okt 2006
    Berichten:
    819
    Locatie:
    Dr88
    @ Pluis: hahahahaha, das ook hobby... ;)
    @ SJD: niet toevallig een naam, internet adres oid?!
     
  10. Catweazle(c)

    Catweazle(c)

    Lid geworden:
    20 okt 2007
    Berichten:
    829
    Locatie:
    Zutphen (Gelderland)
    [​IMG]

    Heb je hier misschien iets aan?
    Wel even de waarschuwing op de afbeelding opvolgen:D.
    Spreek uit ervaring, kom er niet meer vanaf.
     
  11. sjon_r

    sjon_r

    Lid geworden:
    16 okt 2006
    Berichten:
    819
    Locatie:
    Dr88
    Zo, aangezien ik vandaag een btje tijd over had op mijn werk ;) ben ik maar eens wat gaan "prutsen". Dank voor jullie ideeën, dit is wat er uitgekomen is tot zover: (gemaakt in +/- 30 min)

    [​IMG]

    Kritiek is welkom!!!

    p.s: de batterij ligt ernaast voor een grote vergelijk.........

    GreeZz Sjon :)
     
  12. Catweazle(c)

    Catweazle(c)

    Lid geworden:
    20 okt 2007
    Berichten:
    829
    Locatie:
    Zutphen (Gelderland)
    Grandioos werk, als ik het zo bekijk is de schaal 1/14 perfect.
    Het pakje shag is in werkelijkheid n.l. 13,5 cm hoog en 7 cm breed. Zelfs de witte binnen zijde van het pakje klopt.
    De tijdschriften zijn ook perfect gelukt.:thumbsup:
    En dat in een half uurtje, heb er maar een word voor, respect.
     
  13. PlUiS

    PlUiS

    Lid geworden:
    25 dec 2007
    Berichten:
    123
    Locatie:
    Halfweg
    Hmm, blijkbaar moet ik mijn eigen ideëen ook maar uit gaan voeren :p

    Ziet er erg netjes uit!
     
  14. sjon_r

    sjon_r

    Lid geworden:
    16 okt 2006
    Berichten:
    819
    Locatie:
    Dr88
    De tijdschriften heb ik gewoon op internet opgezocht via google. In infraview verkleint naar 1.6 cm breed en zoveel cm hoog (past automatisch aan). uitgeprint, plakband over de vookant geplakt en de achterkant ook een stuk op. Uitknippen, dubbelvouwen en een vloeitje verknippen en prsto je tijdschtift = klaar.
    Het pakje shag was ECHT pruts werk.......Ook daar gewoon een stuk plakband overheen geplakt,knippen en rollen. Het witte binnenin is gewoon een stukje rest papier.
     
  15. PlUiS

    PlUiS

    Lid geworden:
    25 dec 2007
    Berichten:
    123
    Locatie:
    Halfweg
    Jij gebruikt trouwens een X-412 zoals je bij mij in het topic hebt geplaatst, met een schakelpatroon op de rechterkant. Maar dan begrijp ik het even niet meer. Het schakelpatroon zit toch op de linkerkant?

    Daarnaast zat er in het MFU pakket nog zo een patroon, maar die beperkt toch het sturen? Ik zie door de covers de zender niet meer ;)...
     
  16. sjon_r

    sjon_r

    Lid geworden:
    16 okt 2006
    Berichten:
    819
    Locatie:
    Dr88
    ho, ik haal links en rechts ff doorelkaar............... (schaam)
    Ik bedoel voor links, zo'n soort van dubbel H patroon.
    Op rechts hoeft geen geloof ik. Ikzelf heb geen MFU pakket, maak de verlichting zelf (vooralsnog in elk gaval) Ben zelf ook ff aan het knippen en snijden gegaan voor zo'n schakelpatroon.
     
  17. sjon_r

    sjon_r

    Lid geworden:
    16 okt 2006
    Berichten:
    819
    Locatie:
    Dr88
    Oplegger

    Aangezien met een truck alleen rijden niet zo super leuk is heb ik bedacht om er een dieplader achter te hangen. De basis is een dieplader van het (wel bekende) Bruder.
    Zie hier in het orgineel:
    [​IMG]

    Aangezien mij dit iets te kort is ;) ga ik hem verlengen.
    [​IMG]
    Voor de verlenging:
    [​IMG]

    Na de verlenging (hopelijk....):
    [​IMG]
     
  18. wesley

    wesley

    Lid geworden:
    18 mrt 2005
    Berichten:
    184
    Locatie:
    geulle
    heej ik kreeg net een ideetje:p
    waarom maak je er geen uitschuifdieplader van?
    kheb dat nog nooit gezien in combinatie met een bruder trailer..
    staat misschien wel leuk.
    groetjes wesley
     
  19. sjon_r

    sjon_r

    Lid geworden:
    16 okt 2006
    Berichten:
    819
    Locatie:
    Dr88
    @wesley: Daar ben ik al over aan het brainwaven..............krijg alleen nog niet echt een ingeving hoe te doen........iemand ideeën?!?!?

    nog een vraag: Ik wil de assen eigenlijk stuurbaar maken, wat voor assen kan/moet ik dan kopen/maken. Ik heb het idee opgevat om de assen met een servo te sturen, op mijn zender (X-412) zit rechtsbovenop een draaiknop. Daarmee wil ik hem sturen.
    Dat wil dus zeggen dat ik de assen stuur wanneer ik het wil, niet in elke bocht.
    Bedenk ik nu wat onmogelijks of niet..............
     
  20. marten77

    marten77

    Lid geworden:
    22 jul 2007
    Berichten:
    2.254
    Locatie:
    Den Haag
    Hey Sjon_r,

    Niks is onmogelijk ;)

    Wat men normaal doet, is de potmeter van een servo-tester op de kingpin verbinden.
    Hierdoor zal die idd automatisch meesturen in elke bocht.

    Doormiddel van een relai, kun je omschakelen naar handbediening en heb je hem onder controle bij je zender :)

    Zelf wil ik het gaan toepassen met een Failsave met een potmeter, dit werkt hetzelfde als een servo-tester !
    (conrad verkoopt deze, SMD-autopilot best.nr.: 225304 )

    Zoals je ziet op de tekening:
    [​IMG]
    Grotere resolutie
    Zet ik er een microschakelaar tussen en een relai !

    De relai is er om te schakelen tussen automatisch sturen en op de zender sturen.

    De microschakelaar is er om de eerste +- 5gr. nog onder zendercontrole te houden !
    Hierbij het voordeel, dat je de trimfunctie nog kan gebruiken :)
    Plus dat de servo('s) niet bij elke kleine stuurbeweging reageren.

    Indien vragen, dan hoor ik het wel...

    Edit: Hier een leuk filmpje betreft je uitschuif-aandrijving, doormiddel van een spindel.
     
    Laatst bewerkt: 17 jan 2008

Deel Deze Pagina