koop, of bouw een Pro10/WGT/F1. Keep pancars alive!

Discussie in 'Electro onroad' gestart door Oscar, 1 jul 2008.

  1. Oscar

    Oscar verslagschrijvers

    Lid geworden:
    5 jun 2004
    Berichten:
    2.289
    Locatie:
    Alkmaar
    Het lijkt of de tijd er aan gaat komen,

    2WD auto's

    Ze zijn snel simper en vrij gemakkelijk in onderhoud.
    Ook leer je er vee;l van met een 2WD drive rijden is echt apart.
    Heel gedoseert op het gas en supersnel op het rechte stuk.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 17 nov 2015
  2. Byte

    Byte

    Lid geworden:
    20 dec 2007
    Berichten:
    1.376
    Locatie:
    Venlo, Nederland
    Vette dingen! :)

    Paar vraagjes:
    - Hoe zit het met de bandjes van die F1 auto's? ( Slijten ze snel? )
    - Bestaan er brushless ready F1's?
    - Welke merken maken die F1's? ( Ik ken alleen Corally )


    Door op deze vragen te antwoorden zou het kunnen zijn dat er nog een pan car rijder bij komt :p

    Alvast bedankt!
     
  3. Oscar

    Oscar verslagschrijvers

    Lid geworden:
    5 jun 2004
    Berichten:
    2.289
    Locatie:
    Alkmaar
    Er zijn verschillende compounds te koop in foam en in rubber

    het beste is om voor een hadere compound dan achter te gebruiken.


    Past er meestal wel in, let op dat je niet een te grote regelaar kiest.


    Tamiya ( F201 en F103 )
    Cross ( compatible met Tamiya F103 )
    Tech racing ( F108 )
     
  4. narfer007

    narfer007

    Lid geworden:
    31 jan 2005
    Berichten:
    452
    Locatie:
    Zoetermeer
    Waarom alleen de Pro 10?

    ikzelf heb nog een tijdje rond gereden met een 1:12 SP3 van Accademy
    standaard gaat dat best leuk, maar als je er kogellagers in zet en een 15 Turns motortje
    gaat het als de Brandweer.
     
  5. Byte

    Byte

    Lid geworden:
    20 dec 2007
    Berichten:
    1.376
    Locatie:
    Venlo, Nederland
    Bedankt voor de informatie! :)

    Ik heb eens paar filmpjes op youtube gekeken over die F201, ziet er goed uit, ook paar met mamba 7700 brushless motor erin. ( Gaan hard die dingen! ) Maar, de 201 is dus brushless ready, of welke aanpassingen zou je nog moeten kopen om er een 7700kv motor in te doen?

    Hoe groot mag de regelaar maximaal zijn?

    En, nog een vraagje, heeft iemand ooit weleens gemeten hoe hard zijn F1 ging? En welke motor had je toen erin? :)


    Alvast bedankt! :)
    p.s. Welke pan car/cars heb jij Oscar?
     
  6. Oscar

    Oscar verslagschrijvers

    Lid geworden:
    5 jun 2004
    Berichten:
    2.289
    Locatie:
    Alkmaar
    Tamiya F103
    Zelfbouw F1 ( 2WD ) zie topic formule-1-a

    Tamiya F201 ferrari ( showroom staat )
    Tamiya F201 renault ( totaal gehopt en met eigenbouw stabi er op )

    En nog wat 1:12 spul
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 19 nov 2015
  7. Byte

    Byte

    Lid geworden:
    20 dec 2007
    Berichten:
    1.376
    Locatie:
    Venlo, Nederland
    Ok :) Vet ding, die zelfgemaakte! :D


    Hoelang doe je ongeveer met hard compount banden? ( Ligt natuurlijk eraan met welke motor, bijv. een 10.5T brushless motor? )
    En zijn die bandjes duur? :p
     
  8. Ericjooo

    Ericjooo

    Lid geworden:
    4 mei 2006
    Berichten:
    987
    Locatie:
    Amersfoort
    2 Wd ??

    Maarre....is de F201 niet een 4WD-auto???

    groet,

    Eric
     
  9. mikky32

    mikky32 Guest

    jep de F201 is een 4wd.
     
  10. wiebe

    wiebe

    Lid geworden:
    5 feb 2003
    Berichten:
    3.385
    Locatie:
    drenthe
    lrp 4,5 in een f103gt met een oude rc1700 104kmh ,
    gemeten met een gps geko 101 van garmin [in de wagen geplakt]
     
  11. Byte

    Byte

    Lid geworden:
    20 dec 2007
    Berichten:
    1.376
    Locatie:
    Venlo, Nederland
    Wat heb je aan de auto gedaan, om hem klaar te maken voor brushless? ( Of heb je er helemaal niks aan gedaan? )
     
  12. Oscar

    Oscar verslagschrijvers

    Lid geworden:
    5 jun 2004
    Berichten:
    2.289
    Locatie:
    Alkmaar
    Het grootste verschil is een draadje meer naar de motor,
    en soms veel power.

    De brushless systemen van nu zij gemaakt met de zelfde maten
    als de mabuchi 540 motoren.

    De ratio ( totale vertraging ) is meestal wat lager dan bij brushed motoren.
    Verder zijn er geen belemmeringen.
     
  13. Byte

    Byte

    Lid geworden:
    20 dec 2007
    Berichten:
    1.376
    Locatie:
    Venlo, Nederland
    Ik bedoelde eigenlijk wat ie aan de auto zelf gedaan heeft zoals kogellagers, ander diff etc. :p
     
  14. wiebe

    wiebe

    Lid geworden:
    5 feb 2003
    Berichten:
    3.385
    Locatie:
    drenthe
    eigenlijk niks,zo uit de doos zaten er al kogellagers in.
    alleen een ander motortandwiel [groter]

    maaaaaar dit was gewoon een testje, je wint geen race,s met deze setup.
    met de simpelste motoren zijn deze auto,s al goed snel[tamiya type s 27t 50kmh]
    en met een eraser 9.5t 80kmh.

    ik moet het ook nog eens proberen met mijn lipo,s die had ik toen niet.
    maar voor een race is op de baan blijven en het bochtenwerk veel belangrijker!!!!!!!!
    groeten
     
  15. Joost K.

    Joost K. Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2004
    Berichten:
    4.919
    Locatie:
    Eindhoven
    En voor de échte Pro10 liefhebbers (235mm) kijk hier maar eens op mijn bouwverslag... Deze auto is opgebouwd met veel onderdelen van de RC12L4 (1/12). Binnenkort weer drastische updates aan de auto...

    Joost K.

    pro10-zelfbouw-project
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 19 nov 2015
  16. Byte

    Byte

    Lid geworden:
    20 dec 2007
    Berichten:
    1.376
    Locatie:
    Venlo, Nederland
    @Wiebe ik ga er denk ik eerst maar eens mn 10 turns brushless motor inleggen, kijken hoe dat rijd, kan ik nog altijd een 2 cell of 3 cell LiPo indoen.. :D

    @Furious Jay, heel vet gemaakt! :D En rijd zo te zien ook goed, wel jammer van die crash :p
     
  17. pwnd

    pwnd

    Lid geworden:
    27 okt 2004
    Berichten:
    64
  18. Byte

    Byte

    Lid geworden:
    20 dec 2007
    Berichten:
    1.376
    Locatie:
    Venlo, Nederland
    Nog een vraagje.. Je hebt ook van die foam bandjes hé, maar ik heb eens ergens gelezen dat je om de race daarmee iets moet doen ofzo, met een of ander apparaat.

    Weet iemand wat ik bedoel en welk apparaat? Ben namelijk benieuwd hoe duur dat apparaat is..
     
  19. Robert K

    Robert K

    Lid geworden:
    10 feb 2004
    Berichten:
    3.748
    Locatie:
    Zoetermeer
    Gisteren voor het eerst met een 200 mm Pro-10 gereden, WOOOW gaaf :wink:
    Erg erg leuk, maar wel "even wennen" ten aan zien van toerwagen.

    Het betrief een berjaarde F103, met een Speedpassion 9.5T BL motor. Erg gelachen, en naar mijn zin gehad met dat ding. Binnenkort maar eens kijken of ik misschien een FJ/P-235 Prototype kan aanschaffen :wink:

    Groet Robert
     
  20. Robert K

    Robert K

    Lid geworden:
    10 feb 2004
    Berichten:
    3.748
    Locatie:
    Zoetermeer
    Een banden draaier, dat gebruiken ze om banden op de juiste maat af te draaien. Zeker indoor is dat nodig, outdoor gebruik je dat minder snel.

    Apparaten zijn al snel een euro of 300.

    Groet Robert
     

Deel Deze Pagina