Krijg motor niet aan de praat voor de funman rr multiplex

Discussie in 'Electro vliegtuigen' gestart door RC_Freak, 22 mei 2019.

  1. RC_Freak

    RC_Freak

    Lid geworden:
    5 nov 2014
    Berichten:
    10
    Locatie:
    Belgie
    Hallo modelbouwers ,

    Ik heb vandaag voor mijn verjaardag een funman rr multiplex rc vliegtuigje gereken ziet er best degelijk uit.
    Na alles aan te sluiten, batterij en ontvanger. leek alles goed te werken maar alleen de motor blijft piepen.
    het is elke keer 1 piep om de 1 seconde, ik heb namelijk in de handleiding gekeken er word vermeld ( non-standard throttle signal ) hier weet ik dus geen raad mee er staat dus niet hoe ik het kan oplossen.

    Ik heb de Graupner jr mx12 zender nog eentje met antenne.

    Heeft iemand hier ervaring mee of heeft zo een vliegtuigje gehad met het zelfde probleem ?

    Alvast bedankt voor jullie reacties en tijd.

    Met vriendelijke groet, RC_Freak ;)
     
    Laatst bewerkt: 22 mei 2019
  2. raptor117

    raptor117

    Lid geworden:
    2 jan 2010
    Berichten:
    385
    Locatie:
    drunen
    Je trim setting op je zender laag zetten , staat nu in midden stand waarschijnlijk.
    Anders speed controller calibreren op gas standen , kijk in handleiding speed controller.
    O ja , verwijder de prop eerst voor je gaat testen ! Ongeluk is zo gebeurd!
    Gr rinie
     
  3. onno10

    onno10 The First Aviators

    Lid geworden:
    28 sep 2013
    Berichten:
    2.030
    Locatie:
    Rosmalen
    Wat 9 van de 10 keer werkt is het volgende:
    Prop eraf.
    Zender op vol gas zetten. Accu aansluiten. Na de eerste piep gas dicht. en wachten op bevestiging piepjes.
    Als dat niet werkt dan voor de eerste piep gas dicht.
     
  4. Rhelie

    Rhelie Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 sep 2004
    Berichten:
    10.186
    Locatie:
    Nootdorp
    Non standard throttle signal betekent dat je het gaskanaal moet reversen.
     
  5. GJVO

    GJVO Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 dec 2003
    Berichten:
    8.756
    Locatie:
    Uithoorn
    Als je hem voor het aansluiten op volgas zet dan ga je naar de programmeerstand.
    Je moet dan wel de programmeervolgorde kennen.
    Als ie elke keer 1x per seconde piept dan staat je gas waarschijnlijk verkeerdom, wat Rhelie vermoed.
    Dus gas reversen en dan kijken of hij een leuk melodietje speelt.
    Ik zou hem voor de zekerheid dan wel even opnieuw programmeren want je hebt in de programmeermodus gezeten.

    GJ
     
  6. RC_Freak

    RC_Freak

    Lid geworden:
    5 nov 2014
    Berichten:
    10
    Locatie:
    Belgie
    Hoi iedereen,

    Ik heb het probleem opgelost de gas van mijn zender was namelijk kapot, het werkte ook niet op een servo bij ook geen een ander kanaal.
    heb een andere zender gekocht een futaba en werkt nu perfect.

    Bedankt voor jullie reacties!

    Topic mag gesloten worden
     

Deel Deze Pagina