Een LiPo behoort tot de Li-Ion familie, niet andersom.

De "gewone" Li-Ion accu verschilt maar weinig van een LiPo, beter gezegd eigenlijk niets. Het gaat om de verschillende materialen die inwendig gebruikt worden. De belangrijkste gemeenschappelijke factor is dat ze beide van Lithium Ionen gebruik maken. Hierdoor kan de "gemiddelde" spanning iets verschillen, meestal is dat ergens tussen de 3,5 en 3,8V. Veruit de meeste, zo niet alle Li-Ion accu's die door ons worden gebruikt hebben een gemiddelde spanning van 3,6V of 3,7V. Op zich is dat niet zo bijzonder en ook van relatief weinig nut bij het laden.
Sommige mensen gaan bij het laden ook uit van een lagere eindspanning. Normaal gesproken is dat 4,2V per cel. Voor een "gewone" Li-Ion gaat men soms uit van 4,10V per cel. Dat mag je doen maar het is niet echt nodig, de cellen worden alleen iets minder vol geladen. Ook dat is geen ramp want dat zal in de praktijk hooguit enkele procenten zijn.
Wanneer het de accu is die ik eerder heb gesuggereerd dan is het een LiPo, dat staat er tenminste op. Volgens mij is het dan logies dat je de lader en de zender op LiPo instelt. Instellen op Li-Ion mag ook en kan op zich geen kwaad. De accu zal alleen enkele procenten minder vol geladen worden. Dat is dus geen ramp en eerlijk gezegd kan het voor de accu zelfs beter zijn. De levensduur zal er langer door kunnen worden. Hoeveel langer is niet te voorspellen en het is ook de vraag of je het zal merken.
Wil je dus op "veilig" spelen stel dan de lader en de zender in op Li-Ion, dan zijn de spanningen ietsje lager en komt de accu ietsje minder vol.
Wil je maximale capaciteit, stel dan de lader en de zender in op LiPo. Dat kan de levensduur ietsje verminderen maar het is de vraag of je dat zal merken.