lichtsluis pinout

Discussie in 'Model elektronica' gestart door mkabel, 26 jun 2010.

  1. mkabel

    mkabel

    Lid geworden:
    1 sep 2008
    Berichten:
    597
    Locatie:
    nieuwegein
    hallo,

    ik ben bezig met een klein dyno bankje voor rc autootjes.
    alles zit zo goed als in elkeer, en wordt gestuurd via usb en software op de pc.

    nu heb ik dus een lichtsluisje liggen waarin de emiter en collector in 1 behuizing zitten. echter kom ik er maar niet achter wat de pinouts zijn, want ik heb een 3 pins(geldt voor hele module) en op internet staan alleen maar zulke sluisjes met 4 pins.

    hoop dat iemand mij verder kan helpen.

    ps. wil graag met die betreffende module werken, en geen andere methode gebruiken voor meten.

    gr marco
     
  2. Cheeta

    Cheeta Forum veteraan

    Lid geworden:
    8 jul 2003
    Berichten:
    9.502
    Locatie:
    Nieuwegein
    foto naam of type nummer zou erg hulpvol zijn.

    Helaas heb ik en velen met mij nog niet de mogelijkheid via jouw ogen mee te kijken ;)
     
  3. mkabel

    mkabel

    Lid geworden:
    1 sep 2008
    Berichten:
    597
    Locatie:
    nieuwegein
    er staat een merknaam op en dat is sharp en een andere code staat erop. echter heb ik daarop gezocht en google gaf geen hits. foto komt eraan binnen enkele minuten
     
  4. Cheeta

    Cheeta Forum veteraan

    Lid geworden:
    8 jul 2003
    Berichten:
    9.502
    Locatie:
    Nieuwegein
    [​IMG]

    zo een?

    zover ik kon terugvinden op sharp.
    1. Vout
    2. VCC
    3. GND
     
  5. Tinus-online

    Tinus-online

    Lid geworden:
    28 feb 2009
    Berichten:
    333
    Locatie:
    Goudswaard
    dat de pluspolen van de zender en ontvanger aan elkaar zitten, zit er een sleufje je de behuizing van jouw lichtsluis ?

    edit, lijkt het hierop ? hier moet zo'n gatenwielje "tacho" doorheen draaien, met 1 of meer sleufjes/gaten. hoe meer gaten hoe naukeuriger je kan meten.
    sloop maar eens een oude muis open (een met zo'n balletje) dan heb je een heel mooi voorbeeld. ;)

    [​IMG]
     
    Laatst bewerkt: 26 jun 2010
  6. mkabel

    mkabel

    Lid geworden:
    1 sep 2008
    Berichten:
    597
    Locatie:
    nieuwegein
    de foto:
    [​IMG]

    edit:

    het is juist om in een muis te plaatsen ipv een potmeter die nu door het scrollwiel wordt aangedreven

    de potmeter heeft namelijk 23 sleufjes, en daardoor beperkt in het aantal rpm dat max meetbaar is.

    als ik zelf zo'n tacho maak dan kan ik daar minder sleufjes op maken en zo dus een hoger rpm bereik kunnen meten.
     
    Laatst bewerkt: 26 jun 2010
  7. Cheeta

    Cheeta Forum veteraan

    Lid geworden:
    8 jul 2003
    Berichten:
    9.502
    Locatie:
    Nieuwegein

Deel Deze Pagina