Lief en leed met E regelaars

Discussie in 'F3A' gestart door Ed Heemskerk, 24 dec 2014.

  1. Ed Heemskerk

    Ed Heemskerk

    Lid geworden:
    5 sep 2007
    Berichten:
    785
    Locatie:
    Lisse
    In de Nederlandse competitie zijn in de F3A C klasse gyro s toegestaan.
    Dit ter stimulering van deelname aan wedstrijden.
     
  2. BEL

    BEL

    Lid geworden:
    21 feb 2011
    Berichten:
    272
    Totaal verkeerde ingesteldheid.
    Dat is zoals beginnende automobilisten zeggen dat ze niet op hun snelheid moeten letten want het al al moeilijk genoeg.
     
  3. Ed Heemskerk

    Ed Heemskerk

    Lid geworden:
    5 sep 2007
    Berichten:
    785
    Locatie:
    Lisse
    Bij teruglopende belangstelling probeer je wat. Als het de drempel verlaagt.
    Door de huidige aerodynamische toevoegingen aan de 4-5 K kostende F3A modellen zijn de modellen aerodynamisch al gyro s.
    Een gyro in een 50 klasse model in een omgeving waar het bijna altijd hard waait geeft veel plezier.
    In de helikopterwereld is het gemeengoed.Bij schaalmodellen is het ook erg fijn bij de altijd kritische landing bij deze modellen.l
    Maar dit draadje gaat over de achterliggende techniek.
     
  4. Ed Heemskerk

    Ed Heemskerk

    Lid geworden:
    5 sep 2007
    Berichten:
    785
    Locatie:
    Lisse
    Even een stukje ervaring met de YGE 90 LVT
    De regelaar een paar weken geleden uitgebreid getest.
    Telemetrie werk OK .
    In het set up menu F3A aangevinkt en verder alles automatisch , zou moeten weken volgens de gebruiksaanwijzing.
    Werkt ook wel, alleen de Kontronk 30 32 had totaal geen vermogen.
    Met een CC Phoenix OPTO eerst even gekeken of de motor OK is .
    Deze trok de straatstenen er bijna uit met een 18X 12 propeller. Keurig de 1300 watt op de meter. 64 ampère bij een 6 s pakket.
    Terug naar YGE, de motor instellingen van F3A afgehaald en op gewoon motor gezet, daarna de timing op 24 graden aangevinkt en de rem op de maximale remkracht gezet ,in dit geval 80 %.
    De overige instellingen op hard en fast. Jawel de combi doet nu wat je er van mag verwachten.
    Rem ok, vermogen super, handeling en transitie prachtig en reactietijd goed.
    Ook hier weer zelf alles uitvinden.
     
  5. Ed Heemskerk

    Ed Heemskerk

    Lid geworden:
    5 sep 2007
    Berichten:
    785
    Locatie:
    Lisse
    [​IMG]Dit zie je allemaal in het display. Info over RPM temperatuur,voltage ,verbruik en veel dubbele info.
    [​IMG]
     
  6. Ed Heemskerk

    Ed Heemskerk

    Lid geworden:
    5 sep 2007
    Berichten:
    785
    Locatie:
    Lisse
    Nog een toevoeging voor de F3A rem bij de YGE T regelaars.
    Om op het veld de F3A rem bij te stellen is dit mogelijk om het met de gastrim te doen.
    Eerst de maximale uitslag op 110 zetten aan de idle kant de 10 % toevoegen bij de bovenkant blijft het 100 %, de regelaar de eindpunten laten zien en dan met de trim de remkracht instellen.
    Deze optie werkt alleen bij de F3A rem.
    Met al deze lastige instellingen geen doorsnee regelaar, als de boel is ingesteld heb je de mooist denkbare motorloop en heel eenvoudig in te stellen F3A rem.
    Nu verder met de telemetrie van Castle creations.
     
    Laatst bewerkt: 26 dec 2019
  7. Ed Heemskerk

    Ed Heemskerk

    Lid geworden:
    5 sep 2007
    Berichten:
    785
    Locatie:
    Lisse
    Inmiddels wat gevorderd met de telemetrie van Castle Creations.
    Ook hier een geheel andere sensor .
    in mijn geval een S bus 2 telemetrie link voor Futaba.
    En natuurlijk weer geen verbinding met de Castle Link.
    Er ging geen groen lampje branden met de USB Castle link kabel.
    Het moet wel kunnen volgens de gebruiksaanwijzing.
    Wel werkt het met de field programmer.
    Software update uitgevoerd en alle instellingen stonden goed.
    In de zender de poorten toegewezen , de regelaar op enabeld gezet en jawel het werkt.
    De aansluiting wordt net als bij de powerbox switch gestuurd door de S Bus 2 aansluiting.
    De tweede kabel is voor een externe govenor aansluiting .
    Niet in poort 3 steken want dan werkt de regelaar niet meer.
    [​IMG]
     

Deel Deze Pagina