lipo bevestiging?

Discussie in 'Multicopters' gestart door RCjeffrey, 8 mei 2014.

  1. RCjeffrey

    RCjeffrey

    Lid geworden:
    7 jun 2011
    Berichten:
    1.143
    Locatie:
    enschede
    hallo, ik ben op het moment bezig een een quadcopter....
    een tijdje terug al begonnen met vliegen met een ladybird en daarna een blade mqx...
    mijn vader is begonnen met het bouwen van een zelfbouw frame om zelf ook te gaan vliegen, helaas ligt het frame al een tijdje op de kast....
    nu ben ik er afgelopen vakantie mee begonnen om af te maken...

    nu ben ik eigenlijk op het moment van samenbouwen, maar bij de lipobevestiging loop ik vast...

    hier een paar foto's van de situatie:

    [​IMG]
    het totale frame.

    [​IMG]
    waar de lipo moet komen.

    [​IMG]
    nog een keer waar hij komt.

    [​IMG]
    op dit plaatje komt de lipo te liggen, alleen hoe te bevestigen zodat je er ook nog bijkunt?

    tips zijn welkom..
     
  2. crg

    crg

    Lid geworden:
    4 jan 2012
    Berichten:
    1.158
    Locatie:
    westervoort/voorthuizen
    Klittenband ??

    verstuurd van af de grond :)
     
  3. markjuhh

    markjuhh Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 jan 2009
    Berichten:
    7.294
    Locatie:
    Gilze
    twee sleufjes in de bodemplaat maken zodat je de accu met een klittenband strap vast kan trekken.
     
  4. RCjeffrey

    RCjeffrey

    Lid geworden:
    7 jun 2011
    Berichten:
    1.143
    Locatie:
    enschede
    als ik nu een klittenband strap neem, schuift hij dan niet richting voor of achter om er daar uit te vallen??
     
  5. DannyMetall

    DannyMetall

    Lid geworden:
    14 jul 2013
    Berichten:
    4.068
    Locatie:
    Z-Limburg
    je moet ook klittenband op de lipo plakken en op je frame;)
    en dan die klittenband met strap erbij (waar markjuh het over had)
     
  6. markjuhh

    markjuhh Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 jan 2009
    Berichten:
    7.294
    Locatie:
    Gilze
    Bij normaal vliegen is alleen een strap genoeg.
    Ga je wat gekker doen kan een stukje plak klittenband nodig zijn.
     
  7. RCjeffrey

    RCjeffrey

    Lid geworden:
    7 jun 2011
    Berichten:
    1.143
    Locatie:
    enschede
    Maar stel dat ik een iets grotere accu zou willen Gebruiken, die kan iets breder zijn... Kan ik dan daarnaast nog een sleuf maken, of verlies je dan sterkte?

    Eigenlijk was de oplossing simpeler als ik dacht....
     
  8. markjuhh

    markjuhh Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 jan 2009
    Berichten:
    7.294
    Locatie:
    Gilze
    Als je de sleuven gelijk al wat breder maakt hoef je later niks meer aan te passen ;)
     
  9. Andy

    Andy

    Lid geworden:
    4 nov 2004
    Berichten:
    640
    Locatie:
    Colmschate
    Of maak een soort rooster met sleuven parallel.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 14 nov 2015
  10. World Citizen

    World Citizen

    Lid geworden:
    10 apr 2013
    Berichten:
    886
    Een beetje stroef rubber (EPDM) en een klittebandje doet wonderen. Ik gebruik EPDM nu voor accu's, camera's en ander dingen die niet definitief gemonteerd worden. Vaak kun je dit wel in kleine stukjes op een bouw vinden. Wel altijd even vragen.

    (de bouw... = onderhand mijn bouwmarkt geworden :) Gelukkig word er veel gebouwd in mij buurt... Regelmatig even door de container snuffelen... :) )
     

Deel Deze Pagina