Lipo bewaking met LED

Discussie in 'Electro specifiek' gestart door Richard Branderhorst, 4 nov 2018.

  1. Richard Branderhorst

    Richard Branderhorst

    Lid geworden:
    2 sep 2002
    Berichten:
    2.914
    Locatie:
    Ederveen
    welke Lipo bewaking hebben jullie op je heli? Doe het nu op de gok, en tot nu toe is dat redelijk uitgekomen maar ik stops soms met 45%, dan weer met 15%. Ik heb wel (nog) verschillende capaciteit Lipo's in gebruik. Probeer dat wat glad te trekken.
    Zoek iets met van buitenaf en op afstand zichtbare LEDs

    Richard
     
  2. renetl50

    renetl50

    Lid geworden:
    1 jun 2014
    Berichten:
    262
    Locatie:
    Borne (OV)
    Waarom geen telemetrie op de zender?.
    Weet natuurlijk niet welke zender je hebt, maar dit zou een mogelijkheid zijn.
     
  3. onno10

    onno10 The First Aviators

    Lid geworden:
    28 sep 2013
    Berichten:
    2.102
    Locatie:
    Rosmalen
    Heb dat gedaan met een lipopieper. Aan de polen van de pieper een 3 watt power led.
    Die gaat knipperen als de pieper gaat piepen.
    Nu gebruik ik telemetrie is wel een stuk prettiger.
     
  4. jve

    jve

    Lid geworden:
    4 mrt 2007
    Berichten:
    1.866
    Locatie:
    's-Hertogenbosch
    Ik gebruik de 8cell lipo checker en zet deze op 3,60V per cell.
    [​IMG]
     
  5. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    13.508
    Locatie:
    Rotterdam
    op de heli heb ik er eentje met een led (meerdere kleuren om staat accu aan te geven) en pieper
    Zo eentje als hierboven heb ik ook, maar dan zonder display.
    Ik heb er ook nog een rits, waarbij een ledje simpelweg gaat branden bij 3,3 volt per cel.

    Zoveel keuze :D
     
  6. bones7

    bones7

    Lid geworden:
    13 feb 2016
    Berichten:
    167
    Locatie:
    Kranenburg
  7. Richard Branderhorst

    Richard Branderhorst

    Lid geworden:
    2 sep 2002
    Berichten:
    2.914
    Locatie:
    Ederveen
    Ik zal eens kijken of dat lukt met telemetrie als ik dat zo lees, heb weliswaar Weatronic maar via SM kun je nog steeds randapparatuur kopen.
     

Deel Deze Pagina