Modelbouwer gezocht

Discussie in 'Plastic Modelbouw' gestart door ARG, 14 nov 2020.

 1. ARG

  ARG

  Lid geworden:
  24 apr 2018
  Berichten:
  19
  Locatie:
  Nederland
  Misschien is dit een gekke vraag (of misschien ook helemaal niet), maar is er hier een ervaren modelbouwer die bereid zou zijn om, voor een kleine vergoeding, een model van een ruimteschip (ongeveer 30cm lang) in elkaar te zetten en te schilderen etc? Het is een bouwpakket waarvan de onderdelen grotendeels met een (professionele) 3d printer zijn vervaardigd met enkele metalen onderdelen (ik geloof dat die al vastzitten aan een plastic onderdeel) en een paar kleine decals.

  Het in elkaar zetten schijnt erg eenvoudig te zijn (geloof dat het ook maar weinig onderdelen zijn) maar ik ben absoluut geen modelbouwer en met name het schilderwerk en evt. wat subtiele 'weathering' gaat nooit mooi worden als ik dat zelf ga doen. Ik zou liever zien dat iemand met ervaring en de juiste spullen (misschien wel airbrush apparatuur) dit voor mij gaat doen.

  Ik realiseer me dat, ook al is het misschien geen ingewikkeld project voor een ervaren modebouwer, de vergoeding vooral een symbolische zal moeten zijn en niet in verhouding zal staan tot de hoeveelheid tijd die het ongetwijfeld zal kosten om zoiets goed te doen. Het moet dan ook vooral ook iemand zijn die het leuk zou vinden om te doen. Los van de vergoeding betaal ik natuurlijk voor alle benodigde verbruiksmaterialen.

  Overigens is het zelfs zo dat het misschien om twee exemplaren gaat: een voor mijzelf en een voor mijn broer. Die heeft overigens als kind wel aan modelbouw gedaan maar ik weet niet of hij er nu nog zin in zou hebben om die van hem zelf te maken. Is alleen lastig vragen want het is bedoeld als cadeau.

  Ik kan mij voorstellen dat het niet helpt dat ik nog geen details van het bouwpakket deel maar daar wil ik nog even mee wachten tot ik echt besteld heb, er zijn er namelijk nog maar twee van beschikbaar (waarschijnlijk vanwege de metalen onderdelen die niet 3d geprint worden, althans niet door de maker zelf). Maar misschien is er nu al iemand die al kan aangeven dit wel te wilen overwegen?
   
 2. Fuel Monkey

  Fuel Monkey

  Lid geworden:
  6 jun 2010
  Berichten:
  1.371
  Locatie:
  Hoofddorp
  Hi

  Je kunt ook proberen deze vraag op het IPMS forum te zetten.
  https://www.ipms.nl/
  Daar zitten alleen maar plastic bouwers

  Grt John
   
 3. ARG

  ARG

  Lid geworden:
  24 apr 2018
  Berichten:
  19
  Locatie:
  Nederland
  Bedankt, ik heb me aangemeld bij IPMS en zal het daar eens proberen.

  Is er hier echt niemand die hier interesse in zou hebben?

  Overigens heb ik inmiddels op close-ups van de onderdelen gezien dat er toch wel wat laagjes van het 3d printen te zien zijn. Goed schuren zal dus nodig zijn om het mooi glad te krijgen maar dat zou ik zelf kunnen doen (heb al even opgezocht wat de juiste werkwijze is voor het mooi glad krijgen van 3d geprinte objecten).
   
  Tug.NL vindt dit leuk.
 4. Tug.NL

  Tug.NL Vriend van modelbouwforum.nl

  Lid geworden:
  17 nov 2016
  Berichten:
  786
  Locatie:
  Wormerveer
  Om bijna gratis voor iemand die het schijnbaar zelf beter weet een model inelkaar te zetten.... nop dat word het niet.
  Ik heb daar geen intresse in

  "Sorry",
  Roald
   
 5. ARG

  ARG

  Lid geworden:
  24 apr 2018
  Berichten:
  19
  Locatie:
  Nederland
  Beste Roald,

  Ik begrijp eerlijk gezegd niet helemaal waar dat 'iemand die het schijnbaar zelf beter weet' vandaan komt. Omdat ik het over schuren van de 3d-geprinte heb gehad? Als ik dat eventueel zelf doe om de andere persoon werk te besparen (en ik kan mij voorstellen dat dat schuurwerk niet per se het leukste onderdeel is van iets bouwen) dan is het toch niet zo vreemd dat ik mijzelf alvast orienteer over hoe ik dat evt zou moeten doen?

  Ik heb het ook niet over bijna gratis gehad en heb nog helemaal geen bedrag genoemd. Met symbolisch bdoelde ik vooral te zeggen dat de werkelijke kosten mbt arbeid vast veel hoger zullen zijn dan wat ik kan betalen. Ik heb dan ook geen idee wat redelijk zou zijn, ook omdat ik totaal niet kan inschatten hoeveel werk het zou zijn maar dat is vast veel meer dan ik als niet modelbouwer kan vermoeden.

  Het is duidelijk dat jij geen interesse hebt maar wellicht iemand anders wel. Ik wens je in ieder geval veel bouwplezier met je eigen projecten.
   

Deel Deze Pagina