Motor uit via schakelaar graupner mc 19

Discussie in 'Model elektronica' gestart door Mugen MRX-3, 31 okt 2018.

  1. Mugen MRX-3

    Mugen MRX-3

    Lid geworden:
    21 jan 2004
    Berichten:
    362
    Locatie:
    st Willebrord
    Dag heren,
    Wie kan me helpen... ik wil het gas van mn vliegtuig met een schakelaar uit kunnen zetten op een mc19
    Een ideale situatie zou zijn dat ik bij gas dicht met de trim de stationair loop van de motor regel, en wanneer het toestel geland is middels schakelaar het gas overrulle en degasschuif dichtgooid. Zelfs al staat het gas vol open dan wil ik het gas afsluiten zodra de schakelaar omgezet word (soort noodstop)

    Gr.Richard
     
  2. brutus

    brutus Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    21.765
    Locatie:
    Oldeberkoop
    Moderne zenders hebben die functie al ergens "voorgeprogrammeerd" in hun software zitten.
    Ik ken jouw MC19 niet, maar als het een programmeerbare zender is, is de kans vrij groot dat je het antwoord op je vraag in het instructieboek vind.... Meestal heet het "throttle cut".
     
  3. heimhelicopters

    heimhelicopters

    Lid geworden:
    23 mrt 2005
    Berichten:
    1.600
    Locatie:
    hengelo
    DE mc19 heeft een "gaslimit"functie enkel voor helicopters. Vleugelmodellen hebben een zogenaamde K1 curve waar je van alles mee kan doen. Zie pagina 98 van de duitse handleiding....
     
  4. Mugen MRX-3

    Mugen MRX-3

    Lid geworden:
    21 jan 2004
    Berichten:
    362
    Locatie:
    st Willebrord
    Dank voor je antwoord,
    Wat ik uit de handleiding opmaak bij het K1 verhaal is dat niets meer dan een stationair memorie, waar je na het doodtrimmen met 1 klik weer terug naar stationair instelling gaat....
    De club verplicht een motor uit middels schakelaar ,
    Is dat niet te mixen ??
     
  5. Mugen MRX-3

    Mugen MRX-3

    Lid geworden:
    21 jan 2004
    Berichten:
    362
    Locatie:
    st Willebrord
    Brutus, throttle cut ben ik nog niet tegen gekomen in de manual
     
  6. brutus

    brutus Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    21.765
    Locatie:
    Oldeberkoop
    Afhankelijk van de lay-out van het betreffende vliegtuig, is het uitstekend mogelijk om een heleboel vliegtuigen te vliegen met de zender in een heli-programma (H-1 modus kiezen, en alle verdere heli mixers inactief maken).

    Persoonlijk zou ik dat doen, is de kortste klap
     
  7. brutus

    brutus Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    21.765
    Locatie:
    Oldeberkoop
    In het duits zal het wel zoiets als "leerlaufschalter" heten, en als het alleen in het heli-menu te vinden is, mischien "autorotationsschalter"....
     
  8. Mugen MRX-3

    Mugen MRX-3

    Lid geworden:
    21 jan 2004
    Berichten:
    362
    Locatie:
    st Willebrord
    Had ik zelf nog niet aan gedacht om een heli programma te proberen,
    Ik zal eens wat proberen
    Thnx
     
  9. dockerdirk

    dockerdirk

    Lid geworden:
    23 feb 2011
    Berichten:
    89
    Locatie:
    kapellen antw.
    Throttlecut IMG_0492.JPG
     
  10. heimhelicopters

    heimhelicopters

    Lid geworden:
    23 mrt 2005
    Berichten:
    1.600
    Locatie:
    hengelo
    Tja,

    de k1 knuppel zit ook wel verknoopt met een schakelaar en mixer, maar ik weet dat ook niet precies want ik gebruik het (nog) niet. Ik heb zelf de MC22s. Ik wil vanavond wel eens even kijken en erin duiken.

    Steven
     
  11. Mugen MRX-3

    Mugen MRX-3

    Lid geworden:
    21 jan 2004
    Berichten:
    362
    Locatie:
    st Willebrord
    mijn menu is heel anders... is dit gebaseerd op de mc19 Dirk ?
     
  12. Mugen MRX-3

    Mugen MRX-3

    Lid geworden:
    21 jan 2004
    Berichten:
    362
    Locatie:
    st Willebrord
    de K1 functie is niets meer dan een handigheidje om met 1 klik weer terug naar de laatste setting te gaan
    stel dat ik geland ben. dan houd ik de trim van het gas naar beneden vast, de trim gaat helemaal naar max en de motor gaat uit, dan 1 klikje naar boven met de trim en de stand van stationair is in 1 keer terug.
    werkt op zich prima, maar ik wil (en de club eist) dat het gas middels schakelaar overrulled word en helemaal sluit.
    denk dat ik me eens ga verdiepen in de heli setting, echter kan ik daarmee nevernooit geen flaps aansturen (flaperons)
    ik hoop aar dat ik een oplossing ga vinden, want het zou toch wel heel zuur zijn als ik hiervoor een nieuwe knuppeldoos zou moeten aanschaffen
     
    Laatst bewerkt: 1 nov 2018
  13. dockerdirk

    dockerdirk

    Lid geworden:
    23 feb 2011
    Berichten:
    89
    Locatie:
    kapellen antw.
    Is de beschrijving van de MC26
     
  14. brutus

    brutus Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    21.765
    Locatie:
    Oldeberkoop
    Lijkt me stug.... Zitten er helemaal geen vrij programmeerbare mixers in die zender? Want ik kon zelfs met een oude Futaba FC-16 nog flaperons mixen ondanks het heli-programma....
     
  15. Emanuel

    Emanuel

    Lid geworden:
    9 feb 2011
    Berichten:
    1.636
    Locatie:
    Waalwijk
    Ik kan de eis van je club begrijpen bij een electro toestel, die kunnen namelijk weer net zo gemakkelijk gaan lopen nadat je ze gestopt hebt, maar de verbrandingsmotoren doen dat niet. Het heeft dus zeer weinig praktisch nut. Jij kan je motor op afstand uitzetten en dat zou voldoende moeten zijn.
     
  16. Mugen MRX-3

    Mugen MRX-3

    Lid geworden:
    21 jan 2004
    Berichten:
    362
    Locatie:
    st Willebrord
    Er zitten inderdaad vrije mixers in maar krijg het niet voor elkaar om het gas te overrulen met een switch naar volledig dicht
    Ik ga het spul gewoon afstellen zodat het prima werkt, hoe het afloopt met dat throtle cut systeem zie ik dan wel weer,
    Een andere zender ga ik er niet voor aanschaffen, als dit een probleem gaat opleveren dan switch ik wel van club en ga ik bij de club nabij waalwijk informeren, mag het daar ook niet, dan zit er niks anders op dan wildvliegen
     
  17. Emanuel

    Emanuel

    Lid geworden:
    9 feb 2011
    Berichten:
    1.636
    Locatie:
    Waalwijk
    Ik zou het op je eigen club eerst eens goed overleggen. Wat je nu hebt is veilig en daar gaat het toch om.
     
  18. heimhelicopters

    heimhelicopters

    Lid geworden:
    23 mrt 2005
    Berichten:
    1.600
    Locatie:
    hengelo
    Nou zeg, niet gelijk bang worden en naar andere clubs willen gaan ofzo.... De MC-19 kan echt wel wat hoor!
    Met de K1 functie gaat het inderdaad niet. Je zult inderdaad een vrije mixer moeten gebruiken hiervoor.
    1: Ga naar het menu van de "free mixers".
    2: Neem bv. linear mixer 1 en selecteer "from" en "to" beide C1. De mixer gaat dan van kanaal 1 mixen naar kanaal 1.
    3: verbind dan een schakelaar aan de mixer
    4: dan zet je de cursor op het pijltje en druk je enter. Dan verschijnt het tweede scherm.

    [​IMG]

    5: In het tweede scherm kies je "sym" en draai je de mix waardes naar -100.
    6: De servo beweegt nu niet meer met het bedienen van de gasknuppel. Je moet nu enkel nog de "offset" waarde verplaatsen naar waar de motor uit is. Ik heb hier voor het voorbeeld hem op -100 gezet.
    Probeer het maar eens zo, Succes.

    [​IMG]

    Groet,
    Steven
     
    Laatst bewerkt: 1 nov 2018
  19. Mugen MRX-3

    Mugen MRX-3

    Lid geworden:
    21 jan 2004
    Berichten:
    362
    Locatie:
    st Willebrord
    Dat heb ik zo nog niet geprobeerd
    Ik ga het gelijk even uitproberen,
     
  20. brutus

    brutus Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    21.765
    Locatie:
    Oldeberkoop
    Waarom zo moeilijk?

    Stel je zender gewoon in op heli, en activeer die autorotatie schakelaar. Daarmee heb je je throttle cut.
    Gebruik een vrije mixer om je twee rolroerservo's te kunnen gebruiken, en de tweede voor je aileron/flap mixer
     

Deel Deze Pagina