MPX telemetrie souffleur

Discussie in 'Modelbouwsoftware' gestart door Huibert, 14 aug 2021.

  1. Huibert

    Huibert

    Lid geworden:
    5 sep 2005
    Berichten:
    2.823
    Locatie:
    IJsselstein
    Kleine uitdaging met mijn telemetrie. Punt is dat ik niet allle data doorkrijg via de souffleur, krijg wel de ontvangerspanning en ontvangstkwaliteit, de vario info krijg ik niet. Typische is dat de laatsten wel op het scherm van de zender te zien zijn?
    Gebruikte spullen zijn, een altis nano als vario een dr9 ontvanger in combinatie met een Royal 9SX zender met de souffleur voor de spraak. Vreemd vind ik ook dat wanneer de souffleur van geheugen omgezet wordt er eenmalig wel alle info doorgegeven wordt.
    Wie o wie heeft voor mij de oplossing?
     
  2. hobbyist

    hobbyist

    Lid geworden:
    10 mrt 2009
    Berichten:
    4.198
    Locatie:
    Noord Brabant
    Je hebt wel een kabeltje van MPX om hem aan de PC te hangen?
    Dan is de configuratie van het kastje op te vragen en bij te stellen.
    Het kan zijn dat tie op tijdsinterval staat maar en of ook een externe aansturing.
    Zoals in het onderstaande plaatje. servo 9 activeert het brabbelen van de GPS informatie.
    En de rest gaat op tijdsinterval of als het sensortje een limiet meet.
    upload_2021-8-14_22-11-18.png
     
  3. Huibert

    Huibert

    Lid geworden:
    5 sep 2005
    Berichten:
    2.823
    Locatie:
    IJsselstein
    Usb adapter is er en zal daar eerst naar kijken, blijft vreemd dat het eerst gewoon werkte. Maar alvast bedankt, zal het resultaat hier vermelden.
     
  4. Huibert

    Huibert

    Lid geworden:
    5 sep 2005
    Berichten:
    2.823
    Locatie:
    IJsselstein
    Souffleur net aan de computer gehad maar er stond nergens een schakelaar toegewezen, heb hem nu wel de laatste software update gegeven. Wordt vervolgd
     
  5. MaartenCornelissen

    MaartenCornelissen Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    8 sep 2010
    Berichten:
    362
    Locatie:
    Amersfoort
    Klopt de kanaal toewijzing in altis nano (en eventuele andere sensoren) met de zender en de souffleur? Mijn ervaring is als daar dubbelingen of verschillen in zitten het vaak niet goed werkt.
     
  6. Huibert

    Huibert

    Lid geworden:
    5 sep 2005
    Berichten:
    2.823
    Locatie:
    IJsselstein
    Heb de nano nu voorzien van de laatste firmware (1.8) en bij testen in huis lijkt het nu te werken. Alle gewenste info wordt nu uitgesproken door de souffleur, nu kijken of de vario tonen bij het vliegen er ook bij komen ;)
    En dank voor het meedenken, zat zelf even vast
     
  7. Huibert

    Huibert

    Lid geworden:
    5 sep 2005
    Berichten:
    2.823
    Locatie:
    IJsselstein
    Helaas, werk nog steeds niet. Met de BOT, ander model en dus ook sensor, werkt de souffleur wel goed, moet dus nog verder zoeken :(
     
  8. Huibert

    Huibert

    Lid geworden:
    5 sep 2005
    Berichten:
    2.823
    Locatie:
    IJsselstein
    Weer de nano aan de computer gehangen en kon nu eindelijk de toewijzing van de adressen vinden, deze nu aangepast naar adres 6 en 7. Deze instelling kon ik eerst niet vinden, volgende vlucht kijken of het nu wel werkt.
     
  9. Huibert

    Huibert

    Lid geworden:
    5 sep 2005
    Berichten:
    2.823
    Locatie:
    IJsselstein
    Vandaag wezen vliegen en eureka alles werkt zoals gewenst. Dus Maarten je zat goed met de adressen, was jammer dat ik dit eerst niet kon vinden. Allemaal hartelijk dank voor het meedenken.
     

Deel Deze Pagina