Naze32 acc trim vraagje

Discussie in 'Multicopters' gestart door Chow, 28 apr 2014.

  1. Maarten112

    Maarten112

    Lid geworden:
    22 feb 2011
    Berichten:
    971
    Locatie:
    Rotterdam
    Mij is de vraag waat jullie mee zitten ook nooit exact duidelijk geworden. Op oude kk boardjes moest je inderdaad altijd trimmen in acro, maar volgens mij met nieuwere controllers niet meer. Daar is het gewoon belangrijk dat je zo dicht mogelijk tegen de 1500 aanzit bij midstick.

    Volgens mij doet trimmen in Level mode met de acc trim NIKS in acro. Ik heb het in ieder geval op m'n MultiWii nooit gemerkt dat er dan iets in acro gebeurd.
     
  2. markjuhh

    markjuhh Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 jan 2009
    Berichten:
    7.294
    Locatie:
    Gilze
    Klopt, je trimt per flight modus.
     
  3. World Citizen

    World Citizen

    Lid geworden:
    10 apr 2013
    Berichten:
    886
    Dus je zou in theory Acro kunnen trimmen/tunen via ACC Trim... als je FC niet helemaal recht zit?

    En dat moet je dan dus ook nog doen bij level.
     
  4. markjuhh

    markjuhh Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 jan 2009
    Berichten:
    7.294
    Locatie:
    Gilze
    Als je fc niet helemaal vlak gemonteerd zit hoef je alleen de ACC calibratie te doen met je quad vlak.
    Als dat niet genoeg is met de ACC trim bij trimmen.
     
  5. Maarten112

    Maarten112

    Lid geworden:
    22 feb 2011
    Berichten:
    971
    Locatie:
    Rotterdam
    Volgens mij kan je Acro modus NIET trimmen met Acc trim...Acc trim gaat puur om level modi (angle en horizon in MultiWii / Naze32 taal).
     
  6. Chow

    Chow Forum veteraan

    Lid geworden:
    21 mrt 2011
    Berichten:
    10.456
    Locatie:
    Paramaribo
    Volgens mij dus ook. ACC staat voor accelerometer en die gebruik je volgens mij niet in Acro mode.. Maar ik kan er naast zitten..
     
  7. Maarten112

    Maarten112

    Lid geworden:
    22 feb 2011
    Berichten:
    971
    Locatie:
    Rotterdam
    Even een vraagje terug aan jullie: hoe moet je dan in acro trimmen?:) Of zorgt de Naze32 zelf ervoor dat alles in acro modus goed en soepel vliegt..? Ook als het COG niet exact in het midden ligt?:) Kan me niet meer herinneren hoe ik het toentertijd op m'n MultiWii quad gedaan heb...volgens mij ook gewoon trimmen in acro en daarna in level mode de acc trim. Die quad vliegt overigens perfect.
     
  8. Maarten112

    Maarten112

    Lid geworden:
    22 feb 2011
    Berichten:
    971
    Locatie:
    Rotterdam
    Zit even zelf te denken...maar eigenlijk is trimmen in acro mode natuurlijk onzin. In principe zijn het de gyro's die versnelling detecteren en dit tegensturen om de beweging op te heffen mits de piloot geen stick input geeft. Zolang de gyro's dus goed gecalibreerd zijn (gebeurd geloof ik bij het armen) zal je quadje wanneer je deze zelf in een bepaalde hoek stuurt en daarna sticks loslaat exact dezelfde hoek moeten houden. En op acro moet je altijd een beetje sturen, maar na het sturen zal de quad wel op die positie willen blijven dankzij de Gyro's.

    Trimmen op je transmitter / sticks zou dus niet nodig moeten zijn en alleen maar de software verwarren!
     
  9. Chow

    Chow Forum veteraan

    Lid geworden:
    21 mrt 2011
    Berichten:
    10.456
    Locatie:
    Paramaribo
    Ik heb in Horizon eerlijk gezegd helemaal niet hoeven trimmen. Ik heb op aanwijzing van Boris dit gedaan..

    set looptime = 3000
    set acc_lpf_factor = 100

    Gelijk vloog mijn 380 helemaal goed in horizon en bij Stef_Stuntpiloot ook meen ik. Bij een mini kan geloof ik de looptime naar 2500 maar pin me er niet op vast..
     
  10. Peter750

    Peter750

    Lid geworden:
    1 jul 2013
    Berichten:
    100
    Locatie:
    Flevoland
    Waar is de set acc_lpf_factor = 100 voor?
     
  11. JoopB

    JoopB

    Lid geworden:
    10 jan 2013
    Berichten:
    2.181
    Locatie:
    Zwolle
    Niet helemaal. Met je stick geef je de gewenste hoekverdraaiing op. De regelaar stuurt net zo lang tot hij deze hoekverdraaiing haalt. In midstick moet je gewenste hoekverdraaiing natuurlijk 0 zijn. Is deze niet 0 dan zal je moeten trimmen.
     
  12. Rubaaaa

    Rubaaaa

    Lid geworden:
    21 jun 2013
    Berichten:
    1.376
    Locatie:
    Gouda
    Maar in acro wordt de acc toch helemaal niet gebruikt? Waarom zou je hem dan trimmen?
     
  13. World Citizen

    World Citizen

    Lid geworden:
    10 apr 2013
    Berichten:
    886
    Eigenlijk is het gewoon dweilen met de kraan open. Want nu ik de FC 100% goed heb zitten en de Acc kalibratie zo precies mogelijk heb uitgevoerd, vliegt hij super mega bizar strak :)... Geen trim meer nodig..

    Dus probleem in de kern aanpakken is altijd de betere keus.
     
  14. heyudude

    heyudude

    Lid geworden:
    12 sep 2013
    Berichten:
    4.229
    Locatie:
    Noord-Limburg

    Onduidelijk inderdaad: weinig van te vinden.
    Oude code en nieuwe code discussies maar niet echt een uitleg

    Net de default waarde van 4 naar 100 gezet en getest tusse de windkracht 5/6 vlagen door :)

    Hij lijkt wel stabieler in Acro, veel rustiger
    Maar ja met deze wind is het moeilijk testen voor en na...

    Wie helpt met de uitleg
     
  15. Chow

    Chow Forum veteraan

    Lid geworden:
    21 mrt 2011
    Berichten:
    10.456
    Locatie:
    Paramaribo
  16. JoopB

    JoopB

    Lid geworden:
    10 jan 2013
    Berichten:
    2.181
    Locatie:
    Zwolle
    Ik heb het ook niet over de versnellingssensor maar over de gyro alleen (acro).
     
  17. Chow

    Chow Forum veteraan

    Lid geworden:
    21 mrt 2011
    Berichten:
    10.456
    Locatie:
    Paramaribo
    De acc trim zou alleen werken in level..
     
  18. heyudude

    heyudude

    Lid geworden:
    12 sep 2013
    Berichten:
    4.229
    Locatie:
    Noord-Limburg

    Dank ;)

    Vertaald en samengevat:

    Soepelere samenwerking tussen Gyro en Acc waardoor correcties beter verlopen
    Vraag is waarom staat hij default uit, zal na de storm beide opties eens testen. Beste manier om er achter komen
     
  19. Chow

    Chow Forum veteraan

    Lid geworden:
    21 mrt 2011
    Berichten:
    10.456
    Locatie:
    Paramaribo
    Op mijn 380 is het verschil aanzienlijk. Van een nauwelijks functionerende horizon naar een uitstekende horizon..
     
  20. Maarten112

    Maarten112

    Lid geworden:
    22 feb 2011
    Berichten:
    971
    Locatie:
    Rotterdam
    Snap geen zak van dat Duits:) Lees hier wel even mee met jullie bevindingen, Zowel looptime (ik snap wel wat het doet; het zet de doorlooptijd van het programma vast zodat elke itteratie even lang duurt maar niet de invloed ervan...) als de acc_lpf_factor is nog een beetje hocus pocus voor me:)

    Edit: met google translate naar engels wordt het al een stuk duidelijker:)
     
    Laatst bewerkt: 11 mei 2014

Deel Deze Pagina