naze32 acro probleem

Discussie in 'Multicopters electronica' gestart door sanderw13, 18 jun 2014.

  1. sanderw13

    sanderw13

    Lid geworden:
    8 feb 2012
    Berichten:
    763
    Locatie:
    westervoort
    hallo,

    ik was vandaag even de mincommand geprobeerd te setten maar dat ging niet helemaal goed denk ik want. als ik nu me ''quadje'' aan zet en aan de computer hang zie ik dat als ik gas geef dat throttle niet omhoog gaat maar roll :confused:
    ik dacht ik draai dan gewoon de draden van naar me reciever draai ik throttle om met elevetor dan lijkt die het te doen maar dan doet de motor voorin rechts het pas vanaf ongeveer 55% gas.

    dus zouden jullie iets weten hoe ik dat kan oplossen?
    of moet ik vrijdag om 00:00 een nieuwe boardje bestellen :(
     
  2. heyudude

    heyudude

    Lid geworden:
    12 sep 2013
    Berichten:
    4.229
    Locatie:
    Noord-Limburg
    Ik vermoed dat je mapping van de kanalen niet ok is.

    Met het MAP commando stel je de volgorde van je kanalen in:
    MAP TAER1234 is bijvoorbeeld de juiste toekenning voor een Graupner zender.

    T = Throttle etc
     
  3. sanderw13

    sanderw13

    Lid geworden:
    8 feb 2012
    Berichten:
    763
    Locatie:
    westervoort
    oke dit is hoe die stond Current assignment: AETR1234
    ik denk dat die zo moeten omdat elevator en thottle verkeerd staan zo gewoon omwisselen AETR1324 maar welke command moet ik gebruiken set map AETR1324 ?
     
  4. heyudude

    heyudude

    Lid geworden:
    12 sep 2013
    Berichten:
    4.229
    Locatie:
    Noord-Limburg
    Commando is:

    MAP TAER1234

    Als voorbeeld

    (Er is ook een manual en een goede Wiki ;)
     
  5. markjuhh

    markjuhh Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 jan 2009
    Berichten:
    7.294
    Locatie:
    Gilze
    Zorg om te beginnen dat je naze snapt wat ie van de ontvanger binnenkrijgt.
    Dit doe je door in de Baseflight Configurator te kijken of de juiste balk beweegt bij de juiste stick.
    Doen ze dit niet pas je dat aan zoals heyudude hierboven vermeld.

    Doet ie dat wel goed dan ligt het aan je minthrottle waardes. Hoe lager je minthrottle hoe groter de kans dat niet al je motoren tegelijk beginnen te draaien.

    Voer de waardes bij advies OF maxxed in in de CLI.

    [​IMG]
     
  6. sanderw13

    sanderw13

    Lid geworden:
    8 feb 2012
    Berichten:
    763
    Locatie:
    westervoort
    oke, hij krijgt nu wel weer het goeie signaal binnen throttle is gewoon weer throttle.
    dus niet moet ik de volgende dingen zo instellen.
    set mincommand=1100
    set mincheck=1080
    set mincommand=1050

    set maxthrottle=1950
    set maxcheck=1920

    set looptime=3000

    save

    of moeten er een paar anders ?
     
  7. markjuhh

    markjuhh Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 jan 2009
    Berichten:
    7.294
    Locatie:
    Gilze
    Doe maar WEL zo instellen ;)
    Looptime mag evt naar 2500 als de naze op een mini zit.

    Als je dit ingesteld hebt ga je met het eindpunten menu in je zender zorgen dat in de Baseflight configurator bij de bewegende balkjes van je sticks ook de waardes van 1050 tot 1950 afleest.(of iig zo dicht bij mogelijk, mag er best 3 naast zitten)
    Vervolgens ga je in je zender naar het subtrim menu en zorg je dat bij midstick alle waardes rond de 1500 uitkomen.

    Als dit gedaan is zijn zender en naze op elkaar afgesteld en kan je gaan vliegen.
     
  8. Atchoo

    Atchoo Guest

    Je hebt nu 2 keer mincommand in je lijstje staan en looptime mag misschien nog wel wat omlaag ik heb hem bij mijn mini op 2500 staan.
     
  9. sanderw13

    sanderw13

    Lid geworden:
    8 feb 2012
    Berichten:
    763
    Locatie:
    westervoort
    oke gedaan hij is nu aan het reboot hoelang duurt dat ongeveer wat er staat rebooting....

    :)
     
  10. markjuhh

    markjuhh Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 jan 2009
    Berichten:
    7.294
    Locatie:
    Gilze
    Duurt ongeveer 10 seconden, maar als ie er langer op blijft staan even de configurator opnieuw starten ;)
     
  11. sanderw13

    sanderw13

    Lid geworden:
    8 feb 2012
    Berichten:
    763
    Locatie:
    westervoort
    roll is toch gewoon elevator
    raak een beetje door de war
     
  12. BorisB

    BorisB Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 mei 2012
    Berichten:
    8.188
    Locatie:
    Brabant
    In het geval dat je het niet wist

    Roll is aileron
    Pitch is elevator
    Yaw is rudder
     
  13. sanderw13

    sanderw13

    Lid geworden:
    8 feb 2012
    Berichten:
    763
    Locatie:
    westervoort
    oke, dan klopt nu alles, maar als ik hem arm gaan weer niet alle motors te gelijk draaien de 2 linkse motors beginnen met draaien dan komt de motor rechts onderin die begint bij 10% en motor rechts voor begint gewoon nog bij 55%
     
  14. crg

    crg

    Lid geworden:
    4 jan 2012
    Berichten:
    1.155
    Locatie:
    westervoort/voorthuizen
    Ik heb geen computer zemder kan dat wel met tussen 1000 en 2000 instellen wat je bij de dx6 moet instellen?
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 5 dec 2015
  15. BorisB

    BorisB Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 mei 2012
    Berichten:
    8.188
    Locatie:
    Brabant
    Je moet wel je regelaars goed calibreren en dan zullen ze tegelijk opspinnen.
     
  16. sanderw13

    sanderw13

    Lid geworden:
    8 feb 2012
    Berichten:
    763
    Locatie:
    westervoort
    en hoe dat ik dat precies:eek:
     
  17. sanderw13

    sanderw13

    Lid geworden:
    8 feb 2012
    Berichten:
    763
    Locatie:
    westervoort
    Nu ziet dit er zo uit bij volgas[​IMG]
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 5 dec 2015
  18. markjuhh

    markjuhh Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 jan 2009
    Berichten:
    7.294
    Locatie:
    Gilze
    In dat geval pas je de waardes in de naze aan aan de waardes die je zender uitstuurt, maar ideaal is het niet.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 5 dec 2015
  19. markjuhh

    markjuhh Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 jan 2009
    Berichten:
    7.294
    Locatie:
    Gilze
    Sander, haal de props van je quad af, vink het vakje rechtsonderin bij motor test aan, zet de master slider op 100%, sluit de accu op je quad aan, na de piepjes van je regelaars zo snel mogelijk de master slider naar 0% zetten en de piepjes afwachten.
     
  20. Atchoo

    Atchoo Guest

    set mincommand=1950
    save
    set mincommand=1050
    stroom erop, wachten op de piepjes van de esc
    save

    Even uit mijn hoofd was het dit.
     

Deel Deze Pagina