Nb16 stuurt voor geen meter?

Discussie in 'Brandstof auto's' gestart door philip van der wal, 19 mei 2019.

  1. philip van der wal

    philip van der wal

    Lid geworden:
    13 jan 2019
    Berichten:
    135
    Locatie:
    Zevenbergen
    hallo, ik heb al een paar maanden last van dat mijn auto niet wilt sturen, toen hij nieuw was stuurde hij super en ineens na 1 dag rijden kon hij haast niet meer sturen. Dus ik dacht even servo vervangen en hij werkt weer maar hij werk nog steeds niet. Ik heb geen flauw idee waarom hij het niet doet. Hebben jullie een idee?
    Ik heb een video gemaakt zodat jullie kunnen kijken naar het probleem:
     
  2. Snooky

    Snooky

    Lid geworden:
    24 jan 2017
    Berichten:
    40
    Locatie:
    Drennte
    Is het niet je Servo saver die te los staat.
     
  3. philip van der wal

    philip van der wal

    Lid geworden:
    13 jan 2019
    Berichten:
    135
    Locatie:
    Zevenbergen
    Ja dat dacht ik ook maar heb hem al op zijn verst dicht gezet en toen ik heb kocht stond hij op zijn lost
     
  4. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    27.304
    Locatie:
    Sassenheim
    En je ziet niet dat je hele servo los hangt.......
     
  5. Rhelie

    Rhelie Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 sep 2004
    Berichten:
    10.237
    Locatie:
    Nootdorp
    Bizar dit.
     
  6. Snooky

    Snooky

    Lid geworden:
    24 jan 2017
    Berichten:
    40
    Locatie:
    Drennte
    Moet haast ergens breuk zitten zou je dan denken.
     
  7. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    27.304
    Locatie:
    Sassenheim
    Zie mijn post en kijk nog eens naar het filmpje
     
  8. Schiksie

    Schiksie

    Lid geworden:
    26 jul 2012
    Berichten:
    3.188
    Locatie:
    Elst( Gelderland)
    Wat Roelof zegt :) Je servo hangt los ( iets afgebroken of schroefjes los/vergeten toen je de servo verving ? ) hierdoor beweegt je hele servo mee en is je stuuruitslag natuurlijk minimaal.
     
  9. philip van der wal

    philip van der wal

    Lid geworden:
    13 jan 2019
    Berichten:
    135
    Locatie:
    Zevenbergen
    Ja, die servo was te groot dus had hem aan 1 schroef vast gedraaid het sturen werkt weer perfect! Heb hem vast gemaakt met een tyrip of hoe je dat ook typt, en heb even het schroefje 1 gaatje verder gezet. bedankt voor jullie hulp!
     
  10. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    27.304
    Locatie:
    Sassenheim
    Dit soort houtje-touwtje oplossingen klinkt leuk maar had je bespaard kunnen worden door een juiste (maat) servo te plaatsen.

    In de eerste instantje had je gewoon de (voor de hand liggende) oorzaak van je probleem moeten zien want problemen herkennen en kunnen opsporen is een onderdeel van het sleutelen aan dit soort auto's.
     
  11. philip van der wal

    philip van der wal

    Lid geworden:
    13 jan 2019
    Berichten:
    135
    Locatie:
    Zevenbergen
    Ja ben al een tijdje bezig met dit probleem. Heb al zoveel geprobeerd snapte er niks meer van. Maar ik doe al langzaam ervaring op. Alleen bij mij is er gewoon sirrieus tijdens het rijden vandaag een moertje uit de uitlaat geschud! Wat een bagger merk acme. Het is me al 3x gebeurd dus 2x de bouten uit mijn donor autotje gehaald en verder zou ik niet weten waar ik die kan halen... het is weer goedkoop is duur koop merk ik.
     
  12. philip van der wal

    philip van der wal

    Lid geworden:
    13 jan 2019
    Berichten:
    135
    Locatie:
    Zevenbergen
    Heeft iemand enig idee waar ik doe schroeven kan halen
     

    Bijgevoegde bestanden:

    • image.jpg
      image.jpg
      Bestandsgrootte:
      176,9 KB
      Weergaven:
      38
    • image.jpg
      image.jpg
      Bestandsgrootte:
      707,6 KB
      Weergaven:
      37
  13. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    27.304
    Locatie:
    Sassenheim
    http://acme-rc.com/products-detail.php?ProId=58

    Zullen toch gewoon standaard M3 bouten zijn, kan je voor een euro per dozijn bij iedere bouwmarkt halen.

    Edit,

    Even gekeken,
    Zijn dus M2.5x5 boutjes, bij iedere modelbouwwinkel kan je wel M2.5 vinden.
     
  14. philip van der wal

    philip van der wal

    Lid geworden:
    13 jan 2019
    Berichten:
    135
    Locatie:
    Zevenbergen
    Ow yes dankje! Ik kon het gewoon niet vinden had ook al op artikel nummer gezocht.
     
  15. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    27.304
    Locatie:
    Sassenheim
    Gezocht had ik ook zonder een resultaat maar het staat gewoon in de onderdelenlijst in de manual.

    Overigens lijkt mij het kunnen constateren van een los zittende servo niet iets dat je moet leren, dat had je direct kunnen zien en direct kunnen afvragen of het iets met je probleem te maken had.
     
  16. philip van der wal

    philip van der wal

    Lid geworden:
    13 jan 2019
    Berichten:
    135
    Locatie:
    Zevenbergen
    Ja, ik had de servo ook vast gehouden dus dat hij niet bewoog maar het maakte weinig tot niks uit
     
  17. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    13.287
    Locatie:
    Rotterdam
    ff nog een bijzondere opmerking:
    loopt heel de aansturing wel soepel?

    servohevel los, zelf met je vingers treken en duwen om te sturen.
    wielen ff los van de grond. zeker met de wielen los, mag het bijna geen kracht kosten.

    Als de boel heel zwaar loopt, brand je ook vanzelf de servo op..
    heb ik al eens een keertje gezien bij iemand die nog wel eens een stuurservo opblies..
    stuurinrichting was met de hand al bijna niet te bewegen, dus lukte de servo dat ook maar een uurtje. daarna was de servo gefrituurd ;-)
     
  18. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    13.287
    Locatie:
    Rotterdam
    over die uitlaat: dat is wel een beetje normaal.
    je hoort hem strak vast te draaien, dan na een keer warm worden (zeg, 5 minmuten rijden) een keer na te trekken (dus de bouten nog eens vast draaien)
    meestal zit het daarna vast genoeg.

    tweede: meestal zitten er in de uitlaat iets andere bouten dan in de rest van de auto.
    normale bouten trekken kapot op die locatie. warm/koud, hard aangetrokken etc.
    hardstaal bouten blijven meestal beter. of in ieder geval een bout waarvan de kwaliteit een beetje bekend is.
     
  19. Schiksie

    Schiksie

    Lid geworden:
    26 jul 2012
    Berichten:
    3.188
    Locatie:
    Elst( Gelderland)
    Je kan ook een keer met een metaal detector over een buitentrack lopen, dan heb je zo een bak vol :hammer:

    Maar ff serieus, beetje loctite wil ook wel helpen, niet te veel anders krijg je ze nooit meer los.
     
  20. brutus

    brutus Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    21.886
    Locatie:
    Oldeberkoop
    De hele stuurbrug van die NB16 draait op bronzen bussen, en daar komt bij het minste of geringste stof tussen, en dan draait de boel te zwaar voor dat kleine servootje.

    Boel uit elkaar halen, en die bronzen busjes opmeten. Je kunt ze 1:1 vervangen voor kogellagertjes die je gewoon bij Conrad o.i.d. kan kopen.
    Scheelt een hele hoop.
    Die kogellagers houden het op zich ook niet heel bijzonder lang uit in het stof, maar ze zijn in elk geval te vervangen zonder dat de rest van de lagerpunten uitlubbert, en ook al verslijten ze, ze gaan in ieder geval niet (of niet heel erg) zwaar lopen.

    Ik heb dat destijds direct vanaf nieuw gedaan na ervaringen met andere buggies.
     

Deel Deze Pagina