Newbie advies

Discussie in 'Algemeen auto's' gestart door MarkH01, 3 apr 2020.

 1. MarkH01

  MarkH01

  Lid geworden:
  3 apr 2020
  Berichten:
  4
  Locatie:
  Hoorn
  Mijn naam is Mark en ik ben nieuw op dit forum en met deze hobby. Heb jarenlang slotrace gedaan en nu maar eens over gestapt naar de RC. Ik vond het sleutelen en tunen van slotrace auto's altijd het leukste.

  Ik ben nu aan het kijken naar een kit om zelf een auto te bouwen. Genoeg vrije tijd op dit moment...

  Al verschillende dingen gezien maar nu ben ik aan het twijfelen over een aantal opties. Ik denk dat ik voor een Tamiya TT02 auto wil gaan, maar opties zijn nog open. Verder heb ik gezien dat er ook een TT02 Chassis SR set is. Ik wil in de toekomst natuurlijk ook wel eens een wedstrijd rijden. Is dit dan een betere optie? Of kan ik beter standaard TT02 nemen en dan een paar kleine opties (welke?) dan nemen?

  Graag hoor ik van jullie!
   
 2. Roelof

  Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

  Lid geworden:
  20 aug 2003
  Berichten:
  28.749
  Locatie:
  Sassenheim
  De dichtbijzijnde club voor jou is in Heemstede. Elektro tourwagens zijn daar heel populair maar er wordt dan wel met betere chassis gereden dan een TT02. Een andere populaite klasse daar is de TT01 truck.

  Niet om alles af te raden maar als je er meer mee wilt zou het zonde zijn als je verkeerde keuzes maakt. Neemt niet weg dat je met de TT02 wel met de Tamiya cup mee kunt doen en ook zelfstandig op circuits kunt rijden.
  Heb je plannen om wedstrijden te rijden is het ook verstandig om de reglementen door te nemen, voor de Tamiya cup kan je die bij de gelijknamige website vinden en bij de website van de MACH Heemstede ook de regels van de diverse klasses die daar gereden worden. De Tamiya klasses geven weinig ruimte voor optionele onderdelen en zou het ook jammer zijn als je veel tuning doet en je daardoor illegaal bent.

  Op dit moment vanwege een virus zijn alle clubs gesloten en kan je er ook geen kijkje nemen. Misschien wel een idee om op youtube wat filmpjes door te nemen van de Dutch Tamiya cup en van de MACH Heemstede om een idee te krijgen.
   
 3. MarkH01

  MarkH01

  Lid geworden:
  3 apr 2020
  Berichten:
  4
  Locatie:
  Hoorn
  dankjewel voor deze informatie. Erg handig! Ik zie inderdaad dat de TT02 SR in ieder geval af gaat vallen. Verder ben ik aan het kijken naar de rest van de reglementen van de Tamiya cup. Ik denk namelijk dat die andere tourwagen competitie nog iets te lastig zal zijn voor een beginner.

  Het is jammer dat het Corona virus nu wat roet in het eten gooit om te gaan kijken.

  Ik vind zelf de trucks niet zo mooi (geen idee waarom..) en ga liever voor een tourauto.
   
 4. Roelof

  Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

  Lid geworden:
  20 aug 2003
  Berichten:
  28.749
  Locatie:
  Sassenheim
  Tamiya cup lijkt een mooie instap klasse maar vergeet niet dat ook daar je het moet opnemen tegen ervaren rijders die naast het beter kunnen rijden ze vaak ook meer uit hun auto's halen door truken die verder gaan dan dat je ooit online zult vinden. De klasse kent naast de reglementen weinig verplichtingen, zo hoef je geen lid te zijn van een vereniging wat niet wegneemt dat als je dit leuk vindt een lidmaatschap wel handig is.

  Met de betere tourwagens heb ook last van ervaren rijders maar door een speciale motor/regelaar combo met een toerenbegrenzer en vaste instellingen als ook een vastgelegde tandwielverhouding (stock) is ook daar meer gelijkheid gewaarborgd waar het meer op je stuurmanskunsten en afstelling van de auto komt. Of de ongelimiteerde klasse (modified) waarbij alles is toegestaan maar met snelheden tot boven de 120km/u er wel degelijk meer controle en setup kunsten van je vereist wordt.
   
 5. MarkH01

  MarkH01

  Lid geworden:
  3 apr 2020
  Berichten:
  4
  Locatie:
  Hoorn
  Met het slotracen trokken we ook de hele trukendoos open met vaardigheden die je online ook niet kan vinden. Dus ik heb ook echt niet de illusie dat ik in het begin direct voor aan zal rijden :) Ik vind het tunen en sleutelen erg leuk, maar dat is wel iets wat in de loop der tijd beter zal worden (eigenlijk net zoals het besturen van de auto's).

  Je hebt het over de betere tourwagens.... wat voor voorbeelden heb je daar dan van? Als je zegt dat dit een beter chassis is dan de TT02?

  De modified klasse is me nog een stapje te hoog... misschien later nog eens :)

  Ik waardeer zeer je antwoorden en advies!
   
 6. Roelof

  Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

  Lid geworden:
  20 aug 2003
  Berichten:
  28.749
  Locatie:
  Sassenheim
  Op de MACH is momenteel de Awesomatix A800 erg populair, en dat ding is ook echt goed met rare dempers.
  Andere modellen die hier in Nederland gebruikt worden:
  - Xray T4 (de 2020 versie zou tegenvallen)
  - Serpent X20 en er is nog een X4 wat technisch een hele mooie auto is maar moeilijk te leren is.
  - Yokomo BD9 (of was er al een 10?)
  - Schumacher Mi7
  - Infinity IF14
  - ARC R11 / R12
  - VBC Ghost 18

  In de stockklasse wordt er gereden met de zgn ETS Fleta motor/regelaar combo van Muchmore

  Uiteraard geld voor alles dat je alleen 2S hardcased accu's mag gebruiken en laden veelal niet meer dan 2C met max 16A geloof ik. Laden altijd in een laadzak zonder verwarming.
   
 7. MarkH01

  MarkH01

  Lid geworden:
  3 apr 2020
  Berichten:
  4
  Locatie:
  Hoorn
  Dankjewel voor dit lijstje! Erg duidelijk. Ik zie wel dat dit een andere prijsklasse is, maar liever nu iets kopen waar ik later meer aan heb.
   

Deel Deze Pagina