Nieuwe zenders FRSKY X9D X12D X16D

Discussie in 'Model elektronica' gestart door tfcw2000, 18 nov 2012.

  1. AHoogendijk

    AHoogendijk

    Lid geworden:
    24 mei 2012
    Berichten:
    1.254
    Locatie:
    Krabbendijke
    Misschien fail safe instellen.

    Tenzij de zender het uitstuurt, maar dat zou niet mogen
     
  2. Puffin

    Puffin Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 dec 2006
    Berichten:
    5.767
    Locatie:
    Eck en Wiel
    Nop alles met failsafe gedaan blijft bij aanzetten een moment bewegen. De servo later van stroom voorzien geeft geen probleem.
    Normaal geen last van of niet erg maar nu is het een fragiel systeempje dat niet buiten zijn marge mag anders gaan er dingen stuk.
     
  3. Vale Ouwe

    Vale Ouwe Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 feb 2004
    Berichten:
    5.965
    Locatie:
    Hell
    Niet. Ligt aan de servo's. Je zou er een inschakelvertraging tussen kunnen zetten.
     
  4. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.780
    Locatie:
    Groningen
    Kan zijn dat de servo's zonder puls naar een uiteinde toe lopen.... kan je testen door alleen spanning erop te zetten.
     
  5. awap

    awap

    Lid geworden:
    24 mrt 2005
    Berichten:
    40
    Locatie:
    Zelhem
    Geeft de zender tegelijkertijd soms de melding: "telemetry lost" ?
    Als de zender dicht bij de ontvanger ligt kan een te sterk signaal de verbinding verstoren.
    Bij mij blijven de servo's in een vaste stand staan.
    Maar je kunt proberen de zender even 1 รก 2 meter van de ontvanger te leggen?
     
  6. Puffin

    Puffin Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 dec 2006
    Berichten:
    5.767
    Locatie:
    Eck en Wiel
    Geweldig..... waar vindt ik dat???

    De servo's gaan inderdaad naar extreem uiteinde (1 kant maar, precies de verkeerde natuurlijk), zender ligt dichtbij, dat eens testen, maar ik wil geen risico. Telemetrie staat uit.

    Het is een 1/35 British Mark IV tank (Tamiya) waarvan het geschut draait en in hoogte verstelbaar is, aan twee kanten!!, met 4 mini servo's (HK meuk en klein)
     
  7. Vale Ouwe

    Vale Ouwe Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 feb 2004
    Berichten:
    5.965
    Locatie:
    Hell
    Je hebt laatst een heel mooi schakelsysteem bedacht, dan is een inschakelvertraging toch een eitje?
    Gewoon een klein relais (of Fet) in de + opnemen.
    Relais stuur je aan met kleine transitor die pas gaat uitsturen als de condensator op de basis is "geladen".

    Je kunt ook even kijken naar servo's die er geen last van hebben.
    Heeft verder niets met de zender of telemetrie te maken.
     
  8. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.780
    Locatie:
    Groningen
    Btw, X10 komt er ook aan... Is een simpelere Horus, zelfde scherm en cpu maar 2 sliders, geen onnodige andere dingen.
     
  9. AHoogendijk

    AHoogendijk

    Lid geworden:
    24 mei 2012
    Berichten:
    1.254
    Locatie:
    Krabbendijke
    Heb je daar een link van, kan het zo niet vinden

    Groeten, Arie
     
  10. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.780
    Locatie:
    Groningen
    Nope, top secret ;) Specs zijn te vinden in de OpenTX code.
     
  11. AHoogendijk

    AHoogendijk

    Lid geworden:
    24 mei 2012
    Berichten:
    1.254
    Locatie:
    Krabbendijke
    Ok,

    dan mankeert er niets aan mijn zoeken ;)

    De horus is interessant vindt ik, maar iets gunstiger wat prijs betreft met wat minder opties zou goed passen.

    Ik hou de berichtgeving in de gaten.

    Groeten, Arie
     
  12. Vale Ouwe

    Vale Ouwe Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 feb 2004
    Berichten:
    5.965
    Locatie:
    Hell
    Onnodige andere dingen....
    Leuke stelling.

    Ik doe nog niks met dat kleine joystickje links-onder......(maar wel een evt leuke optie)
    Ik gebruik niet de bluetooth trainer... (al zou het leuk zijn om dat met andere versies/modulen te kunnen gebruiken)...
    Ik gebruik niet de interne gps. en zou ook nog niet weten wat ik er mee zou kunnen.

    Ik zou geen schuifjes, knopjes of schakelaars willen missen. (enkel jammer dat het rechtse knopje geen "center" kent, maar dat is een detail en voor ieder anders)


    Maar ik overweeg nu wel serieus om het trimmen van de linker sticks rechts te regelen, en visa versa.
    Het lukt me nog steeds niet om dat met dezelfde hand te doen. Ik kan nog steeds enkel trimmen met mijn "andere hand".
     
  13. G J Broekhuizen

    G J Broekhuizen

    Lid geworden:
    12 jul 2004
    Berichten:
    1.394
    Locatie:
    Elburg
    wie weet hoe ik het in kan stellen op mijn Taranis

    wiel deur open. wiel uit. na aan tal seconden wiel deur dicht..... wiel deur open. wiel in . na aantal seconden wiel deur dicht. Dit alles met 1 schakelaar.
     
    Laatst bewerkt: 5 feb 2017
  14. Frater

    Frater

    Lid geworden:
    22 jun 2014
    Berichten:
    654
    Locatie:
    Heeze/Amsterdam/Helmond
    zet ze op een flight mode met MAX.
    Vertraagd in en vertraagd uit staan tot je beschikking in de mixer.
    De 2 kanalen kunnen op dezelfde flight mode reageren.
     
  15. G J Broekhuizen

    G J Broekhuizen

    Lid geworden:
    12 jul 2004
    Berichten:
    1.394
    Locatie:
    Elburg
    Zo ver was ik al gekomen..maar dan heb je twee schakelaars nodig. 1 voor de deurtjes en 1 voor de wielen.

    wat ik wil is dat de deurtjes dicht zitten bij de start en landing. wanneer de wielen uit zijn .
     
    Laatst bewerkt: 5 feb 2017
  16. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.780
    Locatie:
    Groningen
    Flight modes schakelen op het juiste ritme en dan met gvars aan de hand van de flightmodes de functies bedienen.
     
  17. Frater

    Frater

    Lid geworden:
    22 jun 2014
    Berichten:
    654
    Locatie:
    Heeze/Amsterdam/Helmond
    Je hebt toch een vertraging?
    Dus op dezelfde schakelaar (fm, ls of echte schakelaar) laten reageren.
    Direct voor de kleppen en 2s later voor de wielen.
    Uit zetten andersom.

    Volledig voorkauwen is niet leerzaam. Als het je lukt heb je meer bevrediging en kun je het de volgende keer zelf.

    PS net in 3 minuutjes in de zender gezet. Dat inclusief de zender pakken, aanzetten en controleren in monitor.
     
    Laatst bewerkt: 4 feb 2017
  18. toostbeek

    toostbeek

    Lid geworden:
    6 dec 2014
    Berichten:
    1.160
    Hallo GJ

    Ik heb dezelfde instelling in mijn Taranis voor het landingsgestel van onze Connie.

    Ik heb het kanaal ch5 voor het landingsgestel als volgt ingesteld.

    Source SC
    Weight -200
    Offset -100
    Delay Up 3.0s (tijd voor de geardoors )
    Delay Down 0s
    Slow up 0s (pneumatisch landingsgestel daardoor vertraging)
    Slow down 0s

    Het kanaal voor de geardoors ch6 is als volgt ingesteld

    Source SC
    Weight -200
    Offset -100
    Delay Up 0s
    Delay Down 4.0 s (tijd voor het landingsgestel om in de klappen)
    Slow Up 4.0s. ( vertraging zodat de kleppen langzaam openen en sluiten)
    Slow Down 4.0s

    Ik hoop dat je er iets aan hebt. Kom je er helemaal niet uit, dan is een ritje Kampen Elburg voor mij ook geen probleem.
     
  19. G J Broekhuizen

    G J Broekhuizen

    Lid geworden:
    12 jul 2004
    Berichten:
    1.394
    Locatie:
    Elburg
    Ik ga een filmpje maken wat ik bedoel. boven staande werkt prima hoor . maar wat ik wil gaat iets verder. even geduld
     
    Laatst bewerkt: 5 feb 2017
  20. toostbeek

    toostbeek

    Lid geworden:
    6 dec 2014
    Berichten:
    1.160
    Ja ik zag het al intussen. Je wilt de luiken open, wiel eruit en luiken weer dicht.



    Zoiets als dit dus
     
    Laatst bewerkt: 5 feb 2017

Deel Deze Pagina