Nine Eagles Solo Pro V2 mode 3?

Discussie in 'FP/coaxiaal' gestart door Ometoon, 19 okt 2011.

  1. Ometoon

    Ometoon

    Lid geworden:
    9 dec 2009
    Berichten:
    95
    Locatie:
    Den Haag
    Hallo,

    Weet iemand of het tecnisch gezien (zoals bij veel zenders) mogelijk is de Nine Eagles Solo Pro V2 in mode 3 te kunnen vliegen?

    Groeten,

    Anton
     
  2. Indoorvlieger

    Indoorvlieger Forum veteraan

    Lid geworden:
    3 mei 2010
    Berichten:
    12.784
    Locatie:
    Flevoland
    Niet zonder flink wat te verbouwen. Enige reden om speciaal mode 3 te willen?
     
  3. J o h a n

    J o h a n

    Lid geworden:
    5 sep 2002
    Berichten:
    1.203
    Locatie:
    Het Oldambt
    Dat is zonder meer mogelijk. Het vergt inderdaad veel werk om dit te realiseren.

    Waarom wil je dit?
     
  4. Psygho (Emil)

    Psygho (Emil) Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 jan 2004
    Berichten:
    15.656
    Locatie:
    Prov. Drenthe.
    Waarom, hij vraagt he tniet voor niets ;)
    Zal hij wel makkelijker vinden..

    Ik wil op zich ook wel een mini, maar ik zit ook vast op mode 3 voor heli's
     
  5. Indoorvlieger

    Indoorvlieger Forum veteraan

    Lid geworden:
    3 mei 2010
    Berichten:
    12.784
    Locatie:
    Flevoland
    Er kunnen 2 redenen voor zijn. Of je vliegt het op grotere heli's, en wil nu een kleintje, of je had tot nu toe alleen een 3 kanaals, en wil nu dezelfde layout op een 4 kanaals. In het laatste geval loont het om door te zetten en mode 1 of 2 te leren, waarbij mode 2 het voordeel heeft dat je de hele tuimelschijf, dus aileron en elevator, op 1 stick hebt. Vooral met landen is dat wel fijn.
     
  6. Psygho (Emil)

    Psygho (Emil) Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 jan 2004
    Berichten:
    15.656
    Locatie:
    Prov. Drenthe.
    Mode 3 heb je dat ook, enkel is de bezetting van de sticks net andersom....
    Vliegtuigen doe ik in mode 1, en quads/ heli in mode 3.
     
  7. Indoorvlieger

    Indoorvlieger Forum veteraan

    Lid geworden:
    3 mei 2010
    Berichten:
    12.784
    Locatie:
    Flevoland
    Ah, ik had onthouden dat de even modes elkaars spiegelbeeld waren, maar dat klopt inderdaad niet. Mode 2 en 3 zijn gespiegeld, en mode 4 en 1. Dan gaat mijn argument voor mode 2 niet meer zo op.

    De standaard zender van de Solo Pro is wat lastig om te bouwen, dan moet je al denken aan printbanen doornemen, en anders aansluiten met draadjes. Je kan wel een iets andere zender van Nine Eagles erbij nemen, die meer op een standaard zender lijkt, misschien dat die wel makkelijker om te bouwen is.
     
  8. Ometoon

    Ometoon

    Lid geworden:
    9 dec 2009
    Berichten:
    95
    Locatie:
    Den Haag
    Reden om mode 3 te willen vliegen is dat ik het zo heb geleerd op cp heli's. Daarin ben ik behoorlijk gevorderd en is niet zomaar "af te leren" :)
    Mode 3 is idd mode 2 gespiegeld.
    Een solo pro v2 voor binnen leek mij wel leuk, alleen hem in mode 3 krijgen wordt een wat lastig verhaal begrijp ik?
     
  9. Stevo

    Stevo Forum veteraan

    Lid geworden:
    22 jan 2004
    Berichten:
    6.185
    Locatie:
    Brugge-België
    Als Mode 3 mode 2 gespiegeld is zou het zonder veel poespas moeten kunnen, gewoon de sticks verwisselen. Ik kijk vanavond even of dit zonder veel moeite kan gedaan worden aangezien ik zo'n zender heb.

    Stevo
     
  10. MaartenR

    MaartenR

    Lid geworden:
    29 apr 2003
    Berichten:
    850
    Locatie:
    Oldenzaal
    En dan ook nog even in je zender softwarematig de mode veranderen...
     
  11. Stevo

    Stevo Forum veteraan

    Lid geworden:
    22 jan 2004
    Berichten:
    6.185
    Locatie:
    Brugge-België
    Zal niet lukken inderdaad, afvoeren die optie dan maar.

    Stevo
     
  12. MaartenR

    MaartenR

    Lid geworden:
    29 apr 2003
    Berichten:
    850
    Locatie:
    Oldenzaal
    Welke zender gebruik je dan?
     
  13. Indoorvlieger

    Indoorvlieger Forum veteraan

    Lid geworden:
    3 mei 2010
    Berichten:
    12.784
    Locatie:
    Flevoland
    Dat hoeft niet. De functies blijven op dezelfde sticks "gemapt". Waar je wel problemen mee gaat krijgen, stel dat je de sticks kan omwisselen, zijn de trims. Die zitten niet vast aan de stick units, maar op de hoofdprint. Moet je die ook allemaal opnieuw bekabelen...

    De Trex100 heeft wel mode 3 (of was het nu 4?) beschikbaar, maar is duurder en vliegt minder. Je zou kunnen proberen een trex100 print in te bouwen in een Solo Pro.
     
  14. Stevo

    Stevo Forum veteraan

    Lid geworden:
    22 jan 2004
    Berichten:
    6.185
    Locatie:
    Brugge-België
    Dacht ik aanvankelijk ook maar Maarten deed me twijfelen (was véééls te vroeg deze morgen:D)

    Ik doe dat zendertje straks wel even open om te piepen of het een groot probleem is of niet. Ik zet dan wel een fotootje van de ingewanden in dit topic.

    Stevo
     
  15. Psygho (Emil)

    Psygho (Emil) Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 jan 2004
    Berichten:
    15.656
    Locatie:
    Prov. Drenthe.
    Tja andere optie is dus om speciaal over te gaan op een spectrum zender mode 1. Ik neem aan dat als je die in heli model zet, het een mode 3 word ???

    Edit:
    Sorry in de war met de blade heli's.. die kan je bindne op spectrum....
     
  16. Ometoon

    Ometoon

    Lid geworden:
    9 dec 2009
    Berichten:
    95
    Locatie:
    Den Haag
    Als ik het zo een beetje lees zit er denk ik niets anders op dan een toestel te nemen waarbij Mode 3 een optie is. Dit is bij de Blade Mcpx met de standaardzender wel het geval geloof ik.

    Mocht iemand weten of het wel mogelijk is, hoor ik dat graag uiteraard!
     
  17. Nisei

    Nisei

    Lid geworden:
    14 aug 2011
    Berichten:
    39
    Locatie:
    Leeuwarden
    Het kan blijkbaar wel: [URL="[/URL]
    Aan het einde zie je de aangepaste TX. Het zal vast wel ergens goed gedocumenteerd staan.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 13 nov 2015
  18. Ometoon

    Ometoon

    Lid geworden:
    9 dec 2009
    Berichten:
    95
    Locatie:
    Den Haag
    Interessant filmpje! Zeker op het einde. Alleen hoe het te realiseren (solderen) is mij niet helemaal duidelijk.

    Bedankt zover voor de reacties.
     
  19. Helikapoter

    Helikapoter

    Lid geworden:
    11 mrt 2006
    Berichten:
    422
    Locatie:
    West-Friesland
    Pas geleden de nieuwe Robbe/futaba versie van dit leuke helitje gekocht, maar het lukt me niet om in mode 1 of 2 te vliegen.
    Na 25 jaar in mode 3 te vliegen ,gaat me dit niet lukken.
    Heeft iemand een idee om dit zendertje om te bouwen, aangezien het een insteek unit
    met 2 losse printplaten betreft,moet ik het meer in de zender zelf zoeken.
    Zelf dacht ik om de printbanen te volgen en vervolgens hier een schema van te maken en dan de functie's om te solderen.

    https://picasaweb.google.com/117899734165229364634/20121023?authuser=0&feat=directlink

    Hier kan je zien hoe dit in elkaar zit
     
    Laatst bewerkt: 23 okt 2012

Deel Deze Pagina