NVM MODELBOUWDAG - 12 december 2020

Discussie in 'NVM Evenementen' gestart door NVM Redactie, 9 jul 2020.

 1. NVM Redactie

  NVM Redactie

  Lid geworden:
  30 okt 2019
  Berichten:
  36
  Locatie:
  Nederland
  Gerrit Volgers

  NVM Modelbouwdag 2020 en het Coronavirus


  De NVM-Modelbouwbeurs 2020 staat ook dit jaar gepland en wel op 12 december 2020. Dit evenement wordt samen met Hobma georganiseerd en valt samen met de Modelspoorbeurs. Sinds 1 juli 2020 zijn evenementen weer toegestaan, hetgeen voor Hobma aanleiding is om weer voorzichtig te starten met de Modelspoorbeurzen. De eerstvolgende beurs zal 29 augustus 2020 plaatsvinden, onder voorbehoud van vergunningen en volgens de richtlijnen van het RIVM. Dezelfde voorwaarden gelden vanzelfsprekend voor de NVM-Modelbouwdag in december, rekening houdend met de dan geldende richtlijnen. Gelet op de onzekerheden op dit moment en de ervaringen van de beurs in augustus, zal de uitvraag voor deelname aan de NVM-Modelbouwdag gestart worden in september. Meer informatie vindt u in De Modelbouwer, de NVM Nieuwsbrief en de NVM-website www.modelbouwers.nl.

  Meer informatie over de Modelspoorbeurzen van Hobma treft u aan op de website www.modelspoorbeurs.nl.

  Logo NVM Modelbouwdag 2020 (500).jpg
   
 2. NVM Redactie

  NVM Redactie

  Lid geworden:
  30 okt 2019
  Berichten:
  36
  Locatie:
  Nederland
  Gerrit Volgers

  Update: NVM Modelbouwdag 2020

  Op het moment dat dit blad verschijnt heeft Hobma de eerste Modelspoorbeurs na het versoepelen van de corona-maatregelen georganiseerd in Houten. Daarbij is rekening gehouden met de restricties die geleden voor de organisatie van dit soort evenementen, waaronder het respecteren van de afstand van 1,5m en het maximaal aantal bezoekers in de hallen. De hallen zelf voldoen aan alle eisen m.b.t. het ventileren van de ruimte. Meer informatie over deze evenementen vindt u op de website www.modelspoorbeurs.nl. De NVM heeft besloten om de NVM Modelbouwdag, die gepland is voor 12 december 2020 samen met Hobma door te laten gaan, tenzij de ontwikkelingen van de verspreiding van het virus en maatregelen van de overheid dit doorkruisen.

  De afgelopen maanden hebben veel modelbouwers van de gelegenheid gebruik gemaakt om hun bouwprojecten af te ronden, of nieuwe op stapel te zetten. Op hun zolderkamer of in hun werkplaats was de kans op besmetting door het corona-virus minimaal en hier zijn dan ook vele uren doorgebracht, hetgeen onder meer valt af te leiden uit de omzet van de handelaren op dit gebied. Maar elke modelbouwer heeft op zeker moment de behoefte het resultaat van zijn inspanning te tonen aan anderen dan alleen het huisgezin. De NVM Modelbouwdag biedt daarvoor een uitgelezen kans om dit te doen. Ook nu weer ligt hierbij de nadruk op het demonsteren van gebruikte technieken en materialen en het tonen van modellen die nog in bouw zijn. Dit biedt de bezoekers de gelegenheid te zien dat ook schitterende modellen met vallen en opstaan (en de nodige afval) tot stand komen.

  Lezers van De Modelbouwer worden uitgenodigd zich aan te melden bij de organisatie. Dit kan via de website van de NVM: www.modelbouwers.nl of direct via het aanmeldingsformulier via https://nvm.wufoo.com/forms/nvm-modelbouwdag-2020

  Daar vind u ook meer over de maatregelen die worden getroffen, de instructies voor deelnemers en bezoekers. Laten we hopen dat deze dag ook nu weer een groot succes wordt.
   
 3. NVM Redactie

  NVM Redactie

  Lid geworden:
  30 okt 2019
  Berichten:
  36
  Locatie:
  Nederland
  Gerrit Volgers

  Update: NVM Modelbouwdag 2020

  De ontwikkelingen van Covid-19 veranderen met de dag en het is onvoorspelbaar hoe de situatie er in december voor staat. In nauw overleg met Hobma is besloten om de voorbereiding van de Modelspoorbeurs en daarmee de NVM-Modelbouwbeurs 2020 door te laten gaan. De definitieve beslissing over het evenement zal in de 2e helft van november worden genomen. Naast de formele richtlijnen van de overheid spelen de risico’s voor de deelnemers en de bezoekers een doorslaggevende rol. De voorschriften die van toepassing zijn gelden voor een z.g. ‘doorstroom-evenement’, ze zijn vertaald naar de indeling, de looproutes en het maximaal aantal personen dat in de hal gelijktijdig aanwezig is. Voor de bezoekers is dit geregeld via ‘time slots’, welke bepaald worden bij het (verplicht) bestellen van een entreekaart (zie https://www.modelspoorbeurs.nl/algemene-maatregelen-voor-bezoekers-i-v-m-corona )

  Voor de deelnemers gelden duidelijke voorschriften, voor deelnemers aan de NVM beurs zijn ze te vinden op https://www.modelbouwers.nl/pdf/regelsNVM-Modelbouwdag2020.pdf
  In grote lijnen ziet de indeling van de hal er uit als die van de beurs van 29 augustus, het resultaat is te zien op de foto’s en de schets.(Meer hiervan is te vinden op: https://www.modelspoorbeurs.nl/onze-beurs-van-29-augustus-2020/)

  Onduidelijk is nog wat de richtlijnen voor het dragen van mondkapjes zullen zijn. Laten we hopen dat de ‘tweede golf’ tegen die tijd uitgedempt is en met de nodige maatregelen deze beurs toch door kan gaan. Van belang daarbij is of er voldoende deelnemers zijn en is aanmelding bij interesse gewenst. Dit kan via https://nvm.wufoo.com/forms/nvm-modelbouwdag-2020
   

Deel Deze Pagina