O jee.

Discussie in 'Foto-Album' gestart door helixer, 5 mei 2020.

 1. helixer

  helixer

  Lid geworden:
  19 mei 2012
  Berichten:
  306
  Locatie:
  Huizen
  Ben 's gaan tellen. 10 vliegtuigen(waarvan 7 zelfbouw), 2 helikopters(Walkera), 4 drones(waarvan 1 zelfbouw) en 4 zenders, dit is uit noodzaak geboren. Hoofdzender mijn Futaba T7C, Spektrum(voor de kleinere modellen), 2 walkera zenders voor mijn helikoptertjes. Wordt zo langzamerhand wel erg veel bij elkaar. En dan heb ik in de loop der jaren heel wat spul van de hand gedaan. Ben ooit met helikopters begonnen. Overal zitten eigen ontvangers in, dus zo op te pakken en weg te vliegen.

  De 3 voorste vliegtuigjes vlieg ik mee op het veldje naast mijn huis. De kleine twin(links) is een zelfbouw en vliegt best wel aardig. De SAKURA(rechts met groene stickers vliegt werkelijk fantastisch, hoewel het standaard wat tegenviel. Heb er een andere motor op gezet en nu is het mijn lieveling. Vooraan de TY indoor micro. Alleen bij windstil weer mee te vliegen. Leuk toestel, maar nog weinig gelegenheid(lees windstil weer) gehad om er een heel goed oordeel over te geven.

  Mijn zelfbouw drone(geheel rechts) is een mooi uitgebalanceerde drone met camera op gimbal. Uitgebalanceerd bedoel ik dat het toestel heel makkelijk alles omhoog kan sleuren zonder er erg hard aan te moet trekken, bovendien ook als het hard waait blijven mijn skids uit beeld tijdens het filmen en vliegt rete stabiel en strak. Een drone met camera en gimbal wordt al gauw zwaar, maar in dit concept en met een 4s lipo heb ik dat probleem getackeld. Met een drone vliegen gaat gauw vervelen, maar zo af en toe krijg ik de geest en pak een modelletje. De drone met gele propellers heeft race motoren en de drone met witte propellers is een standaard Quanum Nova.

  In de 3D MX2(groen toestel links) zit sinds gisteren een ZOHD kopilot. Gewoon omdat het leuk is en met GPS ook nog een return to launch(RTL) funtie heeft. Moet ik dus nog uit proberen. De Twin(geheel rechts) moet nog een maiden krijgen, maar alles op z'n tijd.

  De UCF(u can fly van Hype) is in dit stelletje ongeregeld het oudste toestel. Zeer gemoedelijk en een prachtig leertoestel(mijn gemoedelijke grote reus). Was ook mijn eerste grote toestel na mijn eerste ervaringen op vliegtuig gebied met een Sky runner(Leuk want de motor met prop zit nu na al die jaren op mijn laatste zelfbouw).


  [​IMG]

  Enfin, de UCF had al ruim twee jaar niet meer gevlogen, maar ik wilde hem toch niet van de hand doen. De starts en landingen zijn waanzinnig met dit toestel. Toestel heb ik wel gemodificeerd, want het landingsgestel is geheel anders dan standaard. Standaard heeft ie een meesturend neuswiel. Heeft nadelen op een weiland en bovendien zit het stuurgedeelte van de neuswiel op dezelfde servo als het richtingsroer. Enfin, bij landingen heb je zo ontzettend veel ruimte nodig, want het toestel blijft maar doorzweven. Zelfs met remkleppen een flinke uitdaging. Toevallig kreeg ik twee weken geleden de geest om dit toestel weer eens op te pakken. Eigenlijk het enige toestel waarmee ik op een weiland leuk kan landen en opstijgen. En ja, soms kriebelt dat weer om weer eens flink uit te pakken met dit monster. Mijn zoon heeft een filmpje geschoten, die zal ik hier ook even plaatsen. Zoek je nog een trainer en heb je een zee aan ruimte, wel dan raad ik je echt een UCF aan. Hier het filmpje:  Grt H :eek:
   
  Laatst bewerkt: 5 mei 2020

Deel Deze Pagina