Paramotor trike (met camera gimbal en auto pilot)

Geen video dit keer maar gewoon wat tekst en een paar plaatjes. Ik heb het project wederom opgepakt en zo goed als opnieuw begonnen. De structuur was van een proof of concept kwaliteit (afwezig dus) en dat was niet handig voor mijn eigen overzicht en ook niet handig als ik het project deel. Ik heb zoals in de video toegelicht gekozen voor een klassieke frame opbouw (parallele frameplaten van carbon met spacers als backbone) waaraan de componenten bevestigd worden. Ik heb nu een aantal van deze houders geprint, en als ik alles dubbel gecontroleerd heb ga ik de frameplaten frezen (zonde als ik er achter kom dat ik een foutje heb gemaakt en ze kan weggooien)

Nu de plaatjes, de eerste is zij vooraanzicht:
44743938574_3777ce3d77_k.jpg

In dit bovenaanzicht kan je mooi de verdeling van de componenten zien:
31594184258_3fccbe1184_k.jpg

45468948281_b22b26eedf_h.jpg

Zoals ik zei, ik ben gelijk bezig gegaan met de structuur van het geheel, dat betekent het verdelen van de onderdelen in logische subassemblages van de uiteindelijke complete paradrone assemblage. Solidworks heeft een tool waarmee je dat leuk kan visualiseren genaamd Treehouse:
45478061511_a04844f3ab_k.jpg

Dit overzicht is nog niet compleet maar geeft een aardig beeld van het geheel.
 
Hoi Stef.

Geweldig man. Erg mooi en Kunstig.
Vraagje, waarom maak je niet eerst een simpel vliegend prototype? Een proof of concept. Daarna kun je er dingen aan toevoegen zoals een kunstgimbal etc. Het prototype zal je zo ongelooflijk veel leren. Uiteraard wel het prototype tekenen alvorens te maken, en aanpassingen tijdens het vliegen, ook aanpassen in de tekening. Dit is dan je basis vanuit waar je de boel gaat tekenen zoals in jou laatste renders.

Remy
 
Hey Remy, bedankt voor je bericht! Ik heb er meerdere keren over nagedacht en nu ik jouw bericht zie begin ik weer te twijfelen om het toch maar te doen. De reden waarom ik er uiteindelijk van af zag is omdat het maken van die onderdelen aardig wat werk is, en mijn aanname was/is dat een standaard ring van een stuk plaatstaal (of gf of cf) gebogen te flexibel is. Ik heb het nogal druk gehad met werk (wat opzich natuurlijk heel goed is) en met mijn plannen om steeds grote stappen te maken bleef ik het maar steeds vooruit schuiven. Ik ga nu het werk in kleine blokjes doen want dan gebeurt er in ieder geval wat (blokken van 30 tot 60 minuten ofzo, misschien langer als een taak daar om vraagt)

Je ziet op pagina 1 of twee ook een ontwerpje dat ik gemaakt heb voor het vereenvoudigde prototype. Hmm misschien dat ik die andere ring er voor kan gebruiken als ik daar wat glasvezel overheen gooi. Niet netjes, gewoon functioneel.
 
Ik heb (na een lange lange tijd) weer wat inspiratie gekregen een paar weken geleden en ben met het frame bezig geweest. Het is nu zoals ik hem hebben wil! Ik laat de frameplaten watersnijden, maar voor de zekerheid heb ik ze eerst nog geprint om de passing te controleren.

Een paar plaatjes, eerst het ontwerp van het frame (kaal):
47631272101_a0189a72f7_h.jpg


46906991124_b88a030530_h.jpg


33753988858_f9862aa832_h.jpg


En de testpassing van het apparaat met geprinte frameplaten:
40664820553_861c028248_h.jpg


46906991984_41dbf549f0_h.jpg


33753990728_c0d6f700b3_h.jpg


47631273061_04c52450c9_h.jpg
 
Hey Stef, prachtig hoor! Maar uhh, misschien te vaak star wars gekeken?

https://images.app.goo.gl/YigmqPM7RKyoVt4HA

Heeft er zeker wat van weg met je pitot kanon aan de voorkant en de hoge poten. :rofl:

Je design ziet er nu iig super strak uit. Erg mooi. Vraag me af of je echt carbon nodig hebt? Geprint in ABS lijkt me je proto ook heel stevig? Zeker met behoorlijke infill!?

Als ik je nog kan helpen met de camera ophanging dan laat maar weten. En zwaar frame zou voor de stabiliteit van de camera helpen iig.

Groet Q
 
Nou ik heb stapels en stapels met carbon liggen dus dan is het een logische keuze. geprint is zeker niet voldoende, er komen behoorlijke krachten op te staan, zeker tijdens een landing. Het vlieggewicht ligt boven de 10kg, dat met een stevige landing is vragen om problemen met geprint materiaal. het landingsgestel krijgt ook nog laagje glas/koolstof om die reden.
 
ik wil één van de komende weken (wanneer het bedrijf kan) de onderdelen laten watersnijden. het gaat
om de 4 hoofd frameplaten, daarna ben ik eigenlijk al heel ver (90%) en kan ik beginnen met de eindassemblage.

Ik moet overigens nog wel die ring lamineren, ik wil het geprinte landingsgestel ook verstevigen met wat
composiet, aangezien die vorm "makkelijker" is begin ik daar mee om nog wat extra ervaring op te doen.
 
Hi Stef,


Je design wordt erg mooi idd en 10kg had ik nog niet zo gedacht; gelijk heb je met koolstof! Watersnijden is een prachtig gezicht. Mocht je (vast niet) dat nog nooit gezien hebben dan is kijken een aanrader!

Ik zou het zeker leuk vinden een sommetje te wagen aan je camera ophanging. Ik zal je een pb sturen. Met 10kg heb je zeker genoeg massa om op af te steunen..

Wat worden de toerentallen waarmee je denk te vliegen ongeveer? En wat weegt je camera?

Groet en succes met de afbouw!
 
Hey, ik heb eerlijk gezegd geen antwoord op die vragen, ik heb de voortstuwing gekozen op basis van informatie van de fabrikanten (van motor/prop en opale) maar ik weet niet wat de efficiëntie van de voortstuwing wordt in combinatie met deze propeller kooi, en hoeveel stuwkracht ik nodig heb om te vliegen. Wat ik wel weet is dat het meer dan voldoende is.
Wat betreft de camera heb ik helaas weer geen antwoord, in de ontwerpen heb ik gebruik gemaakt van een gimbal van gemiddelde afmeting waarbij het een complete module is. Daarmee bedoel ik niet een gimbal waarop ik bijvoorbeeld mijn GH4 plaats maar zoiets als de DJI Osmo of de foxtech gimbals die ik in de renders gebruikt heb.

Deze gimbal heb ik gebruikt als voorbeeld in de eerder gedeelde renders:
long_01.jpg

long_04.jpg
 
Back
Top