Phantom X1 Gimball tilt werkt niet.

Discussie in 'Multicopters' gestart door Mikkiii, 24 sep 2013.

  1. BlikvanBoven

    BlikvanBoven

    Lid geworden:
    21 mrt 2013
    Berichten:
    1.995
    Locatie:
    Rotterdam
    Hoi,
    upgrade kit zoals beschreven in deze post van dit topic, bestellen.
     
  2. Digitech

    Digitech

    Lid geworden:
    16 mrt 2011
    Berichten:
    635
    Locatie:
    Heerlen

    dan heb je dus GEEN Versie 1.1 en hoef je alleen de tilt lever in te bouwen
    of te wel de upgrade Kit.
     
  3. EdAkker

    EdAkker

    Lid geworden:
    18 aug 2012
    Berichten:
    775
    En heeft hij er geen verstand van, dan hoeft hij zich niet te schamen ;) .
     
  4. Powerpete

    Powerpete Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    11 jun 2002
    Berichten:
    1.343
    Locatie:
    Bussum
    de innovaties gaan dusdanig snel dat de dealers het ook zelf uit moeten puzzelen... beetje afhankelijk van de relatie van de dealer met DJI en de aanwezige kennis van je dealer over het hoe en wat.... ook wij leren elke dag weer bij....

    Versie 1.1.1 is er ook al weer, en over een week of 3 staat de vision voor de deur... je krijgt nauwelijks de tijd om het een uit te zoeken of er is alweer wat nieuws....
     
  5. Digitech

    Digitech

    Lid geworden:
    16 mrt 2011
    Berichten:
    635
    Locatie:
    Heerlen
    wacht ik had het gisteren ook al op een rijtje gezet

    de Vision valt trouwens onder de V2 versies
    Phantom 2 en de Phantom 2 Vision



    Er is nogal wat onduidelijk over de types phantom
    Nou hier gaat die dan

    Versie
    1.0 was de OER versie dus met linker gas stick ZONDER veer , deze versie had een PPM ontvanger Single antenne.
    1.2 was de volgende versie die wij kregen met Center VEER op gas , PPM
    1.1 dit is de recente versie die jullie nu nog ook allemaal hebben , dubbele antenne (D-BUS Futaba) , zender moet geupgrade worden als er een zenmuse gebruikt word (X1).
    en ja je KAN diverse futaba zenders direct binden op de Versie 1.1!!

    Nu word het wat moeilijker

    Versie 1.1.1 Dubbele antenne , Gas stick met veer , Nieuwste selflocking props en ingebouwde Slider in zender voor bediening zenmuse.

    Versie 1.2.1 Enkele antenne , Gas stick met veer , Nieuwste selflocking props en ingebouwde Slider in zender voor bediening zenmuse.

    en zoals veel verteld word zou er een zenmuse ready main board in zitten
    dit is dus NIET zo , als je de PMU niet wilt inbouwen moet je een upgrade board nemen.


    vanaf Versie 2 zou het board er standaard inzitten , maar eerst zien dan geloven.
     
  6. MWW1977

    MWW1977

    Lid geworden:
    25 jul 2012
    Berichten:
    22
    Locatie:
    Arnhem
    Haai....
    een newbie met een Phantom hier.
    Heb de Phantom nu een week of 5 en heb er een Hero3+ onder hangen.
    Heb vanmorgen net een Beholder Lite gimbal besteld en zou deze graag willen bedienen (van vooruit naar beneden kijkend ...tilt volgens mij) maar wanneer ik het hier zo lees moet ik eerst mijn Phantom upgraden? Of kan ik de Beholder Lite aan de NAZA koppelen en dan werkt de X1 controle ook?
    Natuurlijk wel even aan de achterkant van de controller dat handeltje maken.

    En ik ben zeer benieuwd welke versie ik heb. De sticks op mijn controller hebben een veer en er is maar 1 antenne, maar mijn Phantom heeft géén selflocking props.
    Waar kan ik dat versie nummer vinden?

    Update: Heb even gekeken en zowel op de controller als op de Phantom zelf staat v1.1
     
    Laatst bewerkt: 25 okt 2013
  7. brandjeee

    brandjeee

    Lid geworden:
    20 jun 2012
    Berichten:
    435
    Locatie:
    Amsterdam
    Ik begrijp het even niet meer. Ik heb de phantom 1.1 versie en wil graag de tilt functie gebruiken. Ik krijg het niet aan de praat. ik gebruik de tarot gimbal en heb alles geupdate. Op de phantom zender heb ik z'n aanpassing zitten op te kunnen tilten. In de software zie ik op x1 niets gebeuren.
    Wat moet ik doen op dit aan de praat te krijgen. Graag uw hulp.

    De zender staat op d-bus en niet op ppm maar dit schijnt normaal te zijn heb ik begrepen.
     
    Laatst bewerkt: 4 nov 2013
  8. brandjeee

    brandjeee

    Lid geworden:
    20 jun 2012
    Berichten:
    435
    Locatie:
    Amsterdam
    werkt je tilt functie vanaf je zender met versie 1.1? Dat zou goed nieuws zijn. Ik krijg het niet aan de praat.
     
  9. Digitech

    Digitech

    Lid geworden:
    16 mrt 2011
    Berichten:
    635
    Locatie:
    Heerlen
    zender geupgrade?
    Tilt lever goed ingebouwd?
    x1 in de assisant gecalibreerd?

    dit zijn ook tevens de stappen die je moet doen
     
  10. brandjeee

    brandjeee

    Lid geworden:
    20 jun 2012
    Berichten:
    435
    Locatie:
    Amsterdam
    Hallo Digitech,
    Dit zijn inderdaad de stappen die ik heb gedaan.
    In de assistant software van de zender slaat de slider keurig uit. In d assistent software van de ontvanger (naza) gebeurd er niks, wat ik ook probeer.
    Heb je nog andere opties of tips?
     
  11. supernovasx

    supernovasx

    Lid geworden:
    4 jan 2015
    Berichten:
    56
    Locatie:
    Groesbeek
    Heel oud topic maar ik het precies hetzelfde.. Help!!?!
     
  12. supernovasx

    supernovasx

    Lid geworden:
    4 jan 2015
    Berichten:
    56
    Locatie:
    Groesbeek
    Ik ben er uit!

    Ik dacht even de slider installeren, kalibreren in de naza software en je kunt aan de gang maar niets is minder waar..

    In de Naza software gebeurde er helemaal niks op het X1 kanaal als ik de slider bewoog. Na uren diverse fora afspitten heb ik nu de oplossing!
    Je moet de firmware van je zender upgraden in het geval van de Phantom 1. Maak je zender open en op het onderste bordje zit een Micro USB aansluiting. Ga naar: Phantom 2 - Downloads - Manuals, Software, Drivers download | DJI. Download de Phantom RC Software V1.2. Zender met micro usb kabel aan je pc hangen en onder info de fimware upgraden. Ik had eerst een rood lampje als ik de zender aanzette en na de upgrade is dit lampje groen geworden en piept de zender 2 keer.

    In het zelfde programma doe je een kalibratie van de sticks en het X1 kanaal met een schroevendraaier eerst centreren daarna helemaal naar links en een keer naar rechts. Open nu de Naza assistent en nu beweegt het X1 kanaal wel! Ook hier nogmaals kalibreren.

    Het kalibreren in de RC Assistent software moet je een paar keer doen voordat je hem helemaal goed hebt.
     

Deel Deze Pagina